Skocz do zawartości

GoogleClean

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno przesiadłem się z Firefoxa (który się często zawieszał) na Chrome. Mógłbym wybrać też coś innego ale najbardziej zależy mi na "Sejfie Tożsamości od Symantec" z którym tylko Chrome, FF i IE jest kompatybilny.

Firefox odpadł bo się zawiesza, IE może ostatecznie być ale nie ma dodatkowych rozszerzeń. Wiec najbardziej przypadł mi do gustu chrome.

Wiem natomiast że ma podczepione programy szpiegujące (nie wiem czy to od tego, czy to przypadek, ale pod chromem nie moge od pewnego czasu logować się do publikera, na innych przeglądarkach nie ma takiego problemu)

Więc znalazłem coś takiego: wyłączyć funkcje szpiegujące chrome

Zainstalowałem trial, tylko ciekawe czy to naprawde chroni mnie przed Google i ich szpiegowaniem?

W najgorszym układzie pozostanie mi IE (teraz mi przychodzi do głowy że on nawet błędów w pisowni nie sprawdza, a jak coś szybko coś pisze to robie czasami dużo błędów)

Zapraszam was do zapoznania się z programem.

Spójrz na date tego posta 2009

W małą zchize wpadłeś jeżeli podczas pobieranie chrome nie zaznaczysz jednych z opcji nic nie powinno być wysyłane.

Kiedyś każda przeglądarka chrome miała swój ID teraz już nie google po prostu korzysta do szpiegowania z widzetów G+ etc tak samo jak FB

W moim wypadku korzystam z firefoxa i w adblocku mam regułki

||google.com$third-party

||plus.google.com$third-party

||google-analytics.com$third-party

||gmodules.com$third-party

||facebook.net$third-party

||feedburner.com$third-party

||wykop.pl$third-party

||plusone.google.com$third-party

||facebook.net$third-party

||facebook.com$third-party

||feedjit.com$third-party

||yetipay.pl$third-party

||disqus.com$third-party

||ads.o2.pl$third-party

||blip.pl$third-party

||gravatar.com$third-party

||adobe.com$third-party

Czyli nie wyświetlają mi się na stronach layki etc więc FB Google+ mnie nie szpieguje

Dodatkowo blokujesz plik ga.js

Tutaj możesz usunąć pliki cookie z flasha

https://www.macromedia.com/support/document..._manager07.html

Zainstaluj rozszerzenia jak adblock coś tam privacy i będzie OK

https://nc.ddns.us/extensions.html

Czyli co Chrome już nie szpieguje?

Jeżeli będę używał chroma i budował/odwiedzał swoje zaplecze, logował się tu i tak, Google nie będzie o tym wiedziało?

Firefoxa nie używam bo się zawiesza, i z coraz to nowszą wersją jest coraz gorszy (używałem go od kiedy tylko pamiętam, kiedyś był najlepszy, ale już nie jest)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności