Skocz do zawartości

Strona jedna, domeny dwie

pkosciej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewną stronkę, którą prowadzę od dłuższego czasu i jestem zadowolony z wyników jakie osiągnęła.

Chce jednak, zmienić stronie domenę na krótszą, aby łatwiej się ja zapamiętywało/wpisywało.

Początkowo myślałem, żeby zostać przy obu domenach (starej wypozycjonowanej i nowej krótkiej), oraz zrobić przekierowanie.

Jednak wtedy nie wiem jak będzie odnosiło się pozycjonowanie nowej krótkiej domeny do strony? Poza tym, chciałbym zmienić grafikę bo na banerze strony jest adres strony.

Więc wpadłem na pomysł (nie wiem czy dobry) aby skopiować pliki strony na nową domene (zmienic pliki graficzne) ale połączyć te dwie jedną bazą danych.

Jak sądzicie czy moj pomysł jest dobry? nie zaszkodzi on w pozycjonowaniu?

Zaszkodzi i to bardzo, bo będziesz miał Duplicate Content, jeśli treści nie zmienisz. Wtedy ta "świeższa" strona trafi do suplementala. Najlepsze rozwiązanie to wspomniane 301 na nową domenę.

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Najlepiej zachowaj obydwie domeny i przenieś za pomocą 301 wszystko ze starej na nową.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności