Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście, autor rozwija skrypt z niesamowitym zapałem, oby tak dalej :)

Pytanie: Czy jest możliwość żeby najnowsze wpisy miały thumbnail? Fajnie jakby można było tym manipulować, w stylu wybór czy statyczne okienko, czy slaidshow, ilość stron itp.

Ogólnie, im więcej shortcodow i kilku parametrow w nich zawartych, tym większa elastyczność i różnorodność, żeby potem wszystkie katalogi nie wyglądały tak samo.

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pytanie: Czy jest możliwość żeby najnowsze wpisy miały thumbnail? Fajnie jakby można było tym manipulować, w stylu wybór czy statyczne okienko, czy slaidshow, ilość stron itp.

Ogólnie, im więcej shortcodow i kilku parametrow w nich zawartych, tym większa elastyczność i różnorodność, żeby potem wszystkie katalogi nie wyglądały tak samo.

Chodzi o widget ostatnich wpisów?

WP-kat ma system własnych szablonów: https://www.wp-kat.net/faq-szablony-templates.html

Można tutaj wiele zmodyfikować do własnych potrzeb. Na razie nie robię w tym zakresie dokumentacji, ponieważ może się jeszcze wiele zmieniać.

Jeżeli chcesz dodać miniaturkę w ostatnich wpisach, zrób własny szablon np. kopiując szablon formee.

Ostatnie wpisy to plik widget-last.php. Adres małej miniaturki jest w zmiennej $wpis['thumb_small'], większa miniaturka to $wpis['thumb']

Nie chcę Ci kadzić, ale uważam, że wprowadzasz Polskę w EU.

kilka uwag:

nie mogę usunąć wpisów z kosza

wpisy ponad limit znaków trza dodawać od początku

jak implantować templatki, bo zwracają się do mnie inni userzy z pytaniami:jakie wymagania?

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Nie chcę Ci kadzić, ale uważam, że wprowadzasz Polskę w EU.

kilka uwag:

nie mogę usunąć wpisów z kosza

jak implantować templatki, bo zwracają się do mnie inni userzy z pytaniami:jakie wymagania?

Dzięki za miłe słowa :-) Trochę przesadziłeś ;-)

Usuwanie z kosza będzie w najbliższych dniach.

Wpisy ponad limit sprawdzę jeszcze dzisiaj. Jutro powinna być poprawka.

Templatki - nie ma jakiś szczególnych wymagań.

Jak spojrzysz na moją grupę katalogów to widać mniej więcej co się nadaje.

Ważny jest sidebar. Nie może być za wąski, tak aby mieściły się większe miniaturki (min. 200px).

Ja się przyczepię jak kilka osób, wordpress to już fajna sprawa i jest masa, katalog na tym to genialna sprawa. Ale patrząc na to z tej strony że po prostu nie opłaci się stawiać 100 katalogów bo będzie to kosztowało więcej niż seok czy sinooke nie prędko powstaną dodawarki do tego czyli w seo kariery nie zrobi. Na samo zaplecze tez się nie nadaje bo drogo. Pomysł genialny i tego nie da się ukryć lecz nad ceną bym pomyślał będę śledził temat liczył na promocje czy coś;)

Usługi dla pozycjonera

Forum dla palaczy o e-papierosach i produktach ułatwiających życie;)

Ja się przyczepię jak kilka osób, wordpress to już fajna sprawa i jest masa, katalog na tym to genialna sprawa. Ale patrząc na to z tej strony że po prostu nie opłaci się stawiać 100 katalogów bo będzie to kosztowało więcej niż seok czy sinooke nie prędko powstaną dodawarki do tego czyli w seo kariery nie zrobi. Na samo zaplecze tez się nie nadaje bo drogo. Pomysł genialny i tego nie da się ukryć lecz nad ceną bym pomyślał będę śledził temat liczył na promocje czy coś;)

Możesz pokazać wyliczenia kosztów dla poszczególnych skryptów dla 100 instalacji? Przyznam się, że tego nie robiłem do tej pory. Może coś trzeba będzie zmodyfikować w cenniku...

Jest nowa wersja wtyczki.

- wpisy w koszu po zaznaczeniu "Kosz" i kliknięciu "Zapisz", są trwale usuwane

- dalsze udoskonalenia przy sprawdzaniu unikalności wpisów: teraz unikalność jest sprawdzana bez udziału moderatora, po dodaniu wpisu.

Sprawdzanie unikalności dzieli tekst na zdania. Następnie zdania sprawdzane są w google. Sumowana jest liczba wszystkich znaków w tekście i liczba znaków w zdaniach unikalnych. Następnie wyznaczany jest % unikalności: ((liczba znaków w zdaniach unikalnych)/(liczba wszystkich znaków))*100%.

W Panelu moderacyjnym przycisk Unikalność podświetlany jest kolorem:

- jasno czerwonym - % unikalności < 20

- jasno żółtym - % unikalności >= 20 i < 50

- jasno zielonym - % unikalności >= 50

Tak samo przycisk unikalności wyświetlany jest w Panelu moderacji grupy.

Zmiany te dotyczą wpisów dodawanych po aktualizacji wtyczki.

W kolejnych wersjach dodam możliwość wyłączenia funkcji sprawdzania unikalności.

Sprawdzenie musi chwilę potrwać. Więc informacja o unikalności może nie pokazać się w panelu zaraz po dodaniu wpisu - trzeba poczekać kilka minut.

Jak macie uwagi co do tego, kiedy jaki kolor wyświetlić to chętnie poczytam...

Nie potrafię tego odtworzyć.

Dostaję komunikat, że mam za dużo znaków, poprawiam i wpis dodaję.

Jak byś mógł to odtworzyć... Może robimy to inaczej...

Możesz pokazać wyliczenia kosztów dla poszczególnych skryptów dla 100 instalacji? Przyznam się, że tego nie robiłem do tej pory. Może coś trzeba będzie zmodyfikować w cenniku...

Przyjmując ceny podane na stronie autorów skryptów mamy tak:

Seokatalog 100 licencji - (4x25 licencji po 960zl netto) - 3840 - po dogadaniu się z generałem można znaaacznie taniej:)

Sinooke 100 licencji -1900 zł netto

wp-kat -100 licencji (4x25licencji po 750) - 3000

Jak widać sinooke najtańszy, seok według cennika wychodzi drożej ale jak sie kupi 100 naraz generał na pewno da niżej:) Do 3 tys zejdzie bez problemu a nawet mniej:) :(zapewne)

Ale nawet przyjmijmy że wp-kat i seok kosztowały by tyle samo to:

Seok ma dodawarki, i panele centralne

seok jest znany i lubiany

seok ładniej wygląda ;)

Ale to tylko moje skromne zdanie

Usługi dla pozycjonera

Przyjmując ceny podane na stronie autorów skryptów mamy tak:

Seokatalog 100 licencji - (4x25 licencji po 960zl netto) - 3840 - po dogadaniu się z generałem można znaaacznie taniej:)

Sinooke 100 licencji -1900 zł netto

wp-kat -100 licencji (4x25licencji po 750) - 3000

Jak widać sinooke najtańszy, seok według cennika wychodzi drożej ale jak sie kupi 100 naraz generał na pewno da niżej:) Do 3 tys zejdzie bez problemu a nawet mniej:) :(zapewne)

Ale nawet przyjmijmy że wp-kat i seok kosztowały by tyle samo to:

Seok ma dodawarki, i panele centralne

seok jest znany i lubiany

seok ładniej wygląda <_<

Ale to tylko moje skromne zdanie

Czyli cenowo WP-kat jest OK :-)

Jakiego Panelu Centralnego do seoka używasz? I ile trzeba dodać do ceny dla 100 katalogów?

To, że jest znany i lubiany nie podlega dyskusji. Jest już długo na rynku, więc miał czas na zdobycie sympatii. Sam mam i używam.

Katalog jest tak ładny jak jego templatka.

@kursor no nie do końca spójrz na to że seok i sinooke to pełne oprogramowanie a wp-kat to tylko wtyczka(nie mówię że to gorsze rozwiązanie) ale tak na doprą sprawę autorzy katalogów postarali się bardziej i moim zdaniem zasługują na lepszą cenę niż ktoś kto dopisał kilka linijek kodu. (kilka linijek kodu to przykład;P) ale cóż jak będzie jakaś ciekawa promocja kupie kilka sztuk postawie i zobaczymy jak się przyjmie:)

Usługi dla pozycjonera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności