Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie było żadnych aktualizacji wtyczki a widzę, że z wersji na wersję (wordpressa) jest coraz gorzej z serwerami

Jak wtyczka współpracuje z obecną wersją WordPress?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pisałem ostatnio "06 sierpień 2014". Niedawno wyszedł nowa wersja WordPress 4.0.

Czy WP-Kat będzie jeszcze rozwijany? Jest może jakiś podobny projekt w który warto zainwestować?

Po tym temacie (brak dyskusji ze strony twórcy/użytkowników) domyślam się, że WP-Kat już został porzucony.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Ostatnio przerzucałem katalog do nowej domeny na zasadzie backupu całego wordpressa z wp-katem. Wszystko ładnie działa tylko mam kłopoty z mapami google. Google od 22 czerwca wymaga klucz API dla nowych stron i mapy nie ładują się. Jak można ten problem rozwiązać w wp-kat?

Katalog firm , który pomoże Tobie kupić i sprzedać co tylko chcesz.

^ Wyświetla ci się błąd na szarym tle jak tutaj?

https://pl.wordpress.org/plugins/api-key-for-google-maps/

Jeśli tak spróbuj zainstalować tę wtyczkę na swoim wordpressie i w jej ustawieniach wpisać key API google maps

Klikasz Get a key - > Create a project ->

https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/get-api-key#key

screenshot_475.png

screenshot_476.png

Może pomoże :)

Dzięki za podpowiedź - Klucz miałem wcześniej wygenerowany tylko nie za bardzo wiedziałem jak to się ma do wp-kata. Uruchomiłem tę wtyczkę ale na razie nie widać efektów. Domena 

https://www.warsztat.top

- może to wynika z tego, że nie została jeszcze zaindeksowana. Z podobną stroną mam ten sam efekt.

Katalog firm , który pomoże Tobie kupić i sprzedać co tylko chcesz.

• 3 miesiące temu...

Mam podobny problem, co jest opisany powyżej. Od pewnego czasu google wymaga stosowania do map API - te mapki, co są na starych domenach będą działać, ale wszystko zainstalowane po wprowadzeniu zmian wymaga już API, więc mapy nie działają.

Przejrzałem wszystkie pliki wp-kat i znalazłem w dwóch (katalog "js") odwołania do google maps:

- js.js

- gmap.js

Zmieniłem im oryginalny kod z:

script.src = "//maps.googleapis.com/maps/api/js?sensor=false&callback=initializeGmap";

na:

script.src = "//maps.googleapis.com/maps/api/js?key=MÓJKLUCZAPI&sensor=false&callback=initializeGmap";

ale pomimo tych zmian mapki cały czas się nie wyświetlają, a jak patrzę w konsoli JS to cały czas jest błąd - brak klucza API.

Ktoś poradzi jak to naprawić? :)

[EDIT] Ok jednak sam to rozgryzłem i powyższa metoda działa :) tylko jak się wygeneruje API to trzeba trochę odczekać zanim zacznie działać - mi po ok. 30 min mapki zatrybiły ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 2 miesiące temu...

Zastanawiałem się nad użyciem tej wtyczki. Czy ktoś z Was instalował ją może ostatnim czasem i jak oceniacie jej funkcjonalność przy obecnych innych skryptach?

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

@Moriarty

Nie jest aktualizowany za często ale autor odpowiada w razie problemów. Czy warto to ty musisz sobie odpowiedzieć można jeszcze na tym postawić "katalog"

Jeśli chcesz sobie po testować za mniejszą cenę daj znać na pw mam do odsprzedania licencje na dowolną ilość sztuk.

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności