Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejna aktualizacja:

Uzupełnienie funcji związanych z widgetami promowane wpisy i promowane linki o możliwość określenia typów wyświetlanych linków:

- linki bezpośrednie do strony wpisu

- linki bezpośrednie do strony wpisu nofollow

- linki do podstrony z wpisem

- linki do podstrony z wpisem nofollow

Typ linku określa się na grupie wpisów: PA->Katalog->Grupy wpisów

Czy macie ostatnio jakieś problemy z 301 z adresów bez www na www lub odwrotnie? Na kilkunastu domenach gdzie mam wp-katy nie działa przekierowanie bez www na www chociaż wcześniej działało poprawnie problem jest na 2 różnych serwerach więc to raczej nie wina serwera a inne WP nie mają z tym problemów. Dodawanie przekierowania w htacces nic nie daje.

Zwykła instalacja, jest tak jak powinno być, adres jest tam z www. Na jednym serwerze jest po prostu błąd brak strony na drugim dostaje komunikat "Błąd łączenia się z bazą danych" a i teraz zauważałem ze błąd występuje tylko na stronie głównej przy podstronach przekierowania bez www na www działają poprawnie.

thx za info zabrałem się za aktualizacji w3. I przy okazji zauważałem, że jest problem z aktualizacją wtyczek część katalogów nie widzi, że jest nowa wersja do pobrania, chociaż jest zainstalowana stara. Miał ktoś taki problem? Cmody wydają się identyczne zarówno w katalogach gdzie działa aktualizacji jak i tych gdzie nie więc to raczej nie jest problemem.

• 2 tygodnie później...

Jak zrobić żeby w szczegółach kodu było wyświetlane:

"promowany linkiem do podstrony z wpisem w okienku Promowane wpisy na losowych podstronach serwisu

promowany linkiem do podstrony z wpisem w okienku Promowane linki na losowych podstronach serwisu"

Włączyłem tą opcje we wpisach usnąłem cache strony i dalej nie widać tego.

Jak zrobić żeby w szczegółach kodu było wyświetlane:

"promowany linkiem do podstrony z wpisem w okienku Promowane wpisy na losowych podstronach serwisu

promowany linkiem do podstrony z wpisem w okienku Promowane linki na losowych podstronach serwisu"

Włączyłem tą opcje we wpisach usnąłem cache strony i dalej nie widać tego.

Prześlij mi (najlepiej z formularza kontaktowego) adres instalacji i dane do logowania - sprawdzę.

szykują się promocje jakieś ? ;)

na razie nie mam takich planów

Kolejna aktualizacja:

• Poprawka dotycząca walidacji opisu podczas edycji wpisu w dodawarce w Panelu administracyjnym - błędne obliczanie długości opisu.
  • Dodana funkcja blokowania podstron w robots.txt (np. regulamin, podstrona Dodaj wpis, itd.)
    PA->Katalog->Ustawienia->Blokuj strony w robots.txt
  • Rozszerzenie funkcji ukrywania instalacji WP-Kat. PA->Katalog->Ustawienia->Katalog->Ukryj kod WP-kat
    Po włączeniu dotychczas istniejącej funkcji Ukryj wtyczkę WP-kat oraz Ukryj kod WP-kat ukrywana jest instalacja wtyczki poprzez usunięcie z adresów skryptów ścieżki "/wp-kat/" oraz usunięcie z kodu nazw związanych z WP-kat (nazwy klas CSS i funkcji Javascript).
    W każdym katalogu nazwy klas i funkcji będą inne.
  • Lista cech wpisu prezentowana podczas wyboru typu wpisu w formularzu dodawania wpisu oraz w formularzu dodawarki została uzupełniona o informacje dotyczące minimalnej i maksymalnej liczby tagów.

Ciekawą wydaje się funkcja ukrywania WP-Kat, która "produkuje" kod, który w każdym katalogu ma inne nazwy klas CSS i funkcji Javascript oraz blokowanie podstron w robots.txt.

• 3 tygodnie później...

@Up lub maili o zatwierdzeniu, przeniesieniu, komentarzach i opublikowaniu? Mam na koncie w panelu wp-kat wpisany inny mail, ale i tak śle tam, gdzie rejestrowałem, czyli na mail, z którego korzystam ;) Można to zmienić? Czy jedynym słusznym rozwiązaniem będzie nowe konto?

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności