Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dodam jeszcze od siebie ze tej wiadomosci z 19 nie dostalem 19 a dopiero wczoraj z data 19.07. Teraz sprawdzilem gmaila (dopietego do GWT) i nie ma tej wiadomosci sa tylko te z 23 o tytule "Unnatural inbound links".

Tak jak by te pierwsze wyslali zbyt pochopnie a pozniej chcieli nieco uspokoic sytuacje.

Jesli chodzi o domene zafiltrowana 2 miesiace temu (ok 3 tyg po odebraniu wiadomosci i wykryciu linkow) to polecialy glowne frazy i w zwiazku z tym ruch ok 60 % w dol. Strona jest w indeksie, dlugi ogon tez. Pisalem odwolanie ze nie ma tam zadnych linkow nienaturalnych ktore bym zdobyl. Na nic sie to zdalo. Domena rowniez miala ponad 10 lat i od tego czasu byla w top 3 (silnie tematyczna wiec nie trzeba bylo pozycjonowac).

Moher napisal ze google samo zwalczy zle linki a jesli webmaster ma cos na sumieniu to ma o tym napisac. Pytanie czy skoro nie ma sie nic na sumieniu lub ma sie niewiele a w dodatku ruch jest ten sam i nic nie wpadlo w filtr to czy jest sens tam pisac? Czy jesli sie nie napisze to za 2-3 tyg znow bedzie filtr jak w przypadku poprzedniej strony?

Moze faktycznie poslali do wszystkich u ktorych pojawilo sie wiecej niz x linkow przychodzacych liczac ze webmasterzy pokornie przyznaja sie do "bledu" i wskaza swoje zaplecza.

PS Jesli ktos sledzi zagraniczne strony niech napisze czy u nich strony pofiltrowali czy tez nie, czekajac na ruch webmasterow?

Moher napisal ze google samo zwalczy zle linki a jesli webmaster ma cos na sumieniu to ma o tym napisac. Pytanie czy skoro nie ma sie nic na sumieniu lub ma sie niewiele a w dodatku ruch jest ten sam i nic nie wpadlo w filtr to czy jest sens tam pisac? Czy jesli sie nie napisze to za 2-3 tyg znow bedzie filtr jak w przypadku poprzedniej strony?
świetne pytanie, dołączam się.

; ]

Według mnie google wysyła te głupie maile wszystkim co są powiedzmy od top1 do top 30 i są niczym niepoparte.Po czym to wnioskuję ?, jakieś 3 miesiące temu frazy poleciały hen daleko, od tamtego czasu tych wiadomości dostałem może z 20, z mojej strony brak reakcji, a frazy wracają powoli do góry.Ponadto moi znajomi dostali ostatnio takie wiadomości ( po polsku i po angielsku) tylko że oni prowadzą albo blogi albo strony hobbystyczne które nie są w żaden sposób pozycjonowane, wszystko co mają to np. dla 1 strony jest 3 linki przychodzące, a zero wychodzących i gdzie tu naruszenie zasad?

Moher napisal ze...
świetne pytanie, dołączam się.

Zadaj inne, ważniejsze. A skąd On wogóle wie, że G samo zneutralizuje nienaturalne linki?

Matt, mu na meila wysłał info o tym?

Kaspar puścił pod stołem przy piwku karteczkę z tym tekstem?

Czy z G kiedyś wyszło coś bez ściemy? No w sumie wyszło.

1) Bardzo jasne wskazowki, tak jasne, że albo nic nie robisz i czekasz na cud, albo cos robisz i to coś będzie zawsze tym do czego można się w każdej chwili doczepić.

2) Deklaracje, że nie można szkodzić konkurencji. Co nie przeszkadzało w takim szkodzeniu.

3) Korekta deklaracji, teraz juz można szkodzic konkurencji ale dobrym stronom nie zaszkodzi się.Oczywiście kwestia dobrej strony będzie rozpatrywana indywidualnie przez automat.

4) Walka ze spamerami. Tu jest fajnie szczególnie ostatnio. Walczą ze spamerami udupiając nie spamerów, ale całą resztę.

5) G miało być bliżej łejbmajstrów. No i jest. Dzień bez meila z automatu o wykryciu nienaturalnych linków jest dniem straconym.

Trochę rzeczy pominąłem, ale musze iść strony wrzucic w indeks :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

5) G miało być bliżej łejbmajstrów. No i jest. Dzień bez meila z automatu o wykryciu nienaturalnych linków jest dniem straconym.

:lol: :lol: :lol:

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

a jesli webmaster ma cos na sumieniu to ma o tym napisac.

To stwierdzenie mohera pachnie mi samokrytyką według teorii marksizmu-leninizmu lub spowiedzią katolicką :).

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Follow Up

Też jestem tego zdania. Trzeba czekać aż się nie wyjaśni czy te wiadomości będą się wiązać ze spadkami i ewentualnie wtedy dopiero pisać (chociaż i tak to nie ma większego sensu). Pisząc teraz wystawiacie swoją stronę na przegląd.

Co do Mohera to w ogóle nie bierzcie jego zdania pod uwagę. Jakbyście prześledzili co on tam wypisuje to byście się za głowę złapali. Zawsze broni stanowiska Google. Dosłownie zawsze. Zastanawiam się czy nie ma kapliczki na chacie.

Nie wiem jak u Was ale u mnie zniknela dzis ta wiadomosc z 19.07 o wykryciu nienaturalnych linkow. Zniknelo z zakladki wiadomosci oraz z informacja o stronach. Pozostaly tylko wiadomosci z 23 "Unnatural inbound links"

wtf :D

Niedosc ze wiadomosci pojawila sie ze stara data to jeszcze teraz w ogole usuneli z GWT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności