Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejna aktualizacja:

• W ustawieniach została wydzielona zakładka Wordpress. Zawiera ustawienia związane z Wordpressem oraz innymi wtyczkami.
  • Dodana możliwość ukrycia wersji Wordpress - PA->Katalog->Ustawienia->Wordpress->Ukryj wersję Wordpressa
  • Dodana możliwość ukrycia autorów wpisów - PA->Katalog->Ustawienia->Wordpress->Ukryj autorów oraz Nazwa autora. Funkcja umożliwia ukrycie autorów wpisów oraz podstron autorów wpisów. Po włączeniu funkcji wszystkie wpisy będą "miały" jednego autora (Nazwa autora) a podstrony autorów wpisów będą przekierowywały na stronę główną. Dzięki temu nie będzie możliwości powiązania między sobą wpisów jednego autora. Ma to szczególne znaczenie przy dodawaniu wielu wpisów przez jednego użytkownika (duże agencje, SEO sklepy).
  • Zmiana sposobu integracji z YARPP (Yet Another Related Posts Plugin). Ponieważ autor YARPP w ostatnim czasie dużo zmienia w kolejnych wersjach, konieczna okazała się zmian sposobu integracji z tą wtyczką. Obecnie integracja polega na włączeniu opcji PA->Katalog->Ustawienia->Wordpress->Integruj z YARPP. Po jej włączeniu YARPP będzie używał szablonu wbudowanego w WP-Kat. W ustawieniach YARPP, trzeba ustawić: Automatycznie wyświetlaj: wpisy, Maksymalna liczba powiązanych wpisów oraz Kolejność wyświetlania

• 5 tygodni później...

Jeżeli borykacie się z dużym obciążeniem serwera, na którym są WP-Katy to polecam zablokowanie kilku botów, które oprócz tego, że niczego nie wnoszą generują niepotrzebny ruch:

https://www.wp-kat.net/faq-jak-znacznie-obnizyc-obciazenie-serwera.html

Duża część z tego o co pytacie jest już zrobiona.

Kłopot w tym, że mam problem zdrowotny (sezon grypowy nie oszczędza mnie i rodziny) i jakoś praca twórcza mi nie idzie za dobrze... :(

Myślę, że jeszcze kilka dni i funkcje na wpisach w dodawarce powinny być gotowe.

u mnie grupy usuwam bez problemu, tylko mam pytanie dlaczego w ustawieniach katalogu w zakładce "Wygląd" mam dwa razy "Liczba podkategorii na stronie startowej"?

i jeszcze taka kwestia, po włączeniu funkcji ukrywania domen na liście katalogów w grupie skrypt nie ukrywa liczb, czyli jak ktoś będzie miał domenę z samych liczb nie ukryje jej.

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Nie @Kursor - nie moge własnie usunąć grup...

Może masz jakieś wpisy w grupie, którą chcesz usunąć.

Nie masz żadnego komunikatu przy próbie usunięcia?

u mnie grupy usuwam bez problemu, tylko mam pytanie dlaczego w ustawieniach katalogu w zakładce "Wygląd" mam dwa razy "Liczba podkategorii na stronie startowej"?

Coś mi za dużo się skopiowało w kodzie.

Następna aktualizacja będzie zawierała poprawkę.

i jeszcze taka kwestia, po włączeniu funkcji ukrywania domen na liście katalogów w grupie skrypt nie ukrywa liczb, czyli jak ktoś będzie miał domenę z samych liczb nie ukryje jej.

Fakt. Tego nie przewidziałem, że może być taka domena.

Następna aktualizacja będzie miała poprawkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności