Skocz do zawartości

Niezaindeksowane wpisy w katalogach

Zbigg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zadałem to pytanie na kilku SEO-blogach, ale jako, że nie dostałem odpowiedzi albo skasowano moje pytanie, to mniemam, że trafiłem na fachowców od "seło" a nie SEO i dlatego zapytam u źródła, tutaj ;)

Kataloguję w wolnym czasie stronę, opisy piszę unikalne, z palca, sensowne dla ludzi ale i pod kątem wyszukiwarki, dłuższe niż minimum, zazwyczaj ok. 1800 zzs, jeśli dopuszczalne są linki w treści to zamieszczam do podstron. Sprawdzam potem ich unikalność narzędziem The Plagiarism Checker dustball.com/cs/plagiarism.checker i jeśli jest O.K. to wrzucam. Po kilku dniach od zaakceptowania przez moderatora sprawdzam czy wpis jest:

1. odwiedzony przez Googlebota

2. czy fraza site: lub cache:adreswpisu zwraca wynik.

Jeśli Google nie wyrzuca wpisu badam też ponownie jego unikalność, która jak się okazuje jest bez zarzutu.

Co najlepiej zrobić z wpisami które nie weszły do indeksu?

Podlinkować z blogów, komentarzy na blogach? Czy może użyć w innym lepszym katalogu a tamtem zmienić na jakiś mniej wartościowy ale wciąż unikalny i sensowny, np. z mieszarki?

Co radzicie w takiej sytuacji?

Ja radzę nie zastanawiać się, tylko linkować pingować, dodawać do kanałów RSS i je też pingować.

Poza tym dalej katalogować ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

polecam zapoznać się z szybkie indeskowanie

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Co radzicie w takiej sytuacji?

Jeżeli już dodajesz ręcznie i poświęcasz tyle czasu to przeanalizuj backlinki prowadzące do katalogu, czym więcej ze stron związanych z tematyką wpisu który chcesz dodać tym lepiej.

Może lepiej sprawdzać raz, a porządnie wszystkie wpisy link checkerem co jakiś czas? Np. raz/tydzień. Te, które nie zostaną zaindeksowane to pingować. A najlepiej to zrób blasta na nie sb lub xrummerem(lub komuś to zleć). Da to na pewno lepszy efekt, bo wpisy będą miały większą moc.

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

Dziękuję za pomoc, podlinkuję niebawem te wpisy.

W części katalogów dobra treść sama się obroniła, bo ponownym sprawdzeniu okazało się, że część z nich jednak trafiła do indeksu, z tym, że były to wpisy dodane na początku stycznia, googlebot szybko je odwiedził ale kopia w cache pojawiła się dopiero teraz (tj. od momentu wizyty googlebota minęło jakieś 2 tygodnie, podczas gdy niektóre wpisy w innych katalogach z olbrzymim site pojawiały się w kilka godzin).

//edit:

Stanęło na tym, że utworzyłem kanał RSS jak radzi Bartek Damek w swoim kursie. Zobaczymy co z z tego wyniknie :)

@Xemix

Dzięki za radę, ale na razie nie chcę puszczać blasta bezpośrednio na stronę, domena ma dopiero 7 miesięcy.

Wiem, wiem, ale ten fragment

Z dobrej listy można ładnie podlinkować nie tylko wpisy :)

zinterpretowałem jakoby chodziło o stronę.

Lista musiałaby by być faktycznie dobra, bo jak parę dni temu sprawdzałem testowo blogi AA, które pojawiły się stosunkowo niedawno na publicznych listach, to były już tak ostro zaspamowane, że masakra. Były tam też polskie wpisy, jakieś szklarnie Bytom itd.

Mój zdecydowany faworyt: blog AA na Wordpressie, 4314 komentarzy pod postem który był na liście, post poza indeksem.

Ja wiem, że w tej branży 2 miechy to kaaaaaaaawał czasu, ale jaką moc da link z podanego przeze mnie przykładu? :P

A mi chodzi o coś bardziej trwałego.

Jak chcesz trwałe linki to tylko własne zaplecze - dopóki będziesz opłacał, będziesz miał linki. Obecnie nie ma nic trwalszego, bo wiesz - katalogowanie, dodasz wpis, katalog upadnie, dostanie bana itd. więc tracisz link, komentowanie, blasty itd - podobnie jak z katalogami i tak dalej z innymi sposobami linkowania. Na zapleczu będziesz mógł testować, blastować i sprawdzać efekty, dodasz linki do domeny pozycjonowanej i będą trwałe... :)

Możesz dopalić wpisy w katalogach specjalnie do tego celu stworzonymi mikro serwisami za pomocą programu RSS HTML Generator który między innymi do tego celu został napisany.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności