Skocz do zawartości

CMS + forum - które skrypty najlepiej ze sobą działają?

halohalo

Rekomendowane odpowiedzi

Przedwczoraj właśnie zacząłem pracować przy IP.Content (tworzę oddzielną stronę przy forum) i jak to z IPS bywa - dokumentacja jest do d... (niekompletna, przestarzała). Ale jak już opanujesz IP.Board + IP.Content to idzie w miarę przyjemnie. Samo forum posiada rozbudowany system hooków i aplikacji, takzę nawet przy zakodowanym IP.Nexus'ie można bez problemu wpiąć się z własnym kodem.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Jeśli chodzi o WP to da się do forum wykorzystać plaginy Mingle Forum /jest seo -friendly i po polsku/ wspomnianego wyżej bbPress -a i simple-press.com. Kiedyś bawiłem się Mingle Forum i jest ok - tz da się np dyskusję nad jakimś artykułem przenieś na forum

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Joomla + Kunena i w dodatku masz wszystko po polsku;)

W nawiązaniu do wiadomości. Czy miałeś do czynienia z tym zestawem? Zależy mi na forum oraz na tzw. portalu, na którym znalazłyby się informacje taki jak:

- ostatnio dodane tematy

- ostatnio komentowane

- najczęściej czytane

- podział na kategorie na portalu

Za pomocą rozszerzenia "Kunena Latest Module" możesz publikować na Joomli m.in. ostatnie tematy, ostatnie posty, a także tematy (i posty) użytkownika oraz subskrybowane tematy.

Joomla jest jednym z najpopularniejszych CMS-ów, do którego napisano multum komponentów i rozszerzeń, zarówno darmowych, jak i płatnych. Jednym z nich jest właśnie komponent forum kunena, do którego też jest sporo modułów i dodatków. Przydatny z punktu widzenia integracji jest dodatek "Kunena Discuss", dzięki któremu system komentarzy na portalu działa w oparciu o forum i posty pojawiają się pod artykułem na stronie oraz w odpowiednim dziale na forum. Można nawet konkretnie przyporządkować kategorie Joomli do kategorii Kuneny, aby komentarze na stronie (jak i całe artykuły ze strony) pojawiały się w odpowiednich kategoriach na forum.

Na jednej z moich stron wygląda to tak kategoria na stronie:

Kategoria aktualnosci na stronie głównej: https://www.fk.net.pl i dział aktualności na forum: https://www.fk.net.pl...m/2-aktualnosci

Kategoria recenzje na stronie: https://www.fk.net.pl/recenzje i kategoria recenzje na forum: https://www.fk.net.pl/forum/recenzje

Sam system komentarzy w tym wypadku działa w ten sposób, że pod artykułem jest link do odpowiedniego tematu na forum z podaną w nawiasie liczbą postów, ale można to rozwiązać również w ten sposób, że komentarze będą pojawiać się bezpośrednio pod artykułem z formularzem szybkiej odpowiedzi.

Joomla + Kunena to rozwiązanie dobre dla mniejszych stron. W przypadku gdy strona będzie mieć więcej ruchu całe forum się sypie i cały czas są problemy.

Ja dodatkowo mogę jeszcze polecić Data life engine + mod forum :P

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

• 2 tygodnie później...

Joomla + Kunena to rozwiązanie dobre dla mniejszych stron. W przypadku gdy strona będzie mieć więcej ruchu całe forum się sypie i cały czas są problemy.

Ja dodatkowo mogę jeszcze polecić Data life engine + mod forum :P

Skąd masz takie info ? Doświadczenie własne czy gdzieś to wyczytałeś ? Ja właśnie na to rozwiązanie postawiłem ;)

Ciekawy przewodnik po Polsce - 1001miejsc.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności