Skocz do zawartości

Powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

Paw3l

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiem inaczej, tak po chłopsku jak nie rozumiecie głębszego sensu.

Ogólnie wiadomo, że GWT jest darmowym narzędziem. Czyli, rzekomo jest za darmo.

Ja twierdzę, że nie ma nic za darmo. Jeśli podpinasz stronę pod GWT lub pod konto (zwał jak zwał), to na 99,9% G wykorzystuje dane o Tobie, o Twojej stronie, etc. dla własnych celów.

Jakie są to cele, ano zwiększenie przychodów dla spółki. Jest kij i jest marchewka. :)

Przecież istnieję inne systemy statystyczno-analityczne witryn. Niestety, trzeba za nie zabecelować keszem lub przelewem bezgotówkowym. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wasze teorie spiskowe,są godne samego Macierewicza ....

Zwyczajnie Google stara się walczyc z SWL-ami oraz dodawaniem linków przez automaty ( czyli z dużą ilością linków ) . Szczegół, że ta walka wychodzi im bardzo kiepsko, a to z tego względu,że swim działaniem dają potężny oręż do walki z konkurencją .

Jednak Google przysyła komunikat o nienaturalnych linkach i daje czas do interwencji,albo usuwasz nienaturalne linki,albo informujesz, że żadnych linków nie dodawałeś , czyli zwyczajnie Google poszukało dodatkowego zajęcia dla swoich pracowników.

Jezeli nie będzie żadnej reakcji, wtedy w przeciągu kilku tygodni strona zwyczajnie spadnie .

kokodżambo, według Twojej teorii jakby nie patrzeć najlepiej informować, że żadnych linków nie dodawało się.... bo jeśli nie zrobimy żadnej reakcji to w przeciągu kilku tygodni strona zwyczajnie spadnie.

Taki wpisik znalazłem: https://blog.seo-profi.pl/google-rozeslalo-wczoraj-porcje-komunikatow-o-nienaturalnych-linkach/

; ]

tak więc FILTR można dostać za wszystko, uważam iż BANA też

wskazówki są tak niejasne, iż mozna je interpretowac na tysiąc możliwości

Na forum klakierów wszystko jest jasne :D oni tam wszystko rozumieją tak jak im wódz przykazał :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja twierdzę, że nie ma nic za darmo. Jeśli podpinasz stronę pod GWT lub pod konto (zwał jak zwał), to na 99,9% G wykorzystuje dane o Tobie, o Twojej stronie, etc. dla własnych celów.

Jakie dane? Jedyne eksta dane jakie przychodzą mi do głowy to częstotliwość z jaką się logujesz na GWT i z jakich IP.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Wasze teorie spiskowe,są godne samego Macierewicza ....

Zwyczajnie Google stara się walczyc z SWL-ami oraz dodawaniem linków przez automaty ( czyli z dużą ilością linków ) . Szczegół, że ta walka wychodzi im bardzo kiepsko, a to z tego względu,że swim działaniem dają potężny oręż do walki z konkurencją .

Jednak Google przysyła komunikat o nienaturalnych linkach i daje czas do interwencji,albo usuwasz nienaturalne linki,albo informujesz, że żadnych linków nie dodawałeś , czyli zwyczajnie Google poszukało dodatkowego zajęcia dla swoich pracowników.

Jezeli nie będzie żadnej reakcji, wtedy w przeciągu kilku tygodni strona zwyczajnie spadnie .

Jak jesteś taki mądry to może odpowiesz mi jak mam odróżnić nienaturalne od naturalnych a co ważniejsze jak je mam usuwać ? Włamywać sie na cudze strony mądralo ?

Bez urazy ale pierniczysz jak potłuczony propagując te bzdure o naturalnych linkach ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Od GWT podpiąc można co się chce i ile się chce. Ale by się dobrać do niej, to trzeba ją zweryfikować, czy może sie coś zmieniło od czasu kiedy ostatni raz podpinałem tam jednego z Klientów? :)

@Beer naturalny link to ten, którym częstuje Cię konkurencja, albo jacyś iinternauci i jak juz pisałem gdzieś tu, to obecnie te naturalne linki moga być większym problemem niż te nienaturalne, które sam zdobywasz. Ironia, ale G lubi takie bzdurki :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

SzlafRock masz na myśli na pewno GWT? Czy chodzi ci o Analytics?

Mam na myśli wszystko co dotyczy G, GWT, Analytics, AdSense, AdWords, GoogleMap itp. itd.

Nawet Androida mam na myśli.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wprowadzona w tym roku nowa "polityka prywatności" powinna się nazywać nową polityką wyłudzania danych i wymuszania ułatwiania googlowi wyłudzania tychże danych ....

Jeżeli ktoś z was dostał wczoraj powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków to powinien zapoznać się z poniższą wypowiedzią Matta:

https://plus.google....sts/gik49G9c5LU

buahahaha , a nie mówiłem, że to automatyczny spam rozesłali :) - to co robią brzmi już jak lament :

Zmiłujcie się , już nie możemy bardziej zapychać naszych serpów mnożąc wyniki tych samych serwisów. Nie możemy Was filtrować ani banować bo nic w wynikach nie zostanie. Grozimy Wam tylko paluszkiem, ale jak sie nie poprawicie to w cholere Was zafiltrujemy :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

SzlafRock tłumaczę Ci, że w GWT weryfikujesz tylko to, że dana strona jest własnością danego konta, nie podpinasz żadnych skryptów, kodów i innych rzeczy na stronie.

Co do analitycs, adsense, android (konto jest podpięte pod system a wy sobie chodzicie po swoim zapleczu, swlach, swoich systemach itd. itp.) w pełni się zgodzę, że inwigilacja pełna bo masz kod wstawiony na każdej stronie (analitycs) lub z treścią (adsense).

Dlatego napisze jeszcze raz - kupuje ajfona :) dla własnego samopoczucia - będę zdrowszy, hehe ;)

Teraz już wszystko jasne w kwestiach zintensyfikowania kontaktów z webmasterami o której to intensyfikacji w tym roku nawijał Kaspar Szymański jest to po prostu spam rozsyłany z automatu ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności