Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

Początek końca.

Skoro dobra strona ma takie same szanse na wypadnięcie z indeksu jak strona śmieciowa a koszt prowadzenia dobrej strony jest kilkanaście razy większy niż smieciowej to co bardziej opłaca się robić? Po drugie co to za algorytm, który umożliwia dokonywanie sabotażu poprzez konkurencję? Nas, jako właścicieli DOBRYCH stron i NAPĘDZAJĄCYCH wyszukiwarce ludzi powinno się chronić a nie traktować jak zło konieczne. Kto będzie zainteresowany wyszukiwarką, gdzie po wpisaniu hasła DOBRE i ODPOWIADAJĄCE ZAPYTANIU STRONY będą niżej niż klepany na kolanie czy generowany spam? Niestety, jesteśmy na przegranej pozycji bo gdy Google było jeszcze średnim projektem nikt nie podjął tematu DLACZEGO TO MY mamy zabronić wyszukiwarce czerpania korzyści z naszych treści A NIE ONI mają się nas zapytać, czy chcemy im te treści dać. Gdyby to Google musiało od początku zadbać o to, czy może dodać do swojego projektu nasze treści nie byłoby tak mocne jak obecnie a większy ruch miałaby PF czy YP.

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dziwią mnie te wiadomości na Google webmaster Tools

Przydała by się opinia prawnika czy obniżanie pozycji z powodu płatnych linków itp jest zgodnie z europejskim prawem.

Mamy tutaj do czynienia z sprawą precedensową gdyż google sprzedaje własną powierzchnie reklamową lecz sama zabrania,karze za sprzedaż w/w reklamy. Czyli na psi rozum mamy tutaj do czynienia z nadużywania pozycji dominującej

Dokładnie o to samo mi chodziło w temacie "Google a prawo" ale większość wolała się nabijać krytykować a teraz wychodzi wszystko pomału, jeżeli chodzi o strony to moje strony wszystkie poszły na minus, czasem wydaje się ze to filtr czasem ze zwykłe spadki sam juz nie wiem co myśleć, pisałem w tej sprawie do googla ale nic nie odpisali jeszcze. Ja tylko zauważam taki fakt iż strony tworzone przez automaty są bardzo wysoko w wynikach, strony niedokończone i strony które dopiero co powstały. Teraz coraz częściej widzę dziwne adresy url w wynikach wyszukiwania. Oni chcą walczyć z pozycjonerami a szkodzą innym webmasterom i tak koło się zamyka niedługo będziemy musieli przesiadać się na inną wyszukiwarkę lub zamykać swoje biznesy przez tego molocha którym jest google, tym bardziej ze jak piszesz do googla to odpowiada ci najczęściej robot autoresponder a nie człowiek.

Do tego te dziwne algorytmy google kto je tworzy? Kiedyś wyszukiwarka google działała o wiele lepiej może i był spam ale nie taki i nie w pierwszych wynikach, no chodź w sumie czasem się zdarzyło że na 1 pozycji był spamerski url.

Zobaczcie co google robi juz z naszymi stronami same zmienia tytuły pod swoje widzi mi się zmienia opisy artykułów pod swoje dyktando już teraz narzuca się nam jak mamy prowadzić strony internetowe. Będą lub już są kary za nadmierne wyświetlanie reklam na stronach w postaci obniżenia pozycji w rankingu, a ja pytam z czego serwis ma się utrzymać jak nie z reklam?

Wychodzi na to ze google się zrobiło pazerne na pieniążki chodź i tak ich ma bardzo dużo ale jak wiadomo w miarę jedzenia apetyt rośnie. I mi się wydaje ze google chce z nas zrobić idiotów którzy mają robić to co google im każe.

Kiedyś było to jakoś ustabilizowane tyle spamu nie wypływało, i tyle wartościowych witryn nie otrzymywało kar. A filtrowanie banowanie za linki przychodzące to absurd bo jak my mamy je kontrolować i i śledzić jak do moich serwisów jest parę set tysięcy linków i to nie wiadomo skąd się wzięły, chora polityka, chory system, chore google.

wychodzi na to że jedynie nowa domena i wszystko od nowa? czy może jest jakieś inne rozwiązanie?

Prędzej czy później (jak zawsze ostatnio) w googlu zrozumieją że to co robią to czysty idiotyzm i pościągają filtry.

.....a gdyby tak rumakowcy i inni automaciarze zebrali się w kupę i zablastowali najważniejsze serwisy googlów - niech sami się zafiltrują :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

przyjmijmy, że mam fajne pozycje w googlu, nie potrzebuję "zdobywać linków" ale chcę zdobyć trochę linków do binga to jak mam oznaczyć, że te linki są tylko dla binga a nie dla googla? jest jakiś znacznik uniwersalny, który powie robotowi google, że ten link jest tylko dla robota binga? to całe google to paranoja, już dawno zwracałem uwagę na to, że google to już nie wyszukiwarka, to już takie coś co chce zawładnąć całym światem, wszystkimi ludźmi!!

Niema chyba czegoś takiego. Google chce po prostu na nas robić pieniądze i od początku była ich taka intencja, z początku nie było takich numerów byli ostrożni, teraz się panoszą na całym świecie, ale to szczególnie jest nasza wina ze w Polsce internauci wybrali i przyzwyczaili się do googla.

Żeby nie internauci to ta firma nie miała by racji bytu, no a teraz nas się traktuje jak wroga numer 1.

O rany, czy to tak trudno włączyć logikę ? :D

Pomyślcie - jeżeli wykryto te "nienaturalne linki" to bez problemu można je zneutralizować ...

W tym wszystkim chodzi jedynie o PROPAGANDĘ i nic więcej bo gdyby rzeczywiście chodziło o czystość wyników to j/w.

Chodzi tylko i wyłącznie o to aby SEO uczynić nieopłacalnym .

i jeszcze jedna najważniejsza rzecz - gdyby zależało im tak na wynikach to wprowadziliby mechanizm zabezpieczający przed działaniami na szkodę konkurencji ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

chodzi jedynie o PROPAGANDĘ

no oczywiste, że to ma być kampania propagandowa

to wprowadziliby mechanizm zabezpieczający przed działaniami na szkodę konkurencji ...[/b]

ależ oni tego nie potrafią zrobić - to niemożliwe

Swoją bezsilność mogą wspierać tylko propagandą

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ależ oni tego nie potrafią zrobić - to niemożliwe

Swoją bezsilność mogą wspierać tylko propagandą

M

Bez jaj (te dopiero jutro) :D , jeżeli taki debil jak ja potrafi na to wpaść jak zneutralizować fora blogi i inne serwisy zasyfiane rumakami czy zneutrslizować SWLe to kolesie z google zatrudniający najlepszych speców z całego świata nie potrafią ?? :D

żartowniś z Ciebie ..

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jak ja potrafi na to wpaść jak zneutralizować fora blogi i inne serwisy zasyfiane rumakami czy zneutrslizować SWLe

obawiam się, ze jesteś w błędzie. Nie problem to sobie wymyślić na sucho, ale ich algorytm ma być w miarę spójny i uniwersalny i sam działać, a Ty zapewne chciałbyś dokładać do niego klocki : na rumaki na forach , na SWLe itp - to doprowadziło by do katastrofy. Nie zapanowali by nad niczym.

M

jak ja potrafi na to wpaść jak zneutralizować fora blogi i inne serwisy zasyfiane rumakami czy zneutrslizować SWLe

Nie zapanowali by nad niczym.

M

Oni i tak nie panują nad tym co dzieje się na ich podwórku hehe :D Jedyne co google potrafi to brać pieniądze za kampanie reklamowe w adwords, a i tak ich skrypt źle wskazuje poziom konkurencji dla fraz w narzędziu do proponowania słów kluczowych i jest to zauważalne, bo niektóre frazy spotykam takie ze konkurencja jest na maxa a nie ma pod nią żadnej reklamy. Więc z tego co widać google teraz ma mały wpływ na to co się dzieje i ja się wcale nie dziwie bo google urosło do gigantycznych rozmiarów, zatrudniają mnóstwo pracowników a każdy pracownik i tak robi co chce no szefostwo nie daje se rady opanować spółki, tak jest w wielu firmach dużych. Ja pracowałem kiedyś dla takiej jednej firmy mleczarskiej która ma ponad połowę polskiego rynku i jakiś tam procent rynku światowego bo ich produkty można znaleźć nawet w Japonii czy Chinach lub w USA, a mimo to jak zachodziłem do pracy to w biurach i na halach produkcyjnych panował chaos i dezorganizacja, a kierownictwo i dyrektorzy przymykali oczy i tylko w tedy gdy prezes spółki przyjeżdżał na wizytę wszystko jakoś grało w miarę ale to jeden dzień w ciągu roku, mogę dodać jeszcze to iż prezes tej spółki jest także posłem w naszym rządzie i zarabia tyle ze zrzekł się na cele charytatywne z diety poselskiej.

To to zapewne dzieje się i w google.

Zgadzam się w 100% z Beerbant'em -> co za problem wykryć swl'a, co za problem wykryć rumaka czy scrapa ?

Tu nie trzeba skomplikowanych algorytmów: jeśli za każdym razem link na tej podstronie/stronie sie zmienia - filtr na wychodzące, albo ban na strone. Jeśil jest mnóstwo linków z for(konkretnego typu) - filtr na te fora z podstronami profili, jeśli spam linki siedzą w postach - filtr na całą domene OR ban.

Ja nie widzę problemu, zresztą SWL'a można wykryć jeszcze inaczej(mówię tu o ewebie czy gotlinku etc. nie o prywatnych), tak więc jak średnio rozgarnięty człek potrafi to wykryć, to tym bardziej specjaliści inżynierowie z googla.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

ale jesli wprowadza jakze banalne zabezpieczenie przed linkami z spamu, to co pozniej zrobia? jak maja miec akcje pokazujace jakie to google jest cudowne i jak bardzo walczy z spamem? przeciez go nie bedzie ;) wg mnie im sie to po prostu nie oplaca a wszystkie dzialania zmierzaja tylko i wylacznie ku temu by kupowac adwords. taki dziwny zbieg okolicznosci, poszedl mi filtr na wazna i zarabiajaco strone, a kilka dni pozniej przyszedl kupon promocyjny na adwords ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Miałem podobną sytuację z tym kuponem, hehe teraz jeden serwis mój odzyskuje dawną pozycję po małej zmianie w skrypcie. Mam teraz praktycznie na wszystkie ważne dla mnie frazy pozycję od 1 do 5 i jak narazie jest tyle dobrze że chociaż jeden serwis powstaje z upadku.

Reszta moich stron dalej jest na szarym końcu w wynikach ale mam nadzieje że niebawem to się zmieni.

Mam nadzieje że ludzie od googla się przebudzą i zauważą że postępują źle, a przede wszystkim powinni przerobić algorytm i przynajmniej trochę wyeliminować spam z wyszukiwarki.

Odziwo zauważam ostatnio nagły przyrost wyników wyszukiwania na bingu, sporo osób które wchodzą na moje strony, przedostają się na nie po przez binga i jest to już około 30% osób które wchodzą przez tą wyszukiwarkę na moje witryny. W tamtym roku było to około 10 - 15% osób z binga. A tu mamy dopiero początek roku i już dwa rzy więcej osób wchodzi z binga. Czyli wynika z tego to że sporo osób zaczyna przesiadać się z googla na binga. A jak u was z tym jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności