Skocz do zawartości

Nieuczciwa firma www.euwebdesign.com?

adek

Rekomendowane odpowiedzi

:D

Przepraszam adminie że ten post umieszczam tutaj ale wydaje mi się że w tym dziale jest większy ruch i może wymyślimy wspólnie coś na nieuczciwą firmę.

Już 3 raz spotkałem się z ich ,,metodami sprzedaży”

Wygląda to tak: firma którą ja obsługuje ma domene np. www.nazwa.pl

Firma www.euwebdesign.com wysyła lub dzwoni z informacją do mojego klienta że niby oni mają klienta na domene z ich nazwą ale w com lub com.pl

Czyli np. nazwa.com.pl ale niby tej mojej firmie którą obsługuje przysługuje prawo pierwszeństwa i oni za ich pośrednictwem (ale muszą się spieszyć) mogą zarezerwować te domene za jedyne 450 złotych.

Treść maila bez danych mojej firmy umieszczam na forum:

..,,

Do naszej firmy zgłosił się klient, który chciałby sobie założyć stronę internetową o nazwie takiej jak Państwo, z tym, że na domenie.com , czyli: www.wynajem-samochodow.com Zgodnie z kodeksem Icann mają Państwo pierwszeństwo do blokady tej nazwy i dlatego potrzebuję Państwa decyzji.

Osoba, która ubiega się o Państwa nazwę jest osobą prywatną i nie posiada konkretnych argumentów, dlaczego chce dokonać blokady takiego adresu.

,,,Przedstawiam ofertę firmy Euweb.

Opłata za cały pakiet to 495,00zł. Jest to opłata jednorazowa wnoszona do Naszej firmy. Po upływie 2 lat płacą Państwo rocznie 78,00zł korporacji ICANN za zapewnienie bezpieczeństwa Państwa domenie (ta oplata jest stała i wnosi ją każdy posiadacz domeny.com) W cenę pakietu wchodzi:

-założenie domeny .com

-przesyłanie strony z domeny .com na .pl i odwrotnie -zabezpieczenie -automatyczne ponawianie -przekierowanie skrzynki e-mailowej

Jeśli macie Państwo jakieś pytania, prosimy o kontakt:

Tel: (091) 469 57 00

www.euwebdesign.com - strona firmy w języku polskim www.euweb.cc www.icann.org

Nasza firma ma swój oddział w Szczecinie.

Euweb Sp.z o.o.

ul.Kniewska 2 K

70-846 Szczecin

POLSKA

REGON 812400136

NIP 955-20-23-765

basia.g@euweb-pl.com

tel. kontaktowy: (091) 469-57-00

Główna siedziba oddziału:

EUWEB

Agent by CASCA S.L

Tänggatan 2. 211 24 Malmö

SWEDEN

Tel: vx. +46 40-293420

Fax: +46 40-293370

www.euweb.se …”

Oczywiście pod żaden z telefonów nie można się dodzwonić, strony jakoś nie chcą działać a roszczenia do szwecji :)

Czy wg Was to jest łamanie prawa ?? Czy tylko zwykłe naciągactwo ?? Bo niby za np. przekierowanie skrzynek email mogę wyceniać swoją prace np. na 250 zeta) Co tojest kodeks ICANN??? :)

Njwiększy ruch jest w Pogaduszkach przenoszę:D

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

mamy tutaj przyklad wprowadzenie klienta w blad [zaslalanianie sie regulacjami ICANN] na co polski k.k odpowiada nastepujacym zapisem:

Kodeks Karny - Art. 286. § 1.

Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności