Skocz do zawartości

Czy to może mieć wpływ na pozycje strony

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Robię teraz testy na kilku stronach z tym czymś i wynika że ma to duży wpływ. Strona która ma to leci w dół w oglądalności a ta która tego nie ma odzyskuje pozycje jaką traciła gdy to miała. Ale zobaczymy jak test potrwa 2 tygodnie - obecnie 7 dni

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Napiszę tutaj co mi wyszło.

Obecnie test 7 dni

1 strona z blokadą select txt i prawy myszy

2 bez tego

1 - poleciała w wynikach i spada która ma takie rozwiązanie praktycznie dzień w dzień po trochę do dołu

2 - od czasu gdy taka blokada została jej zdjęta wraca na dawną pozycję co dzień to więcej osób ogląda dopiero od dnia zdjęcia blokad

Bardzo wyraźna jest zależność na 1 rzut oka.

Następnie odwrócę te sprawdzanie w stronach aby kontrolować wyniki. O tym napiszę niebawem

Ktoś jeszcze takie testy robił? Jakie macie wyniki?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Mam na kilku stronach blokowanie prawego przycisku i żadnej widocznej zmiany gołym okiem nie zanotowałem. Może u Ciebie mają wpływ jeszcze inne czynniki?

mnie bardzo denerwuje blokowanie zaznaczania i prawego przycisku myszy, nieraz do tego stopnia, że z takiej strony po prostu rezygnuje. Teoretycznie może mieć to wpływ na czas, jaki użytkownicy spędziają na stronie jednak na pozycje czy ilość odwiedzin - wątpie, dlatego ciekawe są testy przeprowadzane przez tomierc, dziwny przypadek, czekamy na kolejne informacje.

Napiszę tutaj co mi wyszło.

Obecnie test 7 dni

1 strona z blokadą select txt i prawy myszy

2 bez tego

1 - poleciała w wynikach i spada która ma takie rozwiązanie praktycznie dzień w dzień po trochę do dołu

2 - od czasu gdy taka blokada została jej zdjęta wraca na dawną pozycję co dzień to więcej osób ogląda dopiero od dnia zdjęcia blokad

Bardzo wyraźna jest zależność na 1 rzut oka.

Następnie odwrócę te sprawdzanie w stronach aby kontrolować wyniki. O tym napiszę niebawem

Ktoś jeszcze takie testy robił? Jakie macie wyniki?

A strony nie różnią się jakościowo, treściowo i sposobami linkowania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności