Skocz do zawartości

zalezy mi tylko na wysokim PR

vooom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Opiszę swój problem. Mam portal społecznościowo-informacyjny skierowany do konkretnej grupy ludzi, nie mam konkurencji w Polsce, a wszystkie frazy oczekiwane przeze mnie i nieoczekiwane mają miejsce nr 1 w googlach.

PR mojej strony = 4, ale ponieważ głównie na nim zarabiam chciałbym go zwiększyć maksymalnie jak się da. Linkuje do mnie tematycznych stron z dobrymi PR dużo, ale PR praktycznie od początku istnienia strony jest 4. Miałem skoki dwa: jeden z 0 na 3, a potem z 3 na 4, ale to wszystko na początku istnienia portalu. Wtedy brakowało sporej ilości linków porównując do tego co mam teraz. Czemu PR stoi? Jak go mogę poprawić?

Interesuje mnie najkorzystniejsza forma pozycjonowania typowo pod PR. Mógłbym nawet do tego kogoś podnająć jeśli miałbym gwarancję sukcesu ;).

Pozdrawiam

Wiesz co, PR4 to taka możliwa do zdobycia granica. Wyżej nie jest tak prosto jak to się wydaje;)

Zdobycie PR5 już jest na pewno bardzo kosztownym wyzwaniem (mocne linki dofollow ze stron z wyższym PR)

Przykładowo nawet Wirtualna Polska ma PR6.

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

ale kupować w systemach wymiany czy może na allegro? a może nie kupować tylko szukać bezpłatnych form linkowania? są takie? Zawsze się zastanawiałem czy link na dobrym forum jest coś warty... (nie to, że chciałbym tutaj wkleić;p)

jestem dosyć zielony w te klocki, bo z racji tematyki miałem znacznie łatwiej w pozycjonowaniu- praktycznie samo się wypozycjonowało przy odrobinie marketingu wirusowego i maili ;)

Wiesz co, PR4 to taka możliwa do zdobycia granica. Wyżej nie jest tak prosto jak to się wydaje;)

Zdobycie PR5 już jest na pewno bardzo kosztownym wyzwaniem (mocne linki dofollow ze stron z wyższym PR)

Przykładowo nawet Wirtualna Polska ma PR6.

No tak, ale znam też dużo gównianych stronek z allegro, które mają PR 5, a czasem 6... zastanawiam się jak oni to robią... :)

tylko masz jakiś wiarygodny sposob? narzedzia dostepne w internecie? ja jeszcze nie znalazlem takiego, ktory by wiarygodnie okreslil linki prowadzace do mnie... lacznie z poleceniem link: w wyszukiwarce

i co mi powiedza te linki? ;)

tylko masz jakiś wiarygodny sposob? narzedzia dostepne w internecie? ja jeszcze nie znalazlem takiego, ktory by wiarygodnie okreslil linki prowadzace do mnie... lacznie z poleceniem link: w wyszukiwarce

i co mi powiedza te linki? ;)

- będziesz wiedział skąd prowadzą linki do stron które mają wysoki pr i możesz spróbować zdobyć linki z tych właśnie miejsc.

-żadne narzędzie nie pokaże Ci wszystkich linków ale może coś podpowiedzieć

i co mi powiedza te linki? :)

- będziesz wiedział skąd prowadzą linki do stron które mają wysoki pr i możesz spróbować zdobyć linki z tych właśnie miejsc.

no i ok, wszedłem na allegro i wziąłem pierwsze lepsze z pr5 https://www.google.pl/search?q=link%3Awww.t...lient=firefox-a

nie wierzę, że z 30linkami z tak gównianych stronek wyciągnął pr5- jak to możliwe? :);)

i co mi powiedza te linki? :)

no i ok, wszedłem na allegro i wziąłem pierwsze lepsze z pr5 https://www.google.pl/search?q=link%3Awww.t...lient=firefox-a

nie wierzę, że z 30linkami z tak gównianych stronek wyciągnął pr5- jak to możliwe? :);)

sprawdz linki majesticseo i przekonasz się że ma mocne linki:)

Linki ze stron z wysokim trust rank moga pomoc (.edu, .gov, facebook, blip, twitter, wikipedia)

wiadomosci lifestylowe, sportowe i gadżetowe.

wiadomosci biznesowe dla głodnych wiedzy z tematyki finansów, giełdy czy inwestycji

łódzka agencja reklamowa zapraszamy na stronę ogólnopolskiej agencji reklamowej, oferujemy reklamą outdoor (posiadamy własne ekrany LED) oraz online. Zapraszamy na podstronę Nasi Klienci, zaufało nam już ponad 40 firm!

w temacie masz już wszystko napisane. wystarczy tylko pomyśleć obrać jakiś plan i do przodu. Ewentualnie możesz zadbać o treści wysokiej jakości na swojej stronie i czekać aż inni webmasterzy docenią je i zaczną linkować do twojej strony... wtedy to już będziesz mega ekologiczny:)

Szukaj miejscówek w doemnach z mocnym PR koniecznie dofollow nie będzie ich dużo ale za to będą miały moc. Jak już uzbierasz większą bazę takich linków, to możesz ją dla siebie zatrzymać, albo sprzedać innym co mało nie kosztuje;)

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności