Skocz do zawartości

Pomoc z opisem znaczników META

kids4.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dopiero zaczynam przygodę z pozycjonowaniem i jeszcze nie do końca rozumiem pewne pojęcia. Mam problem ze znacznikami meta. W narzędziach dla webmasterów od google w sugestiach html mam następujące problemy:

1. podwójne meta-opisy
  2. podwójne tagi tytułowe

i mam tam np. taką sytuację:

Strony z podwójnymi meta-opisami

Nasza oferta ubranek dla dzieci - Chłopiec Producent: SPIDERMAN

/pl/c/Chlopiec/1/1/full/3/f_producer_9/1/f_producer_4/1

/pl/c/Chlopiec/1/1/full/4/f_producer_9/1/f_producer_4/1

Problem polega na tym jak rozwiązać to aby googlebot już nie widział tego problemu i co jest tego przyczyną? Będę wdzięczny za rzetelną pomoc

Wydaje się, że skrypt generuje podwójne decription i podwójne tagi tytułowe, trzeba by przejrzeć kod i usunąć podwójne

tagi, tak żeby pozostał jeden.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Mam mało możliwości w ingerencje kodu strony gdyż korzystam z płatnego oprogramowania mianowicie ClicShop. W takiej sytuacji czy mogę sam jakoś rozwiązać ten problem czy bym musiał prosić o ingerencje w kod usługodawcę. Mam możliwość edycji znaczników meta. Tzn mam różne opcje np ogólną dla produktów i każdy produkt mogę opisać z osobna, czy to że w opisie ogólnym a szczegółowym każdego produktu są różnice może mieć wpływ na to że googlebot czyta to jako podwójne meta opisy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności