Skocz do zawartości

Źle zaindeksowana sitemap?

Renoirdaniel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu zgłosiłem sitemap i zaindeksowało mi podstrony w formacie https://nazwa bez www. (okolo 800 podstron)

W "Narzędziach dla webmasterów Google" połączyłem by adres fstargard z www i bez liczyło tylko jako www - czyli zaznaczyłem opcję "Wyświetlaj adresy URL jako www.fstargard.pl". I zaznaczyłem opcje ponownej indeksacji SiteMap gdzie adresy generują się tylko z www. (jest ich koło 800)

Kilka tygodni temu moja strona strasznie poleciała w dół (może to być wina skończonego FSB), ale co zauważyłem z www mam zindeksowanych tylko 90 stron (tak pokazują mi narzędzia Google dla webmastera) i nic nie przybywa od 3 tygodni, choć SiteMap zgłaszałem ponownie kilka razy.

Za to bez www jest zaindeksowanych już ponad 1,100 podstron.

Więc czy nie powinno wyświetlać tylko z www? Więc skąd te adresy bez www, i dlaczego nie chce w ogóle mi indeksować te adresy z www choć coraz więcej silnych linków prowadzi do mojej witryny.

Mam też wybrane: Niech Google określi moją szybkość indeksowania (polecane)

może powinienem wybrać tę drugą opcję? i co wtedy powinienem ustawić?

Z góry dziękuję za pomoc

Stargard Firmy Stargard Szczeciński Legendy Stargard Straszliwe historie z regionu

Przede wszystkim: czy masz ustawione przekierowanie 301 z bez www na z www?

Pamiętaj, że Google potrzebuje czasu:)

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Poczytaj o htaccess'ie

W GWT możesz spróbować kilka linków pobrać jako robot a potem poprosić o indeksacje z palca

Podlinkuj wsio i będzie okej, natomiast jeśli nie będzie to może w dziale fitrów coś znajdziesz ciekawego.

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Przede wszystkim: czy masz ustawione przekierowanie 301 z bez www na z www?

Pamiętaj, że Google potrzebuje czasu:)

A jak się to odbije na subdomenach, które są bez www? Działać będą ale czy to nie pogorszy ich sznse na dobre pozycjonowanie?

Chodzi o to, że firmy na stronie będą miały subdomeny firma.fstargard.pl

Może lepiej wszystko zmienić i zacząć bez www?

Stargard Firmy Stargard Szczeciński Legendy Stargard Straszliwe historie z regionu

Htaccess można zmieniać określone domeny i subdomeny kierując samą domenę na www nie przekierujesz subdomen.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

No te przekierowania rozumiem, ale serwis jest tak zbudowany ze jego cześć jest na subdomenach jako cześć serwisu.

Przykładowo: https://oswietlenie.fstargard.pl/ jest tylko częścią serwisu zamaskowana pod subdomeną, czy to przekierowanie nie będzie traktować subdomeny jako osobnej strony?

Wszystko zależy od tego jak to skonfigurujesz w htaccess on ma bardzo duże możliwości i na pewno da się to tak skonfigurować jak potrzebujesz.

czy to przekierowanie nie będzie traktować subdomeny jako osobnej strony?

Subdomena i tak jest osobną stroną.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności