Skocz do zawartości

Pierwszy portal społecznościowy tylko dla pieknych ludzi

naekranie.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchomiliśmy portal piekniludzie.pl / piekni-ludzie.pl. Na razie szata graficzna jest bardzo skromna, gdyż najbardziej skupialiśmy się na kodzie. Portal ma wiele inowacyjnych rozwiązań jak na spolecznościówkę :

- katalog firm

- ogloszenia

- butik

- grupy społecznościowe

- pisanie własnych blogów

- forum dyskusyjne.

Dodatkowo portal ma zaawansowaną wyszukiwarkę użytkowników co może służyć za ciekawy moduł randkowy. Możliwe jest również rejestrowanie się par. Każdy profil może być oceniany, komentowany oraz zbierać swoich fanów. Opatentowaliśmy pomysł na kraj. Okres patentu to 10 lat Proszę o ocenę portalu oraz pomysłu.

<...>

Co tu oceniać...portal na silniku sprzedawanym aktualnie na Allegro za chyba 199 PLN - masówka

StudioPro24soft - socialo.pl - wersja 4.0

edit:

https://allegro.pl/socialo-pl-skrypt-spolec...2064309462.html

na zaplecze ok, kwestia dziur i bezpieczeństwa

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Od czegoś trzeba zacząć. Kupując ten silnik mamy zagwarantowane, że będzie on rozwijany pod każdym względem na dodatkową umowę i oczywiście opłatę. Jeżeli ilość userów była by zadawalająca staralibyśmy się odkupić prawa do skryptu i rozwijać go na własna rękę.

Myślałem, że to strona usera do oceny...pogubiłem się, ale z wypowiedzi wynika, że jesteś twórcą skryptu - ogłoszenie / nie ten dział

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Na razie szata graficzna jest bardzo skromna, gdyż najbardziej skupialiśmy się na kodzie.

Jak to możliwe, skoro skrypt jest licencjonowany, a wy nie macie do niego dostępu? BARDZO słaby start. Nawet na bannerach nie ma polskich liter... nie wróżę niczego dobrego z takim 'zapałem'. I że co opatentowaliście? Portal dla 'pięknych' ludzi? Podaj proszę nr zgłoszenia.

Na razie szata graficzna jest bardzo skromna, gdyż najbardziej skupialiśmy się na kodzie.

Jak to możliwe, skoro skrypt jest licencjonowany, a wy nie macie do niego dostępu? BARDZO słaby start. Nawet na bannerach nie ma polskich liter... nie wróżę niczego dobrego z takim 'zapałem'. I że co opatentowaliście? Portal dla 'pięknych' ludzi? Podaj proszę nr zgłoszenia.

Właśnie chodzi o krytykę co możemy poprawić, aby było lepiej. Jaki numer zgłoszenia ? I po Ci ? Kim jesteś, żeby takie rzeczy sprawdzać ?

I nie numer zlecenia, a podbity certyfikat rzecznika patentowego. Udajesz specjalistę, a prosiłem o ocene portalu i pomysłu nic więcej.

I co tu niby oceniać, są setki lepszych blogów. W FF otwira się długo, kilka filmików o mieszanej tematyce, niby kto ma się tym zainetresować?

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

:))

Na początek - nie pierwszy portal (swoją drogą słowo portal nie jest idealne w tym przypadku). Co najwyżej pierwszy w Polsce, ale tego sprawdzać mi się nie chce. Jeśli chodzi o domenę to są trafniejsze wolne domeny, np. narcyzi.pl, jestem-narcyzem.pl ;)

No i pytanie charakterystyczne dla startupów - jaki problem rozwiązuje Twój portal?

Osobiście nie widzę tutaj żadnego modelu biznesowego. Chyba że planujesz uruchomić płatne porady psychologiczne. Na pierwszy rzut oka można by pomyśleć, że to serwis dla 'pięknych ludzi', ale soryyy, jestem przystojny to muszę mieć konto na piekniludzie.pl? Ee.. po co? Pogdać z innymi jacy to piękni jesteśmy?:)

Niby chciałeś trafić w niszę, ale nie wiem czy jest ona w tym przypadku dobrze sprecyzowana. Jeśli chodzi o cele matrymonialne, będzie to raczej jedno z ostatnich miejsc gdzie ludzie będą szukać. Modelki/modele - dla nich są dedykowane serwisy. Dbanie o urodę - wysyp serwisów dla kobiet.

Piękni Ludzie i postać z bajki w topie? - strzał w dziesiątke ;)

wogóle pomysł na "portal tylko dla pięknych ludzi" wydaje mi się mało atrakcyjny, taki "nietolerancyjny" :)

Bardziej kontrowersyjny niż nietoleranycjny. Kontrowersja to chyba jedyny element, który może pomóc w promocji (na przykładzie podobnego zagranicznego serwisu). O ile ktoś temat podchwyci w ogóle.

W każdym razie trzymam kciuki. Nie jest tajemnicą, że żyjemy w chorym kraju, więc może się udać ;)

Właśnie chodzi o krytykę co możemy poprawić, aby było lepiej. Jaki numer zgłoszenia ? I po Ci ? Kim jesteś, żeby takie rzeczy sprawdzać ?

I nie numer zlecenia, a podbity certyfikat rzecznika patentowego. Udajesz specjalistę, a prosiłem o ocene portalu i pomysłu nic więcej.

Bardzo mnie zastanawia kwestia tego patentu, bo co niby można w tym przypadku opatentować? Tak przy okazji... Rzecznik patentowy nie nadaje praw patentowych, może najwyżej pośredniczyć między podmiotem ubiegającym się o patent i urzędem, który go może nadać (w tym przypadku Urząd Patentowy RP)... Tylko co tu jest do opatentowania?

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

tylko mnie denerwuje brak ostrości w tym topie? Już nawet pomijam brak polskich liter.

I taka ciekawostka z kodu:

<!-- // zgodnie z licencją nie możesz usuwać tego linku -->

<div class="power">Powered by <a href="https://www.piekniludzie.pl">PiekniLudzie.pl</a>

<!-- // zgodnie z licencją nie możesz usuwać tego linku - koniec -->

no to powered by socialo.pl czy piekniludzie.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności