Skocz do zawartości

Nauka pozycjonowania

sKrYbA

Rekomendowane odpowiedzi

Też polecam poszukiwanie informacji w Internecie. Ale zgadzam się, że dobra książka byłaby na początek wygodniejsza jeśli ktoś chce inwestować jakąś kasę. Poszukiwanie informacji w sieci zajmuje sporo czasu a często znalezienie odpowiedzi na nurtujące pytanie jest trudne.

Każda metoda ma swoje dobre i złe strony.

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i sugestie:) Odnosząc się do małej bitewki jaka rozpętała się w tym miejscu muszę przyznać, że skłaniam się jednak ku rozpoczęciu mojej nauki od książki. Oczywiście nie uważam aby śledzenie for, blogów etc było stratą czasu ale w tym momencie, u podstaw, potrzebna mi jest wiedza w takiej właśnie formie - książkowej. Skłaniam się ku "Pozycjonowanie i Optymalizacja" Bartosza Danowskiego i Michała Makaruka. Znalazłem także pozycję pt. "Marketing internetowy w wyszukiwarkach" Tomasza Frontczaka - również ma dobre recenzje ale została wydana prawie 6 lat temu. A "Pozycjonowanie i Optymalizacja" chociaż niewiele młodsza całkiem niedawno doczekała się trzeciego, uaktualnionego wydania. Dzięki raz jeszcze za pomoc...:)

Tak naprawdę nauka z książek czy netu nie daje tyle co własna praktyka i testy.

Dlatego poza czytaniem warto testować i sprawdzać własne pomysły czy działają tak jak w zamierzeniu.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Jak wszędzie najwięcej daje praktyka :) zbuduj prostą stronę od zera (żadnego cms-a, coś statycznego najlepiej). Przeczytaj jakieś podstawy pozycjonowania i po prostu działaj :) w międzyczasie przeczytanie książki, czy partu artów na blogach nie zaszkodzi.

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Filip, ja Cię proszę... według takiego podejścia równie dobrze można napisać:

nie opłaca się kupować żadnej książki i żadnej gazety, bo w sumie w internecie jest baza wszystkich słów, które są w nich zawarte...

Są ludzie, którzy potrzebują wiedzy podawanej w sposób uporządkowany od a..z i nie są w stanie jej przyswoić w żaden inny sposób. Dlatego właśnie powstają wszystkie publikacje drukowane.

nie jest to wyrzucanie kasy

a swoją szosą mogę szczerze polecić osobom startującym z pozycjonowaniem i optymalizacją większość podanych wcześniej pozycji

warto też sięgnąć po pozycję (darmową), o której zdaje się większość zapomina na starcie (i później płacz i zgrzytanie zębów):

starter guide

sKrYbA, a Tobie dodatkowo proponuję sięgnąć również do www.planeta-seo.pl: dużo świeżej wiedzy po przeczytaniu książek tam znajdziesz.

dymna.jpg

powiem ten filip miał by przynajmniej wyczucie przyzwoitości, wie ze siedzi na tym forum za darmo 4 lata, ale poleca nie kupować książki właściciela. Zero wyczucia! Możecie mnie ukamienować, ale moim zdaniem to nie żadne przekonanie ze nie warto kupować książek, zwykła ludzka zazdrość (dziadostwo) ze ktoś zarobi parę grosze na swoje książce. I mówiąc całkiem obiektywnie książka napisana bardzo dobrze.

Jasne! Oczywiście nie mam zamiaru obkupić się książkami w nadziei, że jeżeli przeczytam 10,20 czy 30 pozycji to potem nagle usiądę do komputera i będe wszystko wiedział:D Praktyka jest równie istotna o ile nie ważniejsza. Ale książkowe podstawy, przynajmniej w moim przypadku, są niezbędne:)

Zacytuję Pawkę który kiedyś napisał- bardzo mi się podoba co powiedział moderator Początkujący. Trochę wazeliny nie zaszkodzi :D

Skryba, jeśli zrozumiesz, że wiedza dotycząca SEO nie jest nigdzie podana "na tacy". Jeśli wykarzesz się determinacją i stałością- spokojnie opanujesz zagadnienie i będziesz mógł wypozycjonować co tam sobie chcesz.

Z moich obserwacji wynika, że w SEO cały czas następują jakieś zmiany, że wciąż rośnie konkurencja, automatyzuje się coraz bardziej metody pozycjonowania. Wymaga to więc ciągłej nauki :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@MaxPan nie oceniaj mnie swoja miarą :-) To, że Ty komuś czegoś zazdrościsz nie znaczy, że inni mają ten sam nawyk. Mam polecać daną książke tylko dlatego, że jej współautorem jest właściciel forum :-) ? To chyba niewystarczający powód...

Sam tę książkę(oraz kilka innych) swego czasu kupiłem i stwierdzam po prostu fakt. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i je tutaj wyrażać. Do tego służy forum drogi MaxPan'ie... -.-

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności