Skocz do zawartości

Reseller - Kto zarabia na tym

cygii

Rekomendowane odpowiedzi

Też jestem ciekawy opinii osób, kóre już jakiś czas korzystają z tego systemu.

Jeśli ktoś mógłby napisać czy jeśli chcę w ten sposób zarabiać jakieś dodatkowe pieniądze to czy muszę uzupełnić wpis do wedencji o dodatkowy kod pkd? Zakładając działaność podałem tylko jeden kod PKD 62.01.Z - działaność związana z oprogramoweniem. Hosting i domeny podchodzą jednak pod PKD 63.11.Z.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

@horcyk: jak chcesz działać w tym legalnie to tak.

Co do resellerów, tak naprawdę zarabiają Ci na samej górze piramidy, promujesz ich markę w nadziei zarobku. Ktoś kupi, może nie kupi. Dostaniesz parę złotych.

Założysz stronę, wydasz $ na wypozycjonowanie jej a konkurencja i tak Cie przeskoczy bo Twoje przychody ze sprzedaży nie pokryją nawet kosztów pozycjonowania.

Plusem jednak jest to, że pozycjonujesz własną domenę i nawet jak po x miesiącach uznam, że jednak nie było warto zostaje mi dobrze podlinkowwana domena np. pod zaplecze.

Odnośnie pieniądzy jakie można zarobić to faktycznie są to groszowe sprawy i pewnie nigdy nie zdecydował bym się w to bawić ale akurat miałem wolne kilkanaście zapleczówek o tej tematyce więc pomyślałem, że spróbuję.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Plusem jednak jest to, że pozycjonujesz własną domenę i nawet jak po x miesiącach uznam, że jednak nie było warto zostaje mi dobrze podlinkowwana domena np. pod zaplecze.

A pomyślałeś o tym, że to Ty zawierasz umowy z klientami?

Serwis pchost.pl, (zwany dalej serwisem) jest udostępniany przez SEOCENTER Damian Haraf (zwanego dalej właścicielem).

Rozumiesz, że jak serwer padnie, klient straci dane, to do sądu będzie ciągnął Ciebie?

Pomijam już fakt, że zawierając umowę na np. rok, będziesz musiał się z niej do końca wywiązać, a nie że pewnego dnia Ci się to znudzi i podziękujesz.

Ja nie wiem, gdyby mi tak brakowało bardzo siana, to poszedłbym na kasę do marketu. No chyba, że takie zabawy traktujecie jako rodzaj sportu ekstremalnego...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

OK skutecznie mnie zniechęciliście ;)

A pomyślałeś o tym, że to Ty zawierasz umowy z klientami?

W regulaminie jest taki zapis:

"Właściciel serwisu iReseller.pl ma prawo przenieść konta klientów zamykanego serwisu resellera do serwisu innego, wybranego przez siebie resellera." i z informacji jaką otrzymałem u źródła właśnie tak się dzieje czyli raczej nieponoszę żadnych konsekwencji z tego tytuły.

Drugiej możliwości przy zakładaniu konta nie brałem pod uwagę (pad serwera - utrata danych)

W regulaminie jest taki zapis:

"Właściciel serwisu iReseller.pl ma prawo przenieść konta klientów zamykanego serwisu resellera do serwisu innego, wybranego przez siebie resellera." i z informacji jaką otrzymałem u źródła właśnie tak się dzieje czyli raczej nieponoszę żadnych konsekwencji z tego tytuły.

A co to obchodzi Twojego klienta? On z Tobą zawiera umowę a nie z ireseller.pl. Aby nastąpiło to co piszesz, to Twój klient musi wyrazić na to zgodę.

Analogicznie wyobraź sobie sytuację, że oddajesz samochód do naprawy do serwisu A. Serwis A oddaje go do serwisu B - Ciebie jako klienta nie obchodzi co robi serwis B (może ten samochód spalić, sprzedać itd.) - Ty masz umowę z serwisem A i to on ponosi całą odpowiedzialność co się z tym autem dzieje.

A tak naprawdę wystarczyłoby, żeby w tym regulaminie były podane dane ireseller.pl i już byłoby po kłopocie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności