Skocz do zawartości

VPS i prosta sprawa UPRAWNIENIA

JJack

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam sobie VPS, pod publikera.

Był konfigurowany przez użytkownika tego forum :) ale nie mogę się z nim skontaktować... więc próbuję sobie radzić sam :)

Problem jest w tym że chcę sobie zmienić w php.ini max_execution_time , jednak nie mogę tego zrobić, bo mam access denied.

Czy może problem występować z dwóch powodów ?

1. właścicielem pliku jest root , a ja mam innego usera (bezpieczeństwo) z prawami roota więc nie mogę pliku edytować i nadgrać ?

2. Plik jest w użyciu ?

To mi przychodzi tylko do głowy, może ktoś ogarniający Linuxa by mi podpowiedział jak to zrobić ?

AAA jeszcze takie info przez WINSCP

Permission denied.

Error code: 3

Error message from server: Permission denied

Request code: 3

Dziękuję z góry.

Tworzenie profesjonalnych stron internetowych - www.jackvision.pl

Zainteresuj się PuTTY i operacjami administracyjnymi w powłoce SSH z konta root'a

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności