Skocz do zawartości

Z punkty widzenia pozycjonowania strona lepsza w html czy joomla?

kerado28

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podgląd do strony pozyjnonowanej przez mojego znajomego.

Posiada dwie strony o tej samej tematyce. Z czego strona pisana w html ma wyższe pozycje od strony, która pisana jest w joomla.

Chodzi o te same frazy w obu przypadkach. I o takiej samej mocy, jeśli chodzi o linki pozycjonujące z zaplecza.

Oczywiście wartości strony bardzo podobne, metatagi itp.

Czy ktoś się z czymś takim spotkał?

Nie da się określić czy to wina programowania czy poprostu lepszej jakości treści, lepszego zaufania, mocy linków i tysiąca innych czynników - mozna tylko gdybać.

z reguły CMS'y lepiej stoją nad zwykłym HTML (1/3 optymalizacji za nami z automatu)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Podaj strony to Ci poradzimy, a tak pozostaje nam wróżenie ze szklanej kuli;)

Nie można porównywać w taki sposób bo nigdy 2 strony nie są linkowane z taka samą mocą pozwalającą na skupienie się tylko nad konstrukcją witryny i jej treścią.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Wiadmo, że jest mnóstwo różnych czynników, ale czasem widać różnice gołym okiem. Bez znajomości stron, można tylko gdybać, a mnie takie coś nie interesuje.

W gre wchodzi optymalizacja, joomla może nie byc taka optymalna jak html napisany z palca. Joomla to ciężki skrypt.

Druga sprawa to linki nawet jesli dodawałeś takie same, to nie znaczy, że wszystko jest zaindeksowane.

Jakie różnice są w pozycjach?:D

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Strona, stronie nigdy nie będzie równa. Sprawdzałeś w majestycznym seło? Za dużo zmiennych żeby można było coś powiedzieć, podziel się wspomnianymi domenkami to się na pewno ktoś do nich odniesie :D

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Pozwolę sobie na swoje 2 groszę, dobry cms wydaje mi się bardziej "samo-pozycjonujący", choćby ze względu na mechanizmy pingowania do wyszukiwarek, jak również tworzenie większej ilości stron z tej samej treści (archiwa, strony tagów, strony kategorii itp.)

Przy czym joomla akurat wydaje mi się średnim rozwiązanie, ja uważam, że z popularnych cms-ów 2 warte są uwagi: wordpress i drupal, w zależności od tego co potrzebujemy.

pozdrawiam

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

@lorca, jak ktoś się zna na joomla to zoptymalizuje jak trzeba;) Podejrzewam, że słabo poznałeś tego cmsa;)

@lorca, jak ktoś się zna na joomla to zoptymalizuje jak trzeba;) Podejrzewam, że słabo poznałeś tego cmsa;)

Przyznaje bez bicia, że Joomlę znam słabo, ale właśnie dlatego, że wp i drupal wydają się łatwiejsze do zoptymalizowania. W każdym razie nie będę się kłócił, Joomla na pewno też jest dobrym systemem, szczególnie jeśli ktoś potrafi jej dobrze używać.

pozdrowienia

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

Tu sa setki czynników, nawetj jak linkujsze 2 różne strony tymi samymi linkami to będa na róznych pozycjach

- zalezy od indeksacji linkow

- ile botów wpadnie przez dany link itd.

Sam ostatnio postawiłem 2 serwisy, linkowane tak samo, ten sam anchor

WYNIKI: jedna strona jest znacznie wyżej

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności