Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Też mam, frazy w kosmosie, chyba za linki przychodzące.

No nie żartujcie to jest przecież zielone światło dla tych co chcą szkodzić konkurencji. Chyba by ich pogieło do reszty...

@Paw3l a jesteś w 100% pewny, że było napisane w pierwszym zdaniu o nienaturalnych linka "do witryny", czy może jednak "w witrynie".

bo jeżeli rzeczywiście "do witryny" to ta wiadomość conajmniej nie ma sensu.

Sprawdziłem przed chwilą wiadomość od wielkiego G i jest:

W przypadku znalezienia nienaturalnych linków do swojej witryny, których nie możesz kontrolować ani usunąć, podaj szczegółowe informacje w żądaniu ponownego rozpatrzenia zgłoszenia.

A więc jednak widać że przychodzące wdług nich szkodzą.

Jeśli chodzi o mnie pozycje spadły jeszcze przed wiadomością i to dziwnie bo:

1. Frazy linkowane - część w kosmosie, część trzyma pozycje

2. Frazy nielinkowane, które niejako same weszły do top, część kosmos, część trzyma pozycje

3. Frazy które były w top od ok 2 lat, nielinkowane od ok. roku spadły niewiele

4. Frazy które były w top 10-20 i były linkowane są poza top 50

Część fraz od jakiegoś czasu ok. 2 tygodnie codzień systematycznie spada o ok. 3-4 pozycje

Wszystkie frazy siedziały conajmniej rok w top 1-10, nie było żadnego SWL, żadnych nietypowych ruchów także, więc myślę że Google coś kombinuje. Tak dziś sobie przeglądałem top 10 na te frazy które mi padły , są strony z zaplecz nawet niedokończone z tekstami typu: to jest przykładowa strona Wordpress.

Tak dziś sobie przeglądałem top 10 na te frazy które mi padły , są strony z zaplecz nawet niedokończone z tekstami typu: to jest przykładowa strona Wordpress.

Też ostatnio bardzo często widzę w topach takie kwiatki, to jest widać efekt nowych algorytmów, ostro są chyba zwalone.

Przykład:

top 10 na frazę X (popularną) - w zeszłym tygodniu duża rotacja - spadek o ileś pozycji większości stron, które od dawna były w top 10 na 2-3 miejscu kwaitek - strona na której wprawdzie wystepuje fraza kluczowa 1 raz, ale ogólnie jest o czymś innym, a do tego google samo nadało jej title, który jest frazą kluczową, ale nijak ma się do prawdziwego title ze strony...

W przypadku znalezienia nienaturalnych linków do swojej witryny, których nie możesz kontrolować ani usunąć, podaj szczegółowe informacje w żądaniu ponownego rozpatrzenia zgłoszenia.

A więc jednak widać że przychodzące wdług nich szkodzą.

Zaczyna się era szkodzenia konkurencji, bzdura, absurd, głupota i tyle, jak mam kontrolować dużą ilość linków przychodzących do strony, co mam każdy śledzić, czy mi ktoś swl nie przypiął albo innego świństwa?

Też mam, frazy w kosmosie, chyba za linki przychodzące.

No nie żartujcie to jest przecież zielone światło dla tych co chcą szkodzić konkurencji. Chyba by ich pogieło do reszty...

@Paw3l a jesteś w 100% pewny, że było napisane w pierwszym zdaniu o nienaturalnych linka "do witryny", czy może jednak "w witrynie".

bo jeżeli rzeczywiście "do witryny" to ta wiadomość conajmniej nie ma sensu.

Napewno do witryny

Jeśli chodzi o frazy sytuacja z upływem czasu od otrzymania komunikatu się pogarsza.

Ciekawe co na to powie Guglarz albo DiDo??

To pewna, nowa forma walki z tymi co używają SWLi , rumaków itp masówek. Zaczynają tracić witryny linkowane w podejrzany sposób. To, że przy okazji ktoś niewinny oberwie, to standard - wliczone w koszty. Identycznie jak w przypadku regionalek.

Czy można szkodzić konkurencji ? Jak zawsze oficjalnie NIE, ale można próbować - tylko czy masz pewność, że zaszkodzisz, a nie pomożesz ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Dziwią mnie te wiadomości na Google webmaster Tools

Przydała by się opinia prawnika czy obniżanie pozycji z powodu płatnych linków itp jest zgodnie z europejskim prawem.

Mamy tutaj do czynienia z sprawą precedensową gdyż google sprzedaje własną powierzchnie reklamową lecz sama zabrania,karze za sprzedaż w/w reklamy. Czyli na psi rozum mamy tutaj do czynienia z nadużywania pozycji dominującej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności