Skocz do zawartości

Nauka pozycjonowania

sKrYbA

Rekomendowane odpowiedzi

Przystępnie napisana: Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW - jak to się robi?" B. Danowski

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

ach tak :) oczywiście, w końcu to PiO: "Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW - jak to się robi?" B. Danowski i M. Makaruk :P

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Aktualnie zakup wyżej wymienionych książek to wyrzucenie kasy w błoto. Czytaj fora między innymi właśnie PiO, blogi, sam testuj różne rozwiązania.

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

Słucham? Kupienie wyżej wymienionych książek to wyrzucenie pieniędzy w błoto?? Co prawda nie są one wydane wczoraj. Ale w nich zawarte są, jak to nazwał autor tego tematu, "podstawowe podstawy". Zatem raczej książka na początek, żeby się "odnaleźć" w tym wszystkim jest jak najbardziej wskazana.

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Ja polecam: Marketing z Google - Paweł Kobis , w sumie nic się nowego z niej nie dowiedziałem , ale przeczytałem dawno temu w Bibliotece Narodowej , chyba w 1,5h (fajnie się czyta). Jeśli zainwestujesz trochę PLN w seo , poczytasz uważnie posty It-management z ostatnich 12-18 miesięcy (jako jedyna osoba z forum opisał obszernie konkrety na temat seo , zamiast banialuk) i wyciągniesz z tego wnioski, oraz Xanna z ostatnich lat to zrobisz każdą średnią , może średnio-trudną frazę w PL , bez większego wysiłku. Tyle że jeśli chodzi o Xanna rób dokładnie odwrotnie tak jak On mówi. Czytaj i rób testy. Testy to najlepsze źródło wiedzy.

Słucham?

Które ze słow jest niezrozumiałe ? Moje zdanie jest takie jak napisałem. Kupienie tych książek to wyrzucanie kasy w błoto. Nie ma w żadnej z nich wiedzy, której nie znajdzie się na forach czy też blogach poruszających tę tematykę.

Wykonam:

Nah, po to są te książki. Płacisz kilkadziesiąt złotych - dostajesz gotową skarbnicę podstawowej wiedzy z zakresu SEO. Wszystko ładnie uporządkowane i opatrzone spisem treści. Książkę masz pod ręką, bierzesz ją ze sobą do autobusu, na wykłady - gdziekolwiek. Jak dla mnie na początek zakup takiej książki to jak najbardziej trafiony pomysł.

Mi się nie uśmiechało na początku przedzieranie przez dziesiątki postów, przy czym w każdym inny "specjalista" przedstawiał swoje racje. Przeczytałem taką czy inną książkę, wiedziałem na czym stoję i wtedy brałem się do szukania dodatkowych informacji w necie - na blogach, forach etc.. Bodaj kupiłem tylko jedną książkę, właśnie wspomnianego wcześniej Kobisa - nie żałuję ani złotówki, zwłaszcza, że dochody z książki trafiły na jakąś fundację (książka jak na tamte czasy bardzo dobra, a sam autor: krążyły plotki, że pracuje teraz na samej górze, czyli w Google ;)).

Wątpię, żeby teraz ta książka była coś warta, bo jak ją czytałem kilka dobrych lat temu to i tak już była trochę nieaktualna, także teraz to już na pewno jest mocno do tyłu. Polecam coś rodzimego i jak najnowsze wydanie.

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

Kupienie tych książek to wyrzucanie kasy w błoto. Nie ma w żadnej z nich wiedzy, której nie znajdzie się na forach czy też blogach poruszających tę tematykę.

Przeczytanie kilkunastu blogów od deski do deski oraz forum pio przynajmniej dwa lata wstecz da dużą wiedzę, ale czy będzie tak uporzadkowana jak w książce? Żeby wiedzieć co się czyta w postach trzeba znać podstawy, które właśnie znajdują się w książkach.

Każdy tu ma swoje zdanie na temat działania algorytmu.Osoba która nic o seo nie słyszała będzie się motała. Natomiast gdy przeczyta jedną książkę z jednym spojrzeniem na seo wtedy spokojnie będzie mogła się odnieść do innych poglądów i sprawdzić i testować w spokoju;)

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Nikt nikomu nie każde czytać kilkunastu blogów od deski do deski. Kilka tych bardziej znanych + dział "Dla początkujących" na tym forum wystarcza w zupełności osobą, które zaczynają z seo.

Wykonam:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności