Skocz do zawartości

Podmiana strony a pozycjonowanie

zxczxczxc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stworzyłem nową stronę która znajduję się na zastępczym adresie(chcę ja przenieść na stary dobry adres). Stara strona jest dobrze wypozycjonowana. Chciałbym zachować miejsce w wyszukiwarkach. Co muszę zrobić żeby zachować pozycję albo też lepiej wy pozycjonować?. Dodam że obecna stronka jest wykonana na Wordpressie.

Ps:

Wordpress posiada wtyczkę SEO która podobno bardzo dobrze pozycjonuje-to prawda?

Proszę bardzo o pomoc!.

Witam

Chciałbym zachować miejsce w wyszukiwarkach. Co muszę zrobić żeby zachować pozycję albo też lepiej wy pozycjonować?. Dodam że obecna stronka jest wykonana na Wordpressie.

Ps:

Wordpress posiada wtyczkę SEO która podobno bardzo dobrze pozycjonuje-to prawda?

Proszę bardzo o pomoc!.

Robisz 301 i w panelu dla Webmasterów odznaczasz ten fakt:

zmiana-adresu.png

Tak jest kilka

All in SEO Pack (PRO)

Jak chcesz mam jedną wolną licencję na PRO pisz na PW

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

All in SEO Pack (PRO)

Jak chcesz mam jedną wolną licencję na PRO pisz na PW

Czemu polecasz pro? Zdania są podzielone, np. spójrz tutaj: https://wpblogger.com/all-in-one-seo-pack-pro.php czy chociażby na PiO: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=86519

Jaka funkcjonalnośc pro w stosunku do zwykłego All in one SEO Pack przemawia za tym, żeby zainwestować?

pozdro.

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

ale dlaczego kolega Były... viper134 napisał że mam w ustawieniach zaznaczyć zmiana adresu?. hmmm ?

Bo ja bym chciał przerzucić zawartość nowej strony ( z nowego adresu na stary). Czy jak Wy to widzicie?.

Ps. sama wtyczka do wordpressa wystarczy czy jeszcze coś trzeba będzie zrobić?

pozdrawiam!

aha- i czy pozycjonowanie zaczynać na tym zastępczym adresie czy dopiero po przeniesieniu na nową stronkę?.

Ale nie bardzo rozumiem dlaczego chcesz marnować czas na pozycjonowanie tego "zastępczego adresu", skoro ten drugi jest docelowym. Nie bardzo rozumiem ten pomysł, naprawdę... Więc albo to absurdalny pomysł albo ja nie zrozumiałem istoty tego, o co Ci chodzi. W drugim przypadku rozjaśnij mi proszę ;)

Co do pytania "Ponawiam pytanie :D- wtyczka do wordpressa starczy i linkowanie jeszcze ;)?"

Wtyczka Ci nie zapewnia backlinków, ona jedynie pomaga zoptymalizować wordpressa pod seo.

pozdr.

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

aha- i czy pozycjonowanie zaczynać na tym zastępczym adresie czy dopiero po przeniesieniu na nową stronkę?.

Ale nie bardzo rozumiem dlaczego chcesz marnować czas na pozycjonowanie tego "zastępczego adresu", skoro ten drugi jest docelowym. Nie bardzo rozumiem ten pomysł, naprawdę... Więc albo to absurdalny pomysł albo ja nie zrozumiałem istoty tego, o co Ci chodzi. W drugim przypadku rozjaśnij mi proszę :D

Co do pytania "Ponawiam pytanie :P- wtyczka do wordpressa starczy i linkowanie jeszcze :P?"

Wtyczka Ci nie zapewnia backlinków, ona jedynie pomaga zoptymalizować wordpressa pod seo.

pozdr.

Maciek

ok. Dobra -to było głupie pytanie z mojej strony. Ale wracając do tematu. Treść na nowej stronie jest inna niż na starej... ale układ jest bardzo podobny. Co w tym wypadku?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności