Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna aktualizacja - https://www.wp-kat.net/dziennik-zmian

• Modyfikacje poprawiające funkcjonalnośc i wydajność panelu moderacji grupy:
    • kolejkowanie zadań do wykonania - zabezpiecza przed przeciążeniem serwera w przypadku moderacji większej liczby wpisów w grupie katalogów
    • wyświetlanie liczby zadań do wykonania w kolejce
    • wyświetlanie liczby błędów, które wystąpiły podczas pobierania i moderacji wpisów
    • zmiana wyświetlania logów moderacji - błędy wyświetlane w kolorze czerwonym i z pogrubieniem
    • dodanie możliwości wprowadzenia powodu odrzucenia wpisu w przypadku wybrania powodu "Inny..."
    • zabezpieczenie przed wyjściem z formularza moderacji przed zakończeniem wykonywania zadań

[*]Rozszerzenie funkcji domyślnych szablonów WP-Kat:

• możliwość określenia czy na podstronach wpisów mają być wyświetlane: ID wpisu, Page Rank, Google Site, Kategorie, Tagi, Lokalizacja.
      Katalog->Ustawienia->Wygląd

[*]Dodanie możliwości ukrycia widgetów "O katalogu" i "Statystyka Page Rank" poprzez wyświetlanie ich z Javascript.

Katalog->Ustawienia->Wygląd sekcja Widgety->Widgety z Javascript

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zmiana super, testowałem.

IMO b. ważna rzecz z przedłużaniem ważności wpisów w dodawarce jest ciągle nie zrobiona, a ciągle się o to ludzie pytają i odchodzą z niczym. Przez to system wygasania-przedłużania wpisów jest mało funkcjonalny...

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Nie wiem czy coś nie przegapiłem, ale nie mogę znaleźć -

Czy jest już możliwość masowego usuwania wpisów, które przeszły przez dodawarkę?

Tylko przez moderację grupy. W pole "Zapytanie" można wprowadzić np. adres url strony wpisu. Po kliknięciu "Wyślij" zostaną wyświetlone wpisy. Przy wpisach trzeba kliknąć "Kosz".

Cześć, planuje zakup licencji wp-kat. Czy może mi ktoś pomóc odnośnie templak ? Czy wystarczy szablon wordpress aby wpkat działał poprawnie?

Osoby które przygotowują pliki proszę o kontakt z ofertą.

Wystarczy szablon Wordpress. Używam ich ponad 100 i w żadnego nie musiałem modyfikować.

Mam problem z ustawienie adresów URL. Chciałbym usunąć z adresów słowo "katalog" np. z …/katalog/agd-i-rtv/sprzet-fotograficzny i tak ustawić adresowanie, że będzie mi się wyświetlać:

www.nazwastrony.pl/kategoria

www.nazwastrony.pl/kategoria/podkategoria

www.nazwastrony.pl/tytul-wpisu

Tymczasem korzystająć z wtyczek wp-no-base-permalink, WP No Category Base i WP No Tag Base, All in One SEO Pack, uzyskuję:

www.nazwastrony.pl/kategoria

www.nazwastrony.pl/podkategoria

Może mam coś źle skonfigurowane?

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

Jak zrobić, żeby dwie podkategorie w innych kategoriach głównych miały ten sam adres url?

Dla wyjaśnienia dodam, że podkategoria np. Gry komputerowe może być w kategorii głównej Internet i komputery oraz w Rozrywka. Chcąc zastosować takie adresowanie:

www.nazwastrony.pl/kategoria/podkategoria

będzie można dodać stronę www do:

www.nazwastrony.pl/internet-i-komputery/gry-komputerowe

albo do

www.nazwastrony.pl/rozrywka/gry-komputerowe

Nie chcę dublować adresów podkategorii i rozdzielać tych podkategorii, że część osób doda stronę do www.nazwastrony.pl/internet-i-komputery/gry-komputerowe a część do www.nazwastrony.pl/rozrywka/gry-komputerowe.

Jak to rozwiązać?

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

• 2 tygodnie później...

Kolejna aktualizacja:

• Umożliwienie edycji katalogów w grupie (Grupa Katalogów->Katalogi przycisk Edycja przy każdym katalogu).
    Możliwa jest edycja adresu URL katalogu oraz kodu weryfikacyjnego.
    Funkcja przydatna w przypadku zmiany domeny katalogu.
  • Grupy wpisów:
    • Dodanie możliwości zdefiniowania czy na podstronie ma być wyświetlany link do strony wpisu z anchorem tytułu wpisu.
      Możliwe jest również zdefiniowanie czy link ma mieć atrybut nofollow.
      Katalog->Grupy wpisów->Wybrana grupa->Link do strony z tytułem wpisu - możliwe ustawienia: nie/tak/tak, nofollow.
    • Dodanie możliwości określenie formatowania linku do strony. Dostępne formaty to: brak, p, h1-h6.
      Dotychczas w szablonach domyślnych na sztywno był wpisany h3. Obecnie można do zdefiniować.
      Katalog->Grupy wpisów->Wybrana grupa->Formatowanie linku z tytułem wpisu - możliwe ustawienia: brak/p/h1/h2/h3/h4/h5/h6.
    • Dodanie możliwości określenia czy linki w opisie mają mieć atrybut nofollow.
      Katalog->Grupy wpisów->Wybrana grupa->Linki nofollow w opisie - możliwe ustawienia: nie/tak.

• 2 tygodnie później...

Pracuję właśnie nad mapowaniem kategorii w grupie katalogów. Funkcje, które będą dostępne w najbliższych dniach:

1. Możliwość tworzenia kategorii poprzez ich pobranie z katalogu głównego w grupie.

2. Hurtowy update nazw kategorii poprzez dodanie przedrostka/przyrostka do nazwy (również usunięcie przedrostka/przyrostka)

3. Mapowanie kategorii w katalogach w grupie.

Mapowanie będzie polegało na wskazaniu kategorii z katalogu głównego odpowiadającej kategorii lokalnej.

Umożliwi to utworzenie całkowicie różnych struktur kategorii w każdym katalogu.

Będzie można mapować wiele kategorii z katalogu głównego do jednej kategorii lokalnej

jak również jednej kategorii z katalogu głównego do wielu kategorii lokalnych (w takiej sytuacji kategoria będzie wybierana losowo przez dodawarkę podczas dodawania).

Jak ktoś ma jakieś pomysły do tej funkcjonalności to proszę zgłaszać.

Na tym etapie będzie najłatwiej je wprowadzić.

Aktualizacja - mapowanie kategorii.

Wersja 0.6.7.54 - 14.10.2013

• Uwaga! Do poprawnego działania wymagany jest Wordpress w wersji 3.6 lub wyższej!
  • Poprawki kosmetyczne związane z elementami ekranowymi: zakładki, wyświetlanie komunikatów.
  • Funkcje związane z zarządzaniem i mapowaniem kategorii. Więcej informacji: https://www.wp-kat.ne...-kategorii.html

Jeżeli opis jest niejasny (nie mam talentu pisarskiego) pytajcie śmiało. Jak pojawi się potrzeba pomocy to służę nią jak zwykle :)

Przykład użycia przyrostków: https://mystat.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności