Skocz do zawartości

Optymalizacja strony, co jeszcze można zrobić aby ją ulepszyć ?

Lena_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Piszę bo mam problem z pewną stroną, która zatrzymała się na 5 miejscu w pozycji wyszukiwarek i nie chce wskoczyć wyżej. Co prawda przez tydzień utrzymała się na 3 miejscu ale teraz znowu spadła. Co ciekawe, konkurencja teoretycznie ma gorsze wyniki (niższy PR, młodsza domena, mniej zaindeksowanych stron) w rzeczywistości jednak znajuje się wyrzej w pozycji wyszukiwania.

Strona o której mowa przeszła ostatnio gruntwą optymalizację min.

została zmniejszona waga grafiki i strony

poprawione nagłówki h1 do h4

Nagłówki zawierają słowa kluczowe

Meta Tagi są zrobione prawidłowo (odpowiednia ilość znaków i słów kluczowych)

Strona korzysta z Google Analytics oraz jest wspomagana reklamą AdWords

PR3

AlexaRank - 3 173 775

linki wychodzące - 5

Liczba stron w Google - 1 300

Przekierowanie domeny (www czy bez www) jest wykonane poprawnie

Każdy obrazek na stronie jest opisany

Na stronie jest umieszczony przycisk Lubie to (Facebook) oraz +1 Google

Strona umieszczona jest w ok 200 katalogach

Strona posiada swoje zaplecza, które są regularnie uzupełnaine i linkują do głównej

Strona ma utworzona mapę strony

Mimo to czegoś jeszcze jej brakuje. Jeśli macie jakieś pomysły piszcie. Będę wdzięczna za każdą uwagę:)

Jedynym mankamentem, który tu widzę jest nie wyświetlanie się grafiki podczas najechania na stronę (kiedy w google wpisze slowo kluczowe i wyświetli się lista stron, w tym moja). Po wciśnięciu podglądu "kopia" już jest wszystko ok. jednak tylko po najechaniu, użytkowik tak naprawdę nie wiele zoabczy, bo grafika się nie wyświetla. Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane.

Bez adresu to ciężko wysnuwać wnioski.

teoretycznie po zmianach trzeba odczekać kilka(naście) dni/tygodni na reakcje Google na zmiany.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jakby google było takie zrywne w swoich działaniach to skakałoby wszystko z pozycji na pozycje, a tak nie jest i wujek google musi przełknąć dobrze to co zjadł zanim wypluje zawartość w wynikach. Także moja rada, poczekaj, posprawdzaj czy nie masz powtórzeń w title i description, jak masz to ustaw, aby każa podstrona miała te metatagi inne i czekaj. Nie spodziwaj się cudów po tak krótkim czasie.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Mimo to czegoś jeszcze jej brakuje.

Backlinków

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mimo to czegoś jeszcze jej brakuje.

Backlinków

No właśnie... z tymi backlinkami to jest różnie. Zależy przez jakie narzędzie sprawdzam, np. Woorank mi pokazuje, że jest ich 175, natomiast gdzie indziej wychodzi że 5. Więc tak na dobrą sprawę, nie wiem od czego to zależy?

. Więc tak na dobrą sprawę, nie wiem od czego to zależy?

Pozycja zależy w głównej mierze od ilości/jakości

Najwiarygodniejszym "sprawdzaczem" BL jest konto w webmaster tools

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Najwiarygodniejszym "sprawdzaczem" BL jest konto w webmaster tools

Tak, tylko skąd pozyskać wartościowe linki, które zostaną zindeksowane (pokazane w webmaster tools)? Można je kupić, a jeśli tak to jak znaleźć te najlepsze i jak mieć pewność, że będą one widoczne?

Na każdym ze swoich zaplecz, które mają odrębne IP, jest odnośnik do mojej strony i webmaster tools tego nie widzi... Pokazuje mi tylko 5 backlinków z domen, które są katalogami, więc wychodzi na to, że spośród 200 katalogów w których jestem tylko te 5 jest w jakiś sposób brane pod uwagę:/ Ciekawi mnie czemu akurat te katalogi:

peeplo.com

etsf.pl

kafito.pl

webwweb.pl

kafito.es

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności