Skocz do zawartości

Przepięcie domeny

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Hey mam problem może mnie na kierujecie...

Przenosiłem serwis z jednego serwera na drugi który jest cholera w nazwa.pl

Jak widziałem ten ich panel admina to mnie już głowa zaczęła boleć...

No więc domena jest w dropped.

Tam dodałem 3 serwery dns ns1.netart.pl, ns2.netart.pl, ns3.netart.pl i zapisałem.

W ten czas przenosiłem pliki serwisu i bazę danych.

Domenę jakoś nie wiem czy dobrze podpiąłem pod konto ale chyba dobrze.

Bo tam się wpisywało nazwę domeny i podawało folder na jaki ma wskazywać.

Odczekałem 24h i po wpisaniu adresu www powinien pojawić się ów serwis który przeniosłem, niestety pojawia się błąd wczytywania strony.

Wchodząc z adresu subdomeny nazwa.pl pojawia się ów moja przeniesiona witryna jednak z błędem do bazy mysql. Bo serwis ma chodzić pod domeną a nie subdomeną nazwa - dlatego błąd.

Ale jednak strona się pokazuje pod subdomeną nazwa.pl a pod domeną główną którą zmieniałem dnsy nie...

Co może być przyczyną?

aj edit widzę że w tej firmie trzeba także podpiąć domenę w panelu klienta...

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

nazwa to gó**o zmień lepiej hosting ja testuje właśnie ich serwery i wiem juz ze nie będe przedłużał u nich serwera opłacał faktury domena będzie ci wyświetlać się pod 2 adresami www. Co mija się z celem jeżeli pytałem admina jak to zrobić odesłał mnie do jakiejś strony www z opisem po angielsku o apache i to się nazywa pomoc techniczna hehe a serwer kosztuje 400 - 600 zł na rok zdzierstwo, i nabijanie ludzi w butle.

@krzysiuus: Dodałeś domenę, zarówno w panelu klienta (domeny z poza netart), jak i na swoim serwerze z przekierowaniem na odpowiedni katalog ?

nazwa to gó**o zmień lepiej hosting ja testuje właśnie ich serwery i wiem juz ze nie będe przedłużał u nich serwera opłacał faktury domena będzie ci wyświetlać się pod 2 adresami www. Co mija się z celem jeżeli pytałem admina jak to zrobić odesłał mnie do jakiejś strony www z opisem po angielsku o apache i to się nazywa pomoc techniczna hehe a serwer kosztuje 400 - 600 zł na rok zdzierstwo, i nabijanie ludzi w butle.

Nie pod dwoma dodajesz 2 extra wpisy do .hta

Przykład dla hekko

RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.agencja2.hekko.pl
RewriteRule ^(.*)$ https://tuturysta.com/$1 [R=301,L] 

RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^agencja2.hekko.pl
RewriteRule ^(.*)$ https://tuturysta.com/$1 [R=301,L]

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

@krzysiuus: Dodałeś domenę, zarówno w panelu klienta (domeny z poza netart), jak i na swoim serwerze z przekierowaniem na odpowiedni katalog ?

Tak.

PS. Ja osobiście nie kupiłbym serwera w tej "niby" firmie.

Ten serwer co robiłem aktualnie był jednego z moich klientów.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności