Skocz do zawartości

ban 90% zaplecza

muchman13

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie to samo. Poleciało 80-90% zaplecza. Wszystko podpięte pod SWL i poleciało wczoraj/przedwczoraj. Żadna ze stron nie linkowała miedzy sobą. Różne IP. Domeny 3 letnie jak i 1 miesięczne. INFO, ORG, PL, EU, regionalki. Dziwi mnie ta chirurgiczna precyzja i zastanawia mnie to czy to nie było coś z cyklu "uprzejmie donoszę"...

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie od dziś wiadomo że wujek nie lubi swl. Ja bym pomyślał o kilku eksperymentach. Skoro już masz tego bana/filtra to możesz popróbować kilku rozwiązań i zobaczyć jak sprawa się rozwinie.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Nie od dziś wiadomo że wujek nie lubi swl. Ja bym pomyślał o kilku eksperymentach. Skoro już masz tego bana/filtra to możesz popróbować kilku rozwiązań i zobaczyć jak sprawa się rozwinie.

sql jakie rozwiazania masz na mysli, niestety to moja pierwsza przygoda z banami wiec ....

co do filtrów to są takie zerujące site?

301 sprawdzilem, z filtra wyciaga ladnie... ... dziala równiez w przypadku banów?

Wdług moich doświadczeń, to że po 301 się zaindeksuje nie znaczy, że odzyskasz daną stronę, bo w każdym przypadku, gdy testowałem 301 z zafiltrowanych/zbanownanych stron to nowa domena zawsze była osłabiona w stosunku do starej. Poza tym muszę się zgodzić z Dido ;-/ , raczej tu kwestią była zawartość stron + swle, więc jak przeniesiesz to pewnie za jakiś czas znowu dostaniesz. Bo za sam nadmierny przyrost linkiów to raczje świeże domey obrywają i to zwykle filtrem, a tu mowa już o banie, no ale z googlem nigdy nic nie wiadmo, coraz łatwiej zaszkodzić konkurencji i coraz więcej ludzi przypina do innych swle, zakładając, że a może się uda...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności