Skocz do zawartości

Google nie indeksuje linków przychodzących

tiffa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

jestem tu nowa i jest to mój pierwszy post. Proszę o wyrozumiałość jeśli coś pomylę;)

Mam problem, gdyż od pewnego czasu usiłuję wypozycjonować stronę https://mobilnysalonkosmetyczny-lublin.pl/ . w szczególności chciałabym podnieść jej wskaźnik PR. W tym celu dodałam stronę np. do: firmowa-strona.pl, www.firmypolskie.com, katalog-firm.abix.com.pl itp. Ponadto zamówiłam stronę w firmie abacosun(katalog stron kosmetycznych-moja strona ma taką tematykę) https://salonkosmetycznygdansk.saloninfo.pl/-na tej stronie zamieściłam link do strony, którą chcę wypozycjonować(najwyżej w kodzie html-zezwolił na to administartor). Niestety google nie chce zaindeksować linków wychodzącycy z tych stron a prowadzących do mojej strony. Wpisując komendę link:adres mojej strony, nie wyświetla się kompletnie NIC. Pomimo, że minął już tydzień sytuacja nie ulega zmianie. Nadmienię, że stronę w abacosun mam już ponad miesiąc. Pomóżcie, co robić?

Gosia

Komenda link w google nie mówi o wszystkich linkach prowadzących do strony, ba, co więcej są to tylko niektóre linki. Aby zbadać liczbę linków przychodzących zaindeksowanych przez google załóż konto na google webmasters (tylko lepiej nie dodawaj na jednym koncie google stron linkujących do Twojej strony, w ogóle najlepiej ich nie dodawaj, chyba że będziesz używać innego adresu IP albo Proxy na innym koncie).

Ale co tu dużo mówić, trochę mało tych linków masz (zależy na jakie frazy chcesz się pozycjonować).

Czasami na indeksację linków czeka się tygodniami, musisz je odpowiednio podlinkować, pingować itd. A żeby mieć większy PR musisz pozyskiwac linki z silnych stron z wysokim PR. Strona jest młoda więc potrzeba Cierpliwości. Linkować linkować i jeszcze raz linkować :) Polecam dział dla początkujących.

Pinguj ? wskoczy w indeks a jutro już ich nie będzie.

@tiffa - daj sobie spokój z podlinkowywaniem, po pierwsze skąd wiesz, że linki nie są zindeksowane ? zapytanie link - wątpię... nawet webmastertools nie pokazuje linków od razu.

Zamist podlinkowywać kilka wpisów, skupiłbym się na zdobywaniu nowych z kolejnych katalogów. Lista mara. Do tego marketing wirusowy na forach i blogach. Lepsze efekty, większy ruch niż niejedna fraza.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Na początek PR jest nie istotny dla pozycji. Po drugie komendą link: nic nie sprawdzisz.

Jeden link to o wiele za mało, nawet nie warto sprawdzać, czy jest czy nie jest zaindeksowany, może zacznij od czegoś prostego, dodaj strone do "x" katalogów, do "x" precelków zobacz co będzie potem poczytaj forum i szukaj kolejnych metod linkowania.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Pinguj ? wskoczy w indeks a jutro już ich nie będzie.

Zamist podlinkowywać kilka wpisów, skupiłbym się na zdobywaniu nowych z kolejnych katalogów. Lista mara. Do tego marketing wirusowy na forach i blogach. Lepsze efekty, większy ruch niż niejedna fraza.

hymm wydaje mi się że jeżeli dodam już do 200 katalogów to dobrze by było je podlinkować powalczyć o te linki i linkować dalej, a jeżeli nie podlinkujesz bądź nie pingujesz wpisów tracisz tylko czas na dodawanie ich. Jak linkujesz masz większą szanse na indeksację i wzrost BL oraz mocy linka. To jest moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności