Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proponuję wprowadzenie opcji "masowego dodawania kategorii"? Bardzo przydatna opcja podczas konfiguracji katalogu (niestety, dostępna tylko w Seoku).

P.S.

Po usunięciu wszystkich standardowych kategorii (wraz z kategorią "Katalog") i wprowadzeniu nowej, owa nie wyświetla się. Jak to naprawić?

Pozdrawiam,

Adam.

Proponuję wprowadzenie opcji "masowego dodawania kategorii"? Bardzo przydatna opcja podczas konfiguracji katalogu (niestety, dostępna tylko w Seoku).

P.S.

Po usunięciu wszystkich standardowych kategorii (wraz z kategorią "Katalog") i wprowadzeniu nowej, owa nie wyświetla się. Jak to naprawić?

Pozdrawiam,

Adam.

Pamiętaj, że to jest wordpress, otwarte narzędzie.

Nie testowałem, ale może to Ci pomoże:

https://wordpress.org/extend/plugins/wpesse...ulk-categories/

P.S.

Katalog->Ustawienia->Zakładka katalog->Kategoria główna katalogu

Dzięki za odpowiedź.

Kilka kolejnych uwag:

1.) Mailing - pomyśl nad możliwością, żeby to właściciel katalogu mógł zdecydować czy chce korzystać z mailingu czy też nie (ja nie znalazłem możliwości wyłączenia).

2.) Czy wraz z dodaniem wpisu automatyczne rejestrowanie użytkowników jest konieczne? Nie da się tego zmienić/wyłączyć?

3.) Grupy wpisów - pomyśl nad rozwiązaniem, żeby samemu wybierać jaka informacja ma się wyświetlać w formularzu dodawania wpisu o sposobie płatności (płatność za pomocą sms/płatność za pomocą przelewu). Jak ktoś korzysta z weryfikacji lokalnej, to nie ma wyboru, żeby wyświetlało się info o płatności za pośrednictwem przelewu, SMS jest ustawiony na "sztywno" (głupio wygląda, jeżeli podajesz link do płatności, a na dole komunikat, że płacisz za pomocą sms).

Pozdrawiam,

Adam.

@aaddaamm

Pierwsze dwa punkty - OK, wszystko zrozumiałem.

Trzeciego nie rozumiem. Czy chodzi o to aby wpisać własny tekst np. o sposobie uzyskania kodu lub linku do przelewu?

W definicji grup wpisów masz coś takiego: "Komunikat" - "Komunikat/dodatkowa informacja np. o sposobie uzyskania kodu."

Przypuszczałem, że może to być trochę skomplikowane w zrozumieniu, sorry :-).

Załóżmy, wybierasz typ wpisu na XYZ, i na dole masz wypunktowane podsumowanie:

liczba kategorii wpisu: 3

pola adresowe

mapa google

w szczegółach wpisu mniej linków wychodzących (bez okienka Promowane wpisy)

w szczegółach wpisu mniej linków wychodzących (bez okienka Promowane linki)

cena: 6.15

płatność: SMS --> o to miejsce chodzi.

A ode mnie takie coś, nie wiem czy tylko u mnie, ale przy zwykłym wpisie, nie da się ustawić "0 linków w treści", gdy w opcjach tak ustawiam to i tak zmienia się po zapisaniu na "1"

Chodzi o "Maksymalna liczba linków w opisie"?

Powinno działać - sprawdziłem w kodzie i na swoich katalogach.

Teraz już jest jasne :-)

Można wiedzieć dlaczego używasz kodów weryfikowanych lokalnie?

Powiem szczerze, ze z przyzwyczajenia. Czytałem coś też, że zdalne są ograniczone czasowo, zgadza się (choć 99% osób kupuje kod i od razu go wprowadza, to zawsze pozostaje ten 1%)?

Ale kto wie, może wraz z WP-Katem zmienie swoje przyzwyczajenia ;-).

Pozdrawiam,

Adam.

Teraz już jest jasne :-)

Można wiedzieć dlaczego używasz kodów weryfikowanych lokalnie?

Powiem szczerze, ze z przyzwyczajenia. Czytałem coś też, że zdalne są ograniczone czasowo, zgadza się (choć 99% osób kupuje kod i od razu go wprowadza, to zawsze pozostaje ten 1%)?

Ale kto wie, może wraz z WP-Katem zmienie swoje przyzwyczajenia ;-).

Pozdrawiam,

Adam.

Kody jednorazowe nie mają ograniczeń czasowy.

Kody czasowe, wykorzystywane do multikodów mają ograniczenie czasowe.

Może pora zmienić przyzwyczajenia. Kody weryfikowane zdalnie mają wiele zalet, najważniejsze:

- definiujesz raz i zapominasz, bez kopiowania kodów i pilnowania ich ilości

- jedno konto SMS może być używane do pojedynczych wpisów w wielu, wielu katalogach - kod raz użyty w jednym katalogu nie zadziała w innym.

• 2 tygodnie później...

Jest kolejna aktualizacja.

Zostały wydzielone pola adresowe oraz doszła nazwa firmy/organizacji.

Obecne zmiany mają charakter kosmetyczny i są przygotowaniem pod wprowadzenie możliwości definiowania własnych pól.

Przewiduję możliwość definiowania własnych pól:

- pola tekstowe - wprowadzane jako tekst

- pola tekstowe - wybór z listy (wartości zdefiniowane przez właściciela katalogu)

- pola logiczne Tak/Nie - check box

- pola typu link: do wprowadzenia adres url oraz tekst linku (wykorzystanie: np. adres FanPage czy G+)

- pola typu video: do prowadzenia adres filmu YouTube

Pola tekstowe będą miały możliwość wprowadzenia kodu PHP do walidacji tych pół (np. sprawdzenie poprawności numeru tel. lub NIP).

Jeżeli macie jakieś sugestie/propozycje w tym zakresie - piszcie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności