Skocz do zawartości

strona jest zaskakująco wysoko

szuwar

Rekomendowane odpowiedzi

teraz sprobuje ja wyniesc do TOP10 na fraze z wynikami 49500 i 1300(ścisłe). Może to sie przełoży na jakiś ruch

Wczoraj pod ta kolejna fraze bylo miejsce 210, dziś jest 37, na dwie pozostałe 7 miejsce. Powiem Wam ze jestem w szoku, byłem pewien że dłużej to bedzie trwało... Linkuje powoli dalej i mam nadzieje ze juz tylko do góry beda szły pozycje i pojawi się jakiś ruch

pozdro

Obserwuję podobne zjawisko. Stronka postawiona na joomli, 2 dłuższe artykuły i baner, site 5. Dodałem do kilku mocniejszych darmowych katalogów, tak z 10 dziennie przez może 2 tygodnie. Strona wylądowała na pozycjach od 3-9 dla 5ciu średnich fraz (każda 2 slowa). Zachęcony sukcesem i znudzony katalogowaniem, puściłem automat (20 linków max/dzień wpisy jedynie pinguję) i powoli osuwam sie w dół. Zapewne tak czy siak bym spadł. Wysoką pozycje tłumaczę promowaniem świerzej treści i kilkoma mocnymi linkami.

Gorzej idzie z wordpressami (również świeże). Każdy po 5-6 artykułów. Każdy inny template. Pojawiły kilka pojawiło się na frazy od 40-100, kilka wskoczyło na 10-20. Żaden nie wskoczył na pozycjonowane frazy. Wszystkie się osuwają. Również puściłem automat (20 linków max/dzień wpisy jedynie pinguję).

Nie podlinkowuję wpisów bo wolałbym, żeby się zaindeksowały z czasem same, pewnie robot kiedyś sam do nich dotrze bez mojej pomocy.

@Domains - co z tym wygaszaniem ? Myślisz, że spalę w ten sposób ?

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Nie wiem, nie znam się.

Z wygaszaniem chodzi o to, że jeśli zdobyte linki są stałe a fraza niskokonkurencyjna to nie ma potrzeby linkować stale, ale wystarczy dotrzeć do #1, ustabilizować domenę (np. kilka dni jeszcze linkować)i utrzymać te odnośniki, z czasem nabiorą więcej mocy i będą kontrować konkurencję. Reagować trzeba jeśli konkurencja robi jakieś ruchy. Jak puścisz 100k BL, nawet z planowanym przyrostem, na długi ogon to go możesz spalić.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

@domains - źle Cię zrozumiałem wcześniej, spoko uważam podobnie. Ostatnio przeczulony jestem na punkcie filtra bo w kilku przypadkach podejmuję większe ryzyko. Ale efekty są....

@szuwar - stronę zrobiłeś tydzień temu, a to wszystko tłumaczy. Napisałem w poście wcześniej, że obserwuję niemal identyczne zachowania u siebie. Poczytaj o google dance. To zupełnie normalne zachowanie tzw. listing. Jutro wrócisz, ale już na top30, a za kilka dni będzie koło 50. Nie liczyłbym na top10, może na proste frazy, na które ruch - 1 osoba w miesiącu. Linkuj dalej ale nie przesadź 10-20 katów dziennie, nie więcej, warto do kilku płatnych i mocnych się zapisać.

Poczytaj na forum Fresh Site Bonus

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności