Skocz do zawartości

Problemy z indeksacją nowych treści we w miarę dużym serwisie tematycznym

Zetroxos

Rekomendowane odpowiedzi

Mam duży problem z indeksowaniem się nowych treści we w miarę dużym serwisie (site ok. 10000)

Nowe artykuły (podstrony) dodawane na bieżąco kilka razy w tygodniu, indeksują się po kilku lub kilkunastu dniach.

Googlebot wchodzi na daną podstrone (jakoś 20-30 min po jej dodaniu i odpingowaniu) i wychodzi bez jej indeksowania, a strona pojawia się w google po 3-4 dniach do nawet tygodnia czasu od jej dodania (czasami nawet dłużej)

Inne serwisy które pobierają ode mnie treści, po 1-2 dniach od ich dodania przeze mnie, mają je szybciej zaindeksowane w google niż ja, przez co moje treści wydają się być ich kopią (a są oryginałem) - co moim zdaniem jest kompletną bzdurą.

Czy ktoś z Was zetknął się z czymś takim?

Co może być przyczyną? Jak to naprawić?

Domena ma niższego TR niż serwisy, które pobierają treści. Jedno rozwiązanie, to zdobycie mocnych linków z dobrych domen i czas, z wiekiem wszystko się umacnia. Drugie to opóźnienie udostępniania treści serwisom zewnętrznym o dzień lub kilka.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Domena ma niższego TR niż serwisy, które pobierają treści. Jedno rozwiązanie, to zdobycie mocnych linków z dobrych domen i czas, z wiekiem wszystko się umacnia. Drugie to opóźnienie udostępniania treści serwisom zewnętrznym o dzień lub kilka.

Jeżeli chodzi o TR to nie zgadzam się z tym całkowicie, gdyż po pierwsze różnica między tymi serwisami jest minimalna, a po drugie mam drugi serwis (nieduży - site ok. 200) gdzie TR jest dużo niższy niż w dużym serwisie, a indeksacja jest po max 10 minutach.

No tak ale TR to zaufania jakim obdarza nas google robot. Jeśli prowadzą do Ciebie linki z mocnych stron i nawet te z nofollow to zwiększa się Twój TR, więc pomyśl o tym i nie myl TR z PR.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności