Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ehh wpadłem w filtr algo poprzez te wp-katy z www.wp-kat.pl

Ja zablokować dodawanie wpisów z dodawarki? Próbowałem skontaktować się za pomocą formularza kontaktowego jednak od tygodnia echo...

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

Musi to zrobić administrator. W odpowiedzi na swojego maila dostałeś prośbę o podanie wpisu, który chcesz zmienić.

Napisz przez formularz kontaktory, który to wpis. Udostępnię go do edycji co będzie równoznaczne z wstrzymaniem dodawarki. Będziesz mógł zmienić harmonogram.

ZWRACAM HONOR !!!

Wiadomość faktycznie otrzymałem kilka dni temu tylko w gąszczu maili jej niedostrzegłem. Jeszcze raz przepraszam. Odpisałem własnie na nią i teraz czekam na edycję żeby zablokowac machinę :-)

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

• 4 tygodnie później...

Czy jeśli w ramach katalogu chciałbym prowadzić bloga z tematycznymi poradami, to da się to jakoś połączyć? Da się wykluczyć dane kategorie wpisu z katalogu wp-kat w ten sposób, aby były tylko one widoczne na podstornie "Porady/Blog"? Czy też najlepiej zrobić do tego osobną instalację wp?

Jam jest Zbygniew.

• 4 tygodnie później...

Dawno nie było żadnych aktualizacji wtyczki a widzę, że z wersji na wersję (wordpressa) jest coraz gorzej z serwerami. Wp-kat zajeżdża je w masakrycznym tempie. Wrzuciłem już jeden katalog dla testu na nginxa i widzę, że wtyczka w ogóle nie chce z nim współpracować.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie znam nginxa. Z tego co wiem problem polega na tym, że trzeba dostosować regułki z .htaccess i wprowadzić je do konfiguracji nginxa. Są jakieś konwertery.

Ja używam apache + php-fpm i na takim serwerze https://www.soyoustart.com/pl/oferta/sys-e32-4.xml mam 300 wordpressów, w tym 120 wp-katów i load na poziome 4-5.

Zrób od czasu do czasu (co kilka dni) optymalizację bazy danych:

mysqlcheck -A -o

• 3 tygodnie później...

Chciałbym się podzielić nieco odmiennym wykorzystaniem wtyczki. Wykorzystałem ją w serwisie https://dlapiekarni.info/katalog , gdzie można dodawać strony z branży.

Osoby które dodają wpis bardziej zyskują odwiedziny na swoją stronę, niż linki (serwis jest jeszcze słabo podlinkowany). Wpisy pojawiają się na stronie głównej jak posty, dlatego odwiedzający chętnie wchodzą w takie wpisy. Niestety wtyczka trochę nie-współgra z szablonem i nie mogę wykorzystać jej wszystkich możliwości. Szablonu nie wyrzucę bo był robiony na zamówienie ;(

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

• 1 miesiąc temu...

Witam,

rozpoczynam dopiero swoją przygodę z WP-KAT i mam kilka pytań:

1) Czy jako administrator WordPressa można bezpośrednio dodawać gdzieś z Menu Panelu Administratora nowy wpis do WP-KAT, czy trzeba to robić ze stronie np. localhost/wp/dodaj-wpis/ . (Pytam, bo znalazłem edycję wpisów PA->Katalog->Wpisy->"Pełna edycja", ale opcji do tworzenia samego wpisu w menu się nie doszukałem).

2) Czy jest znana komuś jakaś dokumentacja do wtyczki WP-KAT, za wyjątkiem FAQ na stronie wtyczki i informacji dostępnych z tego wątku?

3) Czy jest gdzieś dostępna lista wszystkich shortcode WP-KAT za wyjątkiem tych które udało mi się ustalić: [wpkat-home], [wpkat-last], [wpkat-add], [wpkat-lokalizacje], [wpkat-multi], [wpkat-adder], [wpkat-cat].

Dziękuję za podpowiedzi - Jacek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności