Skocz do zawartości

[projekt] WP-kat, katalog na Wordpressie

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 540
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

https://www.wp-kat.net/faq-podstrona-dodaj-wpis.html

w faq zaraz po nagłówku mamy:

Aby dodać podstronę „[b]Dadaj[/b] wpis” należy:

ot taka mala literówka.

Ogólnie przyda się rozwinięcie FAQ - to bardzo ważny element dla osób, ktore nie potrafią się poruszać by mogły ładnie założyć katalog. Ale widze, że FAQ się rozrasta ;))

Duże zmiany...

Kursorze, ja podczas dodawania wpisu z multikodem zauważyłem, że jeśli zacznie się dodawać jakąś stronę np. jako wpis premium przelew, a na końcu nie poda się prawidłowego hasła, bo ma się hasło do premium sms, to strony tej nie można dodać już jak inny typ wpisu, wyskakuje bowiem informacja, że strona jest już w bazie i oczekuje na podanie kodu. Wydaje mi się, że powinno taką stronę wyrzucać z bazy, bo człowiek czasami może pomylić się przy dodawaniu, będzie chciał zmienić typ wpisu, a się nie da ;)

Jam jest Zbygniew.

Kursorze, ja podczas dodawania wpisu z multikodem zauważyłem, że jeśli zacznie się dodawać jakąś stronę np. jako wpis premium przelew, a na końcu nie poda się prawidłowego hasła, bo ma się hasło do premium sms, to strony tej nie można dodać już jak inny typ wpisu, wyskakuje bowiem informacja, że strona jest już w bazie i oczekuje na podanie kodu. Wydaje mi się, że powinno taką stronę wyrzucać z bazy, bo człowiek czasami może pomylić się przy dodawaniu, będzie chciał zmienić typ wpisu, a się nie da ;)

Taki wpis można opłacić/wprowadzić kod później w PA.

Aby dodać podstronę „[b]Dadaj[/b] wpis” należy:

ot taka mala literówka.

Dzięki - poprawione :-)

A typ wpisu też można zmienić?

Uzupełnienie:

W PA:

- można dodać wpis

- można edytować wpis

- można zmienić typ wpisu

- można opłacić wpis

- można usunąć wpis

Z innej beczki:

zrobiłem małą grupkę katalogów: https://www.wp-kat.pl/multikody

Obsługa multikodów, to pełny automat oparty na kodach czasowych z weryfikacją w Homepay.

W poszczególnych katalogach można oczywiście dodawać darmowe wpisy.

Wgrana najnowsza wersja.

1. Znaczne optymalizacje - działa odczuwalnie szybciej.

2. Modyfikacje sprawdzania martwych wpisów - martwe linki.

3. Dodane funkcje związane z linkowaniem wewnętrznym (w pełni konfigurowalne) aby poprawić indeksację oraz tworzyć long tail. Wtyczka może automatycznie dodawać linki w opisach do innych wpisów, kategorii, tagów, lokalizacji. Np.: https://www.wp-kat.pl/category/katalog/internet-i-komputery

4. Przebudowane menu

W temacie linkowania wewnętrznego w szczegółach wpisu. Jednym słowem lekki przerost - linki się dublują. Jak już to jedne przynajmniej powinny być nofollow. Podobnie linki zewnętrze te bez anchora też mogą być nofollow.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

W temacie linkowania wewnętrznego w szczegółach wpisu. Jednym słowem lekki przerost - linki się dublują. Jak już to jedne przynajmniej powinny być nofollow. Podobnie linki zewnętrze te bez anchora też mogą być nofollow.

Zdublowane linki wewnętrzne to raczej nie problem. A te dodatkowe linki są cenniejsze ponieważ są otoczone tekstem.

Nie wiem czy było pytanie: można wyłączyc edytor wysiwyg przy dodawaniu wpisu?

Na dziś nie ma takiej opcji w ustawieniach - można to zrobić w szablonie zmieniając id dla textarea.

Jak jest zapotrzebowanie na wyłączanie w ustawieniach, to nie widzę problemu aby to dodać...

Przed chwilą przeprowadziłem małą analizę skuteczności katalogu na WP-kat.

Wpis opublikowany o 23:12 - https://www.wp-kat.pl/jak-wyslac-i-odebrac-...z-internet.html

Google indeksuje, w czasie kilku minut jest już w serpach.

Wynik wyszukiwania na tytuł wpisu, na link we wpisie (druga strona wyników).

Uprościłem procedurę instalacji wtyczki z licencją demo.

Teraz można zainstalować wtyczkę bez rejestracji.

Wtyczkę można pobrać tutaj.

Najszybsza instalacja: Wordpress->PA->Wtyczki->Dodaj nową->Wyślij na serwer - wybrać plik wp-kat.zip i kliknąć zainstaluj.

Wersja demo jest w pełni funkcjonalną wtyczką i działa przez miesiąc od instalacji.

Sprzedaż planuję rozpocząć od przyszłego tygodnia, tak więc można instalować wersję demo i jak spełni oczekiwania będzie można wykupić pełne licencje.

W pierwszym tygodniu sprzedaży będzie promocja:

1 licencja - 50 zł netto

5 licencji - 125 zł netto

10 licencji - 200 zł netto

25 licencji - 375 zł netto

Ze względu na prace nad dodawarką oraz modułem do centralnego zarządzania grupą katalogów muszę przesunąć termin startu sprzedaży wtyczki o kilkanaście dni.

Nowe funkcje umożliwią zarządzanie definicjami grup wpisów z jednego miejsca, automatycznymi aktualizacjami WP-kat z jednego miejsca oraz w przyszłości również aktualizacją innych wtyczek.

Będzie można w jednym miejscu zobaczyć ile wpisów jest do moderacji w poszczególnych katalogach z grupy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności