Skocz do zawartości

Traffic za 3 zl z portalu aukcyjnego

kuli

Rekomendowane odpowiedzi

witam chciałem się spytać

Co sądzicie o kupowaniu trafficu dla stron?

Czy tylko an portalu aukcyjnym? jak tak to jakim?

Czy sie opłaca dla bardzo wąskiej dziedziny w branży poligraficznej?

Czy pomaga w pozycjonowaniu?

Czy jeżeli wpłynie na Page Rank to czy przy dzisiejszym algorytmie ma to jakis sens?

A można zrobić numer, że kupuje traffic i powiedzmy przez 3 dni- pon, wt, śr, serwery wysiadaja w jakims portalu regionalnym- bo serwery często stoją pod biurkiem? wyobraźcie sobie co by zrobił redaktor takiego onetu lubartowskiego albo lubeslkiego jak tu po prostu by mial ruch rzędu 0,5mln dziennie użytkowników niż zazwyczaj ma.

Po co cie taki sztuczny ruch?

Ponabijać sobie staty a przy tym nabić także współczynnik odrzuceń?

Odpowiadając na pozostałe pytania, ani się nie opłaca, ani nie pomaga w pozycjonowaniu ani też nie wpływa na wysokość PR.

Sztuczny trafik jest dla amatorów. Jak już robić promocję to targetowaną na konkretną grupę docelową a nie do wszystkich.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Domyśliłem się tego, ale przeglądałem akurat portal aukcjyjny i reklamowali że to mega sprzeda moja stronke

I mnie zdziwiło że taki niby uniwersalny sposób na pozycjonowanie i zdobycie userów, bo i PR podwyższa i w ogóle przedstawiali że najlepszy na świecie.

Tak... Jedyne co się stanie to wzrośnie współczynnik odrzuceń, a taki współczynnik odrzuceń wpływa na pozycję negatywnie.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Sam kupowałem nie dawno traffic z allegro, i na witrynę nie miało to wpływu, ale są przypadki kiedy nie są to pieniądze wyrzucone w błoto. Targetowany traffic zrób sobie adwordsem, posiłkuj się jakąś agencją teraz dają darmowe kupony więc można sobie za free zrobić.

gdzieś czytałem, że nawet agora ma wspierać msp.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

To zależy skąd jest to traffic. Linki, banery, czy mailing mogą mieć sens, choć na pewno nie wpłynie na pozycje lub PR.

W tym przypadku to jednak bezsensowny autosurf...

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności