Skocz do zawartości

Przydatność Microsite Manager - zaplecze

shift76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pomysł mam taki aby na bazie ministron stawianych przez program Microsite Manager chce stworzyć zaplecze czyli postawić kilka (10) tych stronek, podlinkować ze strona główną.

I teraz pytania czy te strony mozna uznać jako cześć zaplecza?

Czy te strony można normalnie pozycjonować, dodawać do katalogów?

Czy mozna podlinkowywac np poprzez blast xrumer'em w celu szybszej indeksacji?

Czy mozna dodawać linki do róznych serwisów blogowych itp?

No najważniejsze czy przyniesie to jakikolwiek skutek, czyli czy strona macierzysta odnotuje wzrost pozycji? Krótko mówiąć czy tego typu zaplecze zda egzamin?

Wiem że to jest jak badanie "chorego przez telefon" czyli bez pacjenta ale możę... :D

Strona pozycjonuje sie w tej chwili w TOP 10 i TOP 20 w zaleznosci od popularności fraz.

Celem tego zaplecza jest aby te trudniejsze frazy które są w TOP 20 przybliśyć do TOP 10.

Będę bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie.

Maciek

Ja używam MM jako część mojego zaplecza, a także tworzę strony specjalnie pod 301. Jeżeli chodzi o sam skrypt, to go polecam. Przyspiesza on zdecydowanie tworzenie stron zapleczowych. Odnosząc się do Twoich pytań, to nie dotyczą one samego MM, a jedynie procesu samego pozycjonowania. Nie da się więc na nie odpowiedzieć w sposób ciebie satysfakcjonujący. Wszystko zależy bowiem od tego, jak się do tego zabierzesz.

seowyszbanner.gif

Na pewno jest to dobry kierunek, ale zanim takie zaplecze nabierze mocy to minie trochę czasu. Nie jest też duże, ale nie znając fraz trudno określić czy wystarczy.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Na pewno jest to dobry kierunek, ale zanim takie zaplecze nabierze mocy to minie trochę czasu. Nie jest też duże, ale nie znając fraz trudno określić czy wystarczy.

Czasu troche mam, poniewaz strona juz sie pozycjonuję więc nie ma specjalnego ciśnienia, powiedzmy pół roku. Jeśłi chodzi o frazy to np: angielski łódź, szkoła angielskiego łódź, kursy językowe łódź....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności