Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak w Adwordsach potrafią na druty rzucać panny z miłym głosem to mogliby cyknąć jakieś 801 do kontaktów z łebmajstrami w sytuacjach kryzysowych - dla mnie nawet mogło by to być płatne 10 zeta za minutę ...

No i się wyjaśniło,

Jeżeli ktoś z was dostał wczoraj powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków to powinien zapoznać się z poniższą wypowiedzią Matta:

https://plus.google....sts/gik49G9c5LU

a to jest moja wypowiedź :P

https://seoinfo.edu.pl/matt-nie-wszyscy-jestesmy-wielbladami-a-ty-nie-plagiatuj-procesu-kafki/

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

też otrzymałem takie info przedwczoraj od Googla odnosnie powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny, strona nie była linkowana w żaden sposób od ponad pół roku, tylko naturalne linki od ludzi

pozycje nie spadły, więc odnośnie tego co napisał Matt Cutts, nie wiem w końcu czy mam zgłaszać i pisać do nich w tej sprawie czy nic nie robić.

Beerband podoba mi sie tekst o mądrym i głupim :)

formalnie piszesz to co większośc myśli, fakt część będzie sie z tym nei zgadzać dla bycia zawsze na NIE, ale fakt jak udowodnić, że wszytsko jest OK gdy nie wiadomo co jest źle

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

też otrzymałem takie info przedwczoraj od Googla odnosnie powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny, strona nie była linkowana w żaden sposób od ponad pół roku, tylko naturalne linki od ludzi

pozycje nie spadły, więc odnośnie tego co napisał Matt Cutts, nie wiem w końcu czy mam zgłaszać i pisać do nich w tej sprawie czy nic nie robić.

No właśnie też nie wiem co robić w takiej sytuacji.

; ]

Wg. mnie zagrywka może mieć takie zamiary:

- Ci co nie swlowali lub nie automatyzowali to napiszą, że nic nie robili podejrzanego - Ci dostaną, szablon, że jeśli twoja strona nadal nie jest widoczna to link do "wskazówek"

- Ci co mają coś na sumieniu to wygadają wszystko jak księdzu na spowiedzi, więc kara będzie typu, usuń linki i zgłoś o ponowne rozpatrzenie

- Ci co byli twardzi i nic nie wysłali - dostaną randomize wyników przez tydzień lub systemowy -100 i sami napiszą do GWT i wyłożą wszystko na tacy

Ciekawe ile % mam racji i co z tego wyniknie :)

W Twoim przypadku będzie punkt 3 czyli po jakimś czasie będą spadki. Kilka osób to potwierdziło, że od wiadomości do spadków upłynęło trochę czasu.

Od razu mówię, że tak samo jak reszta próbuję ustalić tok postępowania SQT. Czy dobrze wytypowałem czy nie tego się nie dowiemy w 100% bo przecież polityka polega na dezinformacji aby ludzie w popłochu uznali, że są winni i wykładali swoje sposoby postępowania w seowaniu wprost do źródła.

Chyba taka polityka wydaje im se najskuteczniejsza, bo ban na zaplecze, czy swl powoduje jedynie to, że na ich miejsce przybywa tego x4. Przykład pobieraczek. Przecież jest tego więcej niż wcześniej. Więc lepiej zbiorowo straszyć a później zbiorowo obniżać ranking.

Sprawa jest prosta - wypieprzyć analiticsa i unikać jak ognia wszystkich szpiegowskich narzędzi googlowskich

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wypieprzenie analyticsa niby pomoże? wątpię... no chyba, że są tu tacy którzy wypieprzyli analyticsa i mają spokój od tamtej pory?

Nie pomoże, ale nie będziesz pocił się w nocy na myśl, że możesz dostać spam od Matta.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To nie może być tylko spam skoro ludzie po tym spamie odnotowują spadki, filtry itp. tak ?

A jak dostaniesz taką wiadomość to co zrobisz? Będziesz szukał nienaturalnych linków? Będziesz pisał do właścicieli katalogów żeby je usunęli? Będziesz prosił o ponowne rozpatrzenie?

Ja nie korzystam z tego narzędzia. Jeśli jedna ze stron mi spada to analizuję i zastanawiam się gdzie popełniłem błąd.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności