Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

@kursor no nie do końca spójrz na to że seok i sinooke to pełne oprogramowanie a wp-kat to tylko wtyczka(nie mówię że to gorsze rozwiązanie) ale tak na doprą sprawę autorzy katalogów postarali się bardziej i moim zdaniem zasługują na lepszą cenę niż ktoś kto dopisał kilka linijek kodu. (kilka linijek kodu to przykład;P) ale cóż jak będzie jakaś ciekawa promocja kupie kilka sztuk postawie i zobaczymy jak się przyjmie:)

Czyli o tym Panelu nie napiszesz? <_<

A widzisz, ja napisałem kilka linijek kodu i taki Panel jest w standardzie. Z jednego miejsca moderujesz 100 katalogów.

Nie zmieniałem.

Chodzi o https://www.tamia.pl/ ?

Ja tu widzę slidera.

Edycja:

Już widzę, w IE nie działa :/

Sprawdzę to.

Edycja 2:

Czy jednak wyłączyłeś slidera?

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@kursor no nie do końca spójrz na to że seok i sinooke to pełne oprogramowanie a wp-kat to tylko wtyczka(nie mówię że to gorsze rozwiązanie) ale tak na doprą sprawę autorzy katalogów postarali się bardziej i moim zdaniem zasługują na lepszą cenę niż ktoś kto dopisał kilka linijek kodu. (kilka linijek kodu to przykład;P) ale cóż jak będzie jakaś ciekawa promocja kupie kilka sztuk postawie i zobaczymy jak się przyjmie:)

Spójrz na to z jakim tempem rowijają się te linijki. Ile jest funkcji, chociażby to automatyczne sprawdzanie unikalności. Dodaj do tego możliwości samego wordpressa i wyjdzie na to, że ta wtyczna wkrótce przebije całą konkurencję.

Kursor, co do tego sprawdzania unikalności, to możnaby wprowadzić funkcję, która to sprawdzanie przeprowadzałaby nie zaraz po dodaniu, ale np o konkretnej godzinie. Wtedy będą większe szanse wyłapać spamerów, którym wpisy mogły się nie zindeksować w momencie, gdy masowo je dodawali, a takto jeśli ktoś moderuje np. zawsze o 2 w nocy, to bedzie miał bardzej aktualne dane ;-)

Jam jest Zbygniew.

Kursor, co do tego sprawdzania unikalności, to możnaby wprowadzić funkcję, która to sprawdzanie przeprowadzałaby nie zaraz po dodaniu, ale np o konkretnej godzinie. Wtedy będą większe szanse wyłapać spamerów, którym wpisy mogły się nie zindeksować w momencie, gdy masowo je dodawali, a takto jeśli ktoś moderuje np. zawsze o 2 w nocy, to bedzie miał bardzej aktualne dane ;-)

Funkcja będzie rozwijana, więc można pomyśleć nad dodaniem opóźnień czasowych w sprawdzaniu unikalności.

Zawsze możesz kliknąć w przycisk "Unikalność" i sprawdzić ponownie... :-)

Wgrałem nową wersję.

Nowa wersja to możliwość instalacji i używania wtyczki dla Wordpress Multi Site, czy jak to się od niedawna nazywa Wordpress Network.

Multi Site to instalacja Wordpressa, która umożliwia uruchamianie blogów w subdomenach.

Jakie korzyści daje Multi Site?

1. Możliwość aktualizacji całej sieci z jednego Panelu: wordpress, wtyczki, templatki.

2. W połączeniu z wtyczką WordPress MU Domain Mapping można podłączać domeny do poszczególnych blogów.

3. W połączeniu z CloudFlare można uzyskać własny adres IP dla każdej domeny.

Stawianie nowych katalogów do takiej instalacji to kwestia kilku minut.

Wkrótce na https://www.wp-kat.net dodam nowe FAQ z opisem jak przeprowadzić taką instalację.

Jest kolejna aktualizacja.

Nowa wersja to:

- sugerowanie kategorii

- opóźniona publikacja wpisów

Sugerowanie kategorii odbywa się poprzez dodatkową podstronę.

Aby utworzyć podstronę "Zasugeruj kategorię": w ustawieniach WP-kat, zakładka "Katalog" należy kliknąć przycisk Utwórz podstronę "Zasugeruj kategorię".

Sugerowanie kategorii polega na wskazaniu kategorii nadrzędnej i podaniu nazwy sugerowanej kategorii.

Po wysłaniu formularza, wysyłany jest email do administratora.

Administrator ma nową pozycję w menu: "Sug. kategorie". Może tutaj usunąć propozycję albo dodać sugerowaną kategorię i ewentualnie przejść do jej edycji (ewentualne poprawki).

Po zatwierdzeniu/odrzuceniu propozycji użytkownik (jeżeli wpisał email) zostanie o tym powiadomiony.

Treść emaili można zdefiniować w Ustawieniach->Emaile

Opóźniona publikacja wpisów - funkcja przydatna w grupach katalogów.

Funkcję można wyłączyć/włączyć w ustawieniach, zakładka "Wpisy".

Użytkownik podczas wprowadzania może określić czas opóźnienia publikacji wpisu po jego zaakceptowaniu.

Moderator na liście wpisów ma nowy status "W przyszłości".

Kilka słów o zastosowaniu na przykładzie: do mojej grupy często w ciągu jednego dnia użytkownicy dodają wpisy do tej samej strony.

Wpisy moderuję raz/dwa razy dziennie, więc zdarza się, że google dostaje prawie jednocześnie 30 wpisów do tej samej strony (jak pewnie zauważyliście indeksacja jest natychmiastowa).

Użytkownik dodając wpisy może określić po jakim czasie od akceptacji wpis ma zostać opublikowany.

Np. kilka wpisów natychmiast, kilka kolejnych po 10 godzinach, następne po 20, itd...

Tak więc google nie dostanie jednocześnie wszystkich wpisów do indeksacji.

W przyszłości funkcja będzie wykorzystywana również przez dodawarkę - harmonogram publikacji wpisów.

Edycja:

Przykładowa strona sugerowania kategorii: https://www.wp-kat.pl/zasugeruj-kategorie

A u mnie zmienił się PageRank katalogu z 0 na N/A i przy nowych wpisach też pokazuje N/A (a strony mają PR). Czyżby banik na IP serwera? Można to jakoś naprawić?

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

U mnie również w kilku miejscach pojawiło się N/A - zmieniłem funkcję do pobierania PageRank i teraz jest lepiej.

Można aktualizować.

Dodałem również możliwość odświeżenia statystyk katalogu. Ustawienia, zakładka Katalog jest przycisk do odświeżania statystyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności