Skocz do zawartości

Jak katalogować?

Krasnal

Rekomendowane odpowiedzi

ale ze strony technicznej.... tzn inaczej... dla katalogów i dla mocy linków nie ma to znaczenia czy jest wpis jest dodany z przegladarki czy z półautomatu? wydaje sie to logiczne ale wole zapytac bo moja logika czasem mnie zawodzi :]

i jeszcze szybkie pytanko: czy w katalogach wymagajacych linka zwrotnego konieczne jest umieszczenie tego linku na katalogowanej stronie czy moze byc na jakiejkolwiek zaindeksowanej przez google? pomijajac wymagania niektorych katalogow odnosnie PR strony

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ze strony technicznej nie widać różnicy. Półautomaty i automaty starają się imitować przeglądarkę i najczęściej są niezauważalne. Co może odróżniać wpis to opis, który w przypadku źle przygotowanych synonimów będzie nieskładny i nieczytelny.

Odnośnie linka zwrotnego to może być na dowolnej stronie, jednak właściciele katów sprawdzają czy jest to farma linków pod katy, czy link na normalnej stronie i ew. odrzucają takie wpisy.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Omijaj katalogi wymagające link zwrotny ;)

a dlaczego tego unikać? mam u siebie na stronie kilka linków prowadzących do katalogów, na których umieściłem wpis

I jeszcze takie jedno pytanie:

Jesli w katalogu jest możemy przy dłuższym opisie dorzucuć 2-3 linki to warto z tego skorzystać ? bo raz czytalem, że to nie bez sensu no ale to zawsze link (chyba)

I jeszcze takie jedno pytanie:

Jesli w katalogu jest możemy przy dłuższym opisie dorzucuć 2-3 linki to warto z tego skorzystać ? bo raz czytalem, że to nie bez sensu no ale to zawsze link (chyba)

Warto, bo możesz dzięki temu podlinkować inną podstrone serwisu bądź jakiś wpis w katalogach, preclach itd. Tylko pamiętaj że jak dasz 3 linki to moc tego wpisu dzieli się na 3 ;)

Pozycjonowanie polega na zmieszczaniu linków do Twojej strony. Nie zagłebiając się w temat (bo zaraz ktoś napisze o umieszczaniu linków do wartościowych stron np. wiki) niepotrzebnych linków na swojej stronie nie zamieszczaj. Linki przekazują moc, a moc ma spływać do Twojej strony, a póki co wypływa na zewnątrz. Do tego bezcelowe jest linkowanie wzajemne, tym czasem Ty zamieszczasz link zwrotny. Więc jaki tego sens ?

Zamieszczanie dodatkowych linków w opisie jest jak najbardziej wskazane (skoro jest taka możliwość), ale nie może być to ten sam link. Przykładowo, tytuł wpisu jest linkiem do Twojej strony, kolejny identyczny link w opisie zostanie już zignorowany. Dlatego dodatkowe linki w powinny prowadzić do:

- podstrony serwisu (ale tu nie jestem pewien czy nie będą ignorowane, może ktoś bardziej doswiadczony będzie wiedział, na wszelki wypadek tego nie zamieszczam takich linków)

- Twojego zaplecza

- innych Twoich wpisów w katalogach, preclach, aby zostały zaindeksowane przez google

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

- podstrony serwisu (ale tu nie jestem pewien czy nie będą ignorowane, może ktoś bardziej doswiadczony będzie wiedział, na wszelki wypadek tego nie zamieszczam takich linków)

- Twojego zaplecza

- innych Twoich wpisów w katalogach, preclach, aby zostały zaindeksowane przez google

Jeśli chodzi o Seokatalogi, to raczej nikt nie przyjmuje z linkami do innych stron niż ta którą właśnie dodajemy, więc tylko pierwsza opcja wchodzi w grę.

Z dodatkowymi linkami pamiętaj o first link count, czyli nie warto dawać linków w treści do tej samej podstrony, bo nie zostaną zindeksowane przez boty.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Tak tak wiem, że nie należy podawać tego samego linku 3 razy w jednym opisie.

Tylko czytałem jeszcze, że jak się ustawi wordpressa na nofollow to mozna mieć inne linki na swojej stronie.. ale faktycznie będę unikać katalogów z linkiem zwrotnym

dziękuje ;)

Jeśli chodzi o Seokatalogi, to raczej nikt nie przyjmuje z linkami do innych stron niż ta którą właśnie dodajemy, więc tylko pierwsza opcja wchodzi w grę.

Jak nie! Cały czas tak robię! :lol: Bez problemu. Tytuł wpisu jest linkiem do strony, a w opisie 3 linki do 3 zupełnie różnych stron.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Jak nie! Cały czas tak robię! ;) Bez problemu. Tytuł wpisu jest linkiem do strony, a w opisie 3 linki do 3 zupełnie różnych stron.

W moderowanych SEOKach (na przykład w moich) taka akcja nie przejdzie... ;) Jak ktoś nie czyta opisów stron i akceptuje byle co i z linkami prowadzącymi byle gdzie to już jego sprawa. ;)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

katalog, to nic innego niż farma linków, wychodzi z niego kilka-kilkanaście tys linków, więc wymieniając się linkami z katalogów robisz kiepski interes, nawet jeśli katalog ma PR5 a twoja strona PR0 to siła linku z twojej strony z której wychodzi 3-4-5 linków jest większa niż z z katalogu.

Vexatus, jeśli ktoś będzie chciał dodać różne linki to i tak to zrobi, po prostu edytuje wpis po zatwierdzeniu i zmieni linki.

Pingować i dopalać należy tylko własny wpis, nad mocą katalogu niech się martwi właściciel katalogu

Owszem, jak będzie chciał to oczywiście może dokonać edycji zatwierdzonego już wpisu i dodać linki... :P Tyle tylko, że każda zmiana już zatwierdzonego wpisu także wymaga akceptacji moderatora... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Pingować i dopalać należy tylko własny wpis, nad mocą katalogu niech się martwi właściciel katalogu

A jak można najszybciej zrobić liste bezpośrednich linków do naszego wpisu? Bo jeśli dodamy do kilku set katalogów robienie ręcznie tego zajmie mase czasu...

Dodam że korzystamy z SB4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności