Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o kwestie techniczne to zupełnie się nie znam, ale jeśli byłaby możliwość w jakimś głównym panelu przypisania do siebie kategorii i podkategorii z wszystkich katalogów. Wtedy osoba dodająca wpis w obojętnie jakim katalogu w odpowiednich kategoriach i podkategoriach po ich przypisaniu w reszcie katalogów wpis wylądowałby tam gdzie chce właściciel katalogu.

Jeszcze raz powtarzam, że nie znam się na tym, ale gdyby była taka możliwość to myślę, że warto byłoby się nad tym zastanowić.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Technicznie może byłoby to do przeprowadzenia...

Ale patrząc na to od strony administratora grupy, to przy kilkunastu/kilkudziesięciu katalogach, w każdym kilkadziesiąt kategorii, w każdym katalogu możesz dodać/zmienić/usunąć kategorię, przenieść podkategorię pomiędzy kategoriami.

Czy można by nad tym zapanować?

To zależy czy stawia się na standardowych ustawieniach czy nie.

Na początku na pewno byłoby sporo roboty aby to poprzypisywać ale z czasem myślę, że przyniosłoby to efekty.

Jeśli ktoś wstawia standardowe kategorie i podkategorie to nie będzie miał problemu, ale jak ktoś urozmajca katalog to przy dodawarce może meć problem z utrzymaniem porządku.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Kolejna aktualizacja:

- widget Info może wyświetlać adres IP katalogu - domyślnie nie jest wyświetlany, wyświetlanie włącza się w opcjach widgetu

- w grupie katalogów, przy katalogach wyświetlany jest adres IP katalogu (potrzeba 24 godzin na aktualizację)

- na tej samej liście dodane zostały linki na pozycjach zaindeksowane strony oraz Back links, prowadzą odpowiednio do google z zapytaniem site: oraz do majestic seo

Czy jest jakaś możliwość otrzymania gotowego rozwiązania na strony takie jak są w https://www.wp-kat.net?

czyli:

Multikody do naszych katalogów

Unikalność tekstów

Do listy katalogów w multikodach przygotowuję shortcode. Będzie w ciągu kilku dni.

Natomiast unikalności tekstów trochę obawiam się udostępniać. Nie wiem jak na to zareaguje google. Czy nie posypią się bany na katalogi, z których nagle może pójść dużo zapytań gdy użytkownicy zaczną sprawdzać unikalność...

Zgodnie z obietnicą wgrałem aktualizację, która obsługuje nowy shortcode [wpkat-multi].

Shortcode wyświetla listę katalogów w grupie katalogów oraz ewentualny opis co to jest multikod i jak go uzyskać.

W ustawieniach WP-kat, w zakładce Katalog doszedł nowy przycisk: Utwórz podstronę "Multikody", który tworzy podstronę z tym shortcodem.

Aby shortcode działał poprawnie, katalog musi być w grupie katalogów.

Jeżeli katalog nie jest w grupie, shortcode wyświetli tekst ze strony: https://www.wp-kat.pl/multikody

W katalogu, z którego zarządzana jest grupa (ma zaznaczoną opcję "Pokaż" przy "Menu grupa katalogów") doszła nowa zakładka w ustawieniach: "Multikody".

W zakładce "Multikody" można zdefiniować opis, który jest wyświetlany przed listą katalogów. Domyślnie jest tam wstawiony mój tekst (jako wzorzec do wykorzystanie). Można (a nawet trzeba :) ) dowolnie go modyfikować.

Przykładowe działanie nowego shortcode: https://www.wp-kat.pl/multikody

Wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby, aby stosując [wpkat-multi] definiować specjalnie treść. To można wpisać po prostu na stronie. Shortcode wykorzystałbym natomiast właśnie jako spis katalogów nie tylko na stronie o multikodach. Idąc dalej, czy można wyłączyć wyświetlanie listy katalogów na stronie dodawarki? Mi to nie jest potrzebne. Wolę inną stronę z listą. Może wyrzucić to z [wpkat-adder] i jeśli ktoś chce to doda [wpkat-adder] i [wpkat-multi] na jednej stronie i ma to co teraz.

Wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby, aby stosując [wpkat-multi] definiować specjalnie treść. To można wpisać po prostu na stronie. Shortcode wykorzystałbym natomiast właśnie jako spis katalogów nie tylko na stronie o multikodach. Idąc dalej, czy można wyłączyć wyświetlanie listy katalogów na stronie dodawarki? Mi to nie jest potrzebne. Wolę inną stronę z listą. Może wyrzucić to z [wpkat-adder] i jeśli ktoś chce to doda [wpkat-adder] i [wpkat-multi] na jednej stronie i ma to co teraz.

Definiowanie treści ma sens: jak w grupie masz kilkadziesiąt katalogów, to treść wpiszesz raz i w katalogach dajesz tylko shortcode.

W dodawarce lista katalogów wyświetla się na pierwszym ekranie, gdzie wybierasz typ wpisu.

Jak dasz dwa shortcody to lista będzie się wyświetlała również na kolejnych ekranach: szczegółów wpisu i płatności.

W przyszłości dodam opcję do dodawarki: wyświetlać listę katalogów lub nie wyświetlać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności