Skocz do zawartości

Prywatna Baza Precli

Darq

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem za. Jak stawiać na jakość to:

- brak regionalek

- brak subdomen

- unikalne skorki

- wyciąć texty z mieszarek :D

+ obowiązkowo np:

- 5 z historią

- i np 5 domen z PR>1 - może nie ma znaczenia ale jeszcze istnieje i to zmotywuje o dbanie precli!

ale rozumiem, że ustalenia będą dopiero po "sondzie" ;)

Teraz, gdy jest osobny temat, można pisać swobodniej:)

Myślę, że propozycje ustaleń i zasad każdy chętny może tu zgłaszać Ojciec "Darq" Dyrektor chyba się nie pogniewa:). I gdy będzie więcej wiadomo, może więcej osób się zdecyduje(lub zniechęci). Jeśli chodzi o domeny, to raczej wszyscy są jednego zdania. Z kontrolą zawartości i treści też nie powinno być większych problemów, w interesie każdego jest dbanie o swoje... Pozostaje parę kwestii do omówienia. Pierwsza to linki, jeśli stawiamy np. na WP, czy dopuszczamy jakieś inne linki oprócz WP czy templatki? Jeśli tak, to ile? (ja jestem za 0). Jaki system ogólnie nazywając punktacji? Chodzi o to, żeby osoba wkładająca więcej - więcej otrzymała. Na początek proponowałbym przyjmowanie po co najmniej 5 precli i wielokrotność(dodajesz do systemu 5, 10 lub15 itd) i teraz widzę parę możliwości, albo jakoś procentowo udzielać dostęp do bazy(ten co dał więcej precli ma dostęp do większej ilości, choć tu wyliczenia przy większej ilości mogą być karkołomne) lub przydzielać np. ilość wpisów do całej bazy - dałem 5, mogę dodać jeden wpis dziennie do wszystkich precli, dałem 10, dwa wpisy, itd. oczywiście te liczby przykładowe, taki sposób, z kolei da większą kontrolę nad wszystkim i ograniczy typowych spamerów dodających "na pałę" po kilkadziesiąt wpisów dziennie kiepskiej jakości.

a się rozpisałem...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Może Okaz by coś wymyślił i jakoś zgrabnie to pod Donlinka podczepił? 3 baza(oprócz publ i pryw) dla uczestników syst.?

Na razie są to tylko w miarę luźne dyskusje, ale im lepszy system się wypracuje, tym lepsze szanse na sukces:)

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Nie skończyłem jeszcze aktualizacji donlinka, ale następna rzecz to będzie zamknięta lista, więc spokojna głowa ;) No i zapraszam do blogocopa :D

- ustalona ilość precli bez min np 15 i każdy tyle daje (może dać więcej ale to już raczej z sympatii ;) )

- tylko domeny, bez regionalek, subdomen

- bez linków wychodzących oprócz do autora skórki i wordpressa

- teksty min 1500 znaków, min 3 tagi, max 3 linki w tekście obrazek jako opcja, tytuł 3 wyrazowy

- min 2 teksty na 1500 znaków z synonimami tak aby po były logiczne

I to tyle, moim zdaniem nie ma co za dużo kombinować z pkt, jakością itd bo ile osób tyle sposobów rozliczeń/wyliczeń/tworzenia zaplecza itd. Im mniej będzie narzuconych wymagań tym lepiej.

Od początku należało założyć odrębny topik.

Większość kwesti rozwiązuje funkcjonujący już Blogocop i w zasadzie na nim można by poprzestać. Organizuje sprawę całościowo wiążąc użytkowników zasadami systemu, zapisem regulaminu dając zarazem lekki skrypt i panel.

Teoretycznie Blogo mógłby się lepiej rozwijać niż prywatne bazy, wszak wszystko co potrzeba to subdomeny, niewypasiony hosting. Nie zaś płatna licencja dodawarki która ograniczy krąg potencjalnych użytkowników. Mając Publikera czy OmniAdda nie będziesz wydawał kasy na kolejną dodawarkę tylko na okoliczność uczestniczenia w (niepwenej) bazie. Dlatego Blogo jest lepszy, no i już jest...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności