Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro sie linkuje konkurencję, a nie swoje strony docelowe, to co za różnica, czy sam strzelasz czy do Ciebie strzelają?

Jeden huk, lecą wszyscy ;)

1. Masz spokojne sumienie, że to nie Ty tylko ktoś inny :)

2. Wszyscy są w tej samej czarnej, więc to ich zmusi do zmiany algo jeszcze raz.

ad. 2. Jak będą dalej kombinować to skopią na bank jeszcze bardziej wyniki, więc może się zaczniemy przenosić na konkurencję, czego wszystkim życzę. Dywersyfikacja w każdej dziedzinie jest zalecana i bezpieczniejsza dla obu stron. Z jednej strony konkurenci się wzajemnie pilnują, z drugiej strony jak dostaniesz kopa u jednych to leżysz połowicznie bo masz jeszcze alternatywę.

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tylko teraz przekonaj miliony Polaków do korzystania z Bing albo innej alternatywy, choć powoli skłaniam się do pozycjonowania w Bing, gdyż facebook ma podpiętą ich wyszukiwarkę, a to potężne zbiorowisko potencjalnych klientów.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

...

Szkodzic świadomie innym i mieć spokojne sumienie. Tak, to takie dzisiejsze, nowoczesne podejście.

Co do zmiany algo, że będa musieli poprawić. To z każdą nastepną zmianą mam coraz wieksze wrażenie, że zmiany będą iść w tym kierunku co idą, czyli mamy głeboko w ( )( ) czy Twoja strona jest cos warta czy nie, jak chcesz być na 1 stronie wyników, to nam płać.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Szkodzic świadomie innym i mieć spokojne sumienie. Tak, to takie dzisiejsze, nowoczesne podejście.

Tu się zgodzę, coraz więcej pseudopozycjonerów stara się uzyskać efekt małym nakładem pracy, a tudzież lepiej podkablować na sąsiada wyżej, aniżeli samemu się postarać stworzyć coś sensownego. Do czego ten świat zmierza? Nie wiem, ale młode pokolenie schodzi na psy, a wyjątki są spotykane tylko jeśli na dłuższy czas odłączyć je od stada.

Co do zmiany algo, że będa musieli poprawić. To z każdą nastepną zmianą mam coraz wieksze wrażenie, że zmiany będą iść w tym kierunku co idą, czyli mamy głeboko w ( )( ) czy Twoja strona jest cos warta czy nie, jak chcesz być na 1 stronie wyników, to nam płać.

Heh, piękne podsumowanie, ale jeśli Twoja twórczość jest sposobem na życie, a ktoś wbija ci nóż w śledzionę to nawet jeśli masz ich już w okolicach jelita cienkiego to wykrwawisz się na śmierć.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

...

Zbyt wybiórczo do tego podszedłeś. Może komuś się spodobała moja strona i dodał mi linków. Przecież drugi user czytający internet nie musi znać zasad googla, bo z jakiej racji.

Skoro ktoś mnie linkuje czy to z sympatii czy ze złymi intencjami czego ja nie mogę przecież wiedzieć - To w końcu niech się zastanowią, mam zająć się swoją stroną a reszta niech mnie linkuje, czy mam zająć się linkowaniem (już nie może się to nazywać naturalnym) i sam mam być odpowiedzialnym za swoje linki. Oni chcieli by zjeść ciasto i je jednocześnie mieć.

Dyskusja na ten temat jest skomplikowana, bo strony które są wartościowe nie przyjmują linków za darmo bo:

Wstawisz link to się zaraz ktoś przywali, że strona jest be bo ma jakieś linki wychodzące

przecież google samo stworzyło rynek sprzedaży linków swoimi zasadami, więc linkowanie naturalne nie istnieje poza obrębem własnych stron.

...Zbyt wybiórczo do tego podszedłeś. Może komuś się spodobała moja strona i dodał mi linków. Przecież drugi user czytający internet nie musi znać zasad googla, bo z jakiej racji...

Nie zna zasad G, ale jak obdarowć linkami z jakiegos systemu, czy innego blasta, to już wie?

Noooooo. Tego nie wziałem pod uwagę. To zmienia postac rzeczy ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie zna zasad G, ale jak obdarowć linkami z jakiegos systemu, czy innego blasta, to już wie?

Noooooo. Tego nie wziałem pod uwagę. To zmienia postac rzeczy ;)

Może przez przypadek mu się klawisz wciśnie, no nie gadaj, że czasem przez nieuwagę nie zrobiłeś sobie "bubu", albo komuś. Wypadki chodzą po ludziach.

Tylko teraz przekonaj miliony Polaków do korzystania z Bing albo innej alternatywy, choć powoli skłaniam się do pozycjonowania w Bing, gdyż facebook ma podpiętą ich wyszukiwarkę, a to potężne zbiorowisko potencjalnych klientów.

Dokładnie, troche na temat: https://magiczne.seoisem.pl/google-bing/

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

To jak z ruchem u tych co dostali ten mail o przychodzacych nienaturalnych? (Pisze o tym mailu - "Unnatural inbound links").

Zerknalem w GA i ruch podobny, bez wiekszych zmian. Ciekawe zatem za ile czasu zaczna filtry i czy to beda filtry wybiorcze na poszczegolne frazy. Dodam ze na tej stronie juz glowne frazy wylecialy w kosmos pare miesiecy temu i nic nie wrocilo. Wowczas zadnego e-maila nie bylo.

Nic nie bylo linkowane i sobie wisialo az nagle doszla ta wiadomosc.

Zacytuje użytkownika Moher:

Nienaturalne linki kierujące do Twojej strony

Google samo usunie wpływ tych linków, ale jeżeli wiesz coś o nich i masz możliwość ich usunięcie to zrób to i opisz we wniosku kroki jakie podjąłeś.

Jeżeli chcesz, aby ktoś rzucił okiem to podaj adres. W przeciwnym wypadku życzę powodzenia.

Źródło: https://productforums.google.com/forum/#!category-topic/webmaster-pl/indeksowanie-i-ranking/ecMPG5Cici8

U mnie z ruchem bez zmian. Nie zgłaszałem nic do Google, a Ty Dr Spin?

; ]

Nic jeszcze nie zglaszalem bo to jakas komedia, strona nie byla niczym pozycjonowana od bardzo dawna.

Najpierw (pre)pingwin uwalil glowne frazy a teraz po kilku miesiacach takie wiadomosci.

Najpierw 19 ogolny e-mail (to co pisal Cutts ze poslali porcje powiadomek) a wczoraj 2 takie same o tej rzekomej neutralizacji linkow przez google.

Nie wiem wlasnie jak to intrpretowac czy pisac rozpatrzecznie czy nie skoro ruch jest bez zmian.

2 miesiace temu dostalem na 1 ze stron tylko 1 e-maila (Google Webmaster Tools notice of detected unnatural links to https://domena.pl) i strona po 3 tyg od odebrania poleciala w otchlan mimo napisana prosby o rozpatrzenie.

Tym razem sytuacja rozni sie tym ze doszly jeszcze 2 e-maile o tej niby neutralizacji przez google. Zatem nie wiem czy to oznacza ze uznali ze to jednak moze byc dzialanie konkurencji i nie bedzie filtra czy tez nie.

Strona ktora dostala filtr 2 miesiece temu po 1 wiadomosci miala dosc slaby ruch, kilka k uu dziennie max, rzadkie aktualizacje wiec olalem. Obecna na ktora doszly te powiadomki to domena kilkunastoletnia, bardzo zadbana bez spamu i dosc popularna.

Moim zdaniem porozsylali to na oślep lub coś im się nie udało. Po pierwsze głos zabrał sam Matt z uspokajającym wpisem na G+. I to po fakcie.

Po drugie 2-3 dni później zaczęli rozsyłać wiadomości, które trochę prostowały te pierwsze.

Treść wiadomości jest mniej więcej taka:

Widzimy linki ale mogą nie być Twoje, więc nie wiadomo czy witryna spadnie. Jak masz coś na sumieniu to nam pokaż. Tutaj masz link, żeby zgłosić swoje spamerskie linki bo my rozesłaliśmy to chyba do połowy internautów.

I teraz jak witryna spadnie po tym czasie to pewnie będą mówić, że miałeś nienaturalne linki. A jak nie spadnie to będą mówić, że udało im się je zneutralizować bo niby rozpoznali, które nie są Twoje. A moim zdaniem tą wiadomość mógł dostać praktycznie każdy niezależnie od działań bo im się wajcha przekręciła nie w tą stronę.

Hm, czyli dopiero po 3 tygodniach strona poszła w otchłań. W takim razie wszystko przed nami, tak ?, ale 3 tyg. po otrzymaniu maila to trochę długo może to był jakiś inny powód?

I w ogóle tej strony nie ma w indeksie ? nawet jak wpiszesz domena pl ?

Linkowałeś czymś do tej domeny, która poleciała w otchłań? i robiłeś coś żeby naprawić to po otrzymaniu maila?

; ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności