Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

Nie masz szans na żaden dialog, dla goglarzy sprawa jest prosta - nie zauważyłeś linków przez taki "szmat" czasu, Twój problem.

Wyślesz 10 próśb o ponowne rozpatrzenie - na 10 dostaniesz odpowiedź z automatu.

Jak chcesz i możesz - napisz na publicznym forum gogla, jak sie Kaspar zlituje to odpisze coś sensownego wymijającego :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też dostałem dwa dni temu takie info. Domena, której to dotyczy miała przygodę z swlem dwa razy. Za pierwszym razem kiedyś tam sam tego użyłem na domene pozycjonowaną. Po filtrze wysłałem o ponowne rozpatrzenie. Dostałem po kilku dniach szablon i w sumie nic się nie zmieniło. Filtr chyba sam zszedł po kilku miesiącach. Gdzieś koło stycznia, lutego jak rozeszła się wieść o szkodzeniu konkurencji wzrosła mi niespodziewanie ilość bl'ek. Co niezwłocznie zgłosiłem. Po kilku dniach dostałem szablon, że jeśli strona nie wyświetla się w wynikach to link do ich "wskazówek" :)

I dopiero dwa dni temu dostałem info o nieekologicznych linkach. Patrzę ale zero jakichkolwiek swli (zablokowane lub śledzone) linki z jakiś for, facebooków i innych stron czy katalogów. Tamtych już dawno nie ma. Wysłałem (po raz 3) o rozpatrzenie i czekam na info z szablonu. Strona i tak ma nikłe odwiedziny po tych pingwinach i innych dinozaurach więc ja mam ciut czasu i nie jest mi tak pilno. Co ciekawe w GWT linki dalej trzyma jeszcze z czasu przypalenia swlem. Nie chce mi się w to wkładać nowej domeny bo to wiąże się z wymyśleniem jakiejś ciekawej a wiadomo, że z tym coraz trudniej. Więc sobie czekam. Mam nadzieję, że zafiltrują w końcu 80% stron i będzie spokój.

Mam nadzieję, że zafiltrują w końcu 80% stron i będzie spokój.

Już blisko do takiego wyniku - patrząc na ilość sztucznych zapychaczy-rozpychaczy w serpach.

nie zareagował, czyli nie prosił o ponowne rozpatrzenie i nie został ukarany?, a czy to kwestia czasu i czekać na spadki...?

kwestia czasu :) - ja dostałem takie info , dotyczyło serwisu z hostingiem zdjęć nie linkowanego przeze mnie przez ostatnie ponad dwa lata, zresztą nigdy SWLi nie robiłem... filtr objawił się po miesiącu :) - na część fraz spadek. Sądziłem, że to będzie total filtr jak tablica.pl, a tutaj jakaś filtr - nie filtr - jak pingwin.

Ogólnie mam ich w d.... debili i nie będę z ich botami pisał korespondencji i udowadniał, że nie jestem wielbłądem. Jak wiadomo linki do fotek pojawiają się i znikają jak swl.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

No i się wyjaśniło,

Jeżeli ktoś z was dostał wczoraj powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków to powinien zapoznać się z poniższą wypowiedzią Matta:

https://plus.google....sts/gik49G9c5LU

A tłumacząc swobodnie na nasze:

"Jeśli otrzymałeś wczoraj wiadomość o nienaturalnych linkach do Twojej witryny, nie panikuj. W przeszłości te wiadomości wysyłaliśmy, kiedy podejmowaliśmy działania wobec strony jako całości. Wczoraj zrobiliśmy kolejny krok w kierunku większej przejrzystości i zaczęliśmy wysyłać wiadomości, kiedy mamy wątpliwości wobec poszczególnych linków do witryny. Działanie to ma wskazać na potencjalnie spamerską działalność witryny, ale może również mieć niewinne przyczyny. Na przykład, możemy podjąć tego rodzaju ukierunkowane działania jeżeli mamy wątpliwości co do linków kierowanych do niewinnej strony. Strona, która jest niewinna otrzyma taki komunikat, ale niekoniecznie jest to coś, o co automatycznie właściciel strony musi się martwić.

Jeśli podjęliśmy poważniejsze działania na Twojej stronie, to zauważysz spadek ruchu wyszukiwania w Narzędziach dla webmasterów. Jak zawsze, jeśli uważasz, że Twoja witryna została dotknięta przez spam i Twoja witryna nie narusza wskazówek dla webmasterów, należy złożyć wniosek o ponowne rozpatrzenie strony. ..."

Czyli postraszmy webmasterów a przynajmniej część się przyzna do winy :)

PS. Wypada żebym się przywitał na forum jako nowy użytkownik...

A ja pytam po raz kolejny, w jakim celu podpinacie witryny pod GWT?

G ma Wasze strony jak na dłoni, do każdej witryny można się przyczepić. Nie ma przejrzystych stron.

Jak to powiedział czekista Felek - "Dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf"

Tak samo postępuje G.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

mi też strona poleciała po pingwinie - napisałem o ponowne rozpatrzenie, przyszła odpowiedz, że strona nie została ukarana a nadal siedzi w odchłani - tzn teraz kilka dni temu idzie do góry ale to ciągle czarna dziura na moje frazy

dokładnie - jak z TAblicą ukarali ja za linki gdzie użytkownicy linkowali swoje ogłoszenia z innych portali

tak więc FILTR można dostać za wszystko, uważam iż BANA też

wskazówki są tak niejasne, iż mozna je interpretowac na tysiąc możliwości

a ta wypowiedz matta wg mnie świadczy o jednym, znowu mieli jakiś błąd i poszły meile - ktoś wcisnął nie ten przycisk, lub program sie zawiesił, i poszły meile jak leciało

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

SzlafRock

Ehh, nie wiem jak ci to wytłumaczyć.

GWT nie wymaga podpinania żadnych kodów na stronę. Więc tylko przypinasz domenę pod konkretne konto w googlu, żeby mieć wgląd prowizoryczny w to co boogle bot zebral na temat tej domeny. Analitycsa nie używam tylko piwika. Jedyne co może wystawiać stronę do analizy to analitycs i reklamy adsense. Więc pytanie : z zarabiania na stronie np. na serwer mam też zrezygnować ?

W tym GWT to już do końca sam nie wiem choć zastanawiałem się nad tym trochę.

Ogólnie opinia jest taka iż nie powinno się podpinać żadnych zapleczówek, ale czy naprawdę stronie może się coś przez to stać to już nie wiem.

Wydaje mi się że G na pewno jakieś dane z kont analizuje bo każdy by tak robił ale czy na szkodę stron.

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

A ja pytam po raz kolejny, w jakim celu podpinacie witryny pod GWT?

G ma Wasze strony jak na dłoni, do każdej witryny można się przyczepić. ..

Czyli Twoje strony są nofollow, noindex, zablokowane dla G i dodatkowo tylko na lokalnym serwerze?

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

wg mnie wpływ ma taki że może wysłać informacje o czymś nie tak wg googla, nic innego, gdyż inne rzeczy i tak pewnie google gromadzi, linki prowadzące ilośc wejśc z ich wyszukiwarki, analist daje troche wiecej bo dajesz skrypt na stronie i widać skad jeszcze wchodza ludzie, z innych stron

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności