Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

sorrow ich cyrk - ich małpy. zaskarż wyborczą, że przez płatną reklamę obwieszczenie wyborcze jest na dole strony. powodzenia.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To idzie z automatu, na razie bym się nie przejmował, jednak w AdSense też szły maile z automatu, że strona emituje reklamy na podstronach z treścią niezgodną z regulaminem i faktycznie po 72h automat blokował wyświetlanie reklam. IMHO nie będą tego robili w przypadku linków bo wystarczy podlinkować byle czym Onet czy WP i przypadkiem z automatu też by się mogły załapać na karę. Za duże ryzyko wycięcia dobrych stron.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Onet czy wp nie jest aż tak zależne od Google.

Zresztą dobrym stronom to NIE POWINNO szkodzić, ale jak działa algo każdy wie - kilka niewinnych trupów zawsze się trafi...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Pomyślcie o tych mailach w sposób następujący: algorytm zauważa jakąś nieprawidłowość, ale nie mogą ze stuprocentową pewnością stwierdzić takich rzeczy algorytmem bo tak jak pisali inni poleciały by dobre strony, dlatego wysyłają wiadomości - jak ktoś się poczuwa do winy to mail da mu do myślenia i taka osoba zmieni strategie linkowania = efekt osiągnięty, metoda nieco podprogowa ale cel uświęca środki

• 1 miesiąc temu...

Dziś moja strona na wszystkie linkowane frazy spadła o kilka-kilkanaście stron. Wchodzę na webmaster tools a tam:

Narzędzia Google dla webmasterów: powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny https://www.adres.pl/

Szanowny właścicielu lub webmasterze witryny https://www.adres.pl/,

Wykryliśmy, że na niektórych stronach w Twojej witrynie mogą być stosowane techniki niezgodne ze wskazówkami Google dla webmasterów.

W szczególności poszukaj nietematycznych linków w swojej witrynie, które mogą mieć na celu manipulowanie przepływu PageRank. Przykładami tworzenia nienaturalnych linków są kupione linki przekazujące PageRank lub uczestnictwo w systemach wymiany linków.

Zachęcamy do wprowadzenia zmian w witrynie, tak aby była ona zgodna ze wskazówkami jakościowymi. Po dokonaniu zmian zgłoś witrynę do ponownego uwzględnienia w wynikach wyszukiwania Google.

W przypadku znalezienia nienaturalnych linków do swojej witryny, których nie możesz kontrolować ani usunąć, podaj szczegółowe informacje w żądaniu ponownego rozpatrzenia zgłoszenia.

W razie pytań dotyczących sposobu rozwiązania tego problemu odwiedź Forum pomocy dla webmasterów.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google

Nigdy nie używałem żadnego SWLa ani nie kupowałem linków w żadnych systemach, allegrach itp.

Na mojej stronie nie ma żadnych linków wychodzących.

Co robić?

Dziś moja strona na wszystkie linkowane frazy spadła o kilka-kilkanaście stron. Wchodzę na webmaster tools a tam:

Nigdy nie używałem żadnego SWLa ani nie kupowałem linków w żadnych systemach, allegrach itp.

Na mojej stronie nie ma żadnych linków wychodzących.

Co robić?

Przeanalizować wszystkie linki do serwisu - od tego masz chyba webmaster tools ...

Nikogo w google nie obchodzi czy kupowałeś linki czy dostałeś w prezencie na urodziny czy podpieprzyłeś na bazarze , czy używałeś SWli czy dezodorantu Axe . Sprawdź linkowanie i jeżeli uważasz, że jesteś w jak najwiekszym porządku w tym temacie to życzę powodzenia w pisaniu "odwołań czy "wyjaśnień" - możesz też napisac o przypadku na forum google podając adres strony ale uprzedzam napisz wyraźnie, że chodzi tylko i wyłącznie o linki zwrotne i ich jakość bo inaczej "biali miszczowie seło" zasypią Ciebie informacjami o przespamowanych fotkach, kolorach, keywortdach, treści, zawartości popielniczki czy zafusowanej herbacie i innych pierdołach ale ale nie o linkach...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przeanalizować wszystkie linki do serwisu - od tego masz chyba webmaster tools ...

Nikogo w google nie obchodzi czy kupowałeś linki czy dostałeś w prezencie na urodziny czy podpieprzyłeś na bazarze , czy używałeś SWli czy dezodorantu Axe . Sprawdź linkowanie i jeżeli uważasz, że jesteś w jak najwiekszym porządku w tym temacie to życzę powodzenia w pisaniu "odwołań czy "wyjaśnień" - możesz też napisac o przypadku na forum google podając adres strony ale uprzedzam napisz wyraźnie, że chodzi tylko i wyłącznie o linki zwrotne i ich jakość bo inaczej "biali miszczowie seło" zasypią Ciebie informacjami o przespamowanych fotkach, kolorach, keywortdach, treści, zawartości popielniczki czy zafusowanej herbacie i innych pierdołach ale ale nie o linkach...

Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że konkretnie chodzi im o jakiegoś SWLa czy innego prolinka. Nie zostaje chyba nic innego jak zrobić 301, bo strona była linkowana z wielu różnych miejsc.

Jak rozumiem filtr został założony z ręczniaka dzięki jakiemuś podpierdalaczowi?

kolega niechcący podał jednak adres storny, a w linkach po doslownie 10 sekundach znalazłem linki z zaspamowanych ksiąg gości..

z tego chleba pieca nie będzie, bo nawet jeśli nie Ty, to Google i tak będzie wymagało usunięcia tych linków... a to nierealne.. domena spalona.

kolega niechcący podał jednak adres storny, a w linkach po doslownie 10 sekundach znalazłem linki z zaspamowanych ksiąg gości..

Racja, sierota ze mnie... To dlatego, że wkurzony jestem.

No nic. Robię 301.

Z trzeciej strony jednak wychodzi po raz kolejny na to, że linki przychodzące jak najbardziej mogą szkodzi, a wiedząc co dokładnie zrobiłem mam jak na dłoni pokazane co zrobić by uwalić konkurencję. Quo vadis Google?

nie wiem czy 301 pomoże.. jedna ze stron które robiłem w grudniu wpadła w filtr za przychodzące, poszła 301, stronka wróciła szybko na pozycje, nie było dodawanych żadnych nowych linków i znów z tydzień temu poszła w filtr za to samo...i co niby z tym zrobić - linków wszystkich nie usunę przecież ... zaczną się cyrki w uwalanie konkurencji na maksa..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności