Skocz do zawartości

Serwis noclegowy - pozycjonowanie

djluzak

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację, ale mimo wszystko bedę walczył, a jak się poddam to poszukam innej alternatywy. Domena którą posiadam, jest 8 letnia więc nie jest nowa i jakieś tam BL są.

Zauważyłem ile jest tych serwisów i zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie, jednak w tym momencie szukam pomysłu i wytłumaczenia jak wybierać frazy, które będę chciał wypozycjonować.

Wiedze i doświadczenie zdobywa się z czasem heh:)

Nie precyzyjnie wyraziłem się na początku tematu: nie stworzyłem tego serwisu teraz, ale teraz chciałbym go wypozycjować. Niektóre strony i podstrony mają kilkuletnią historię.

@RafalafaR wiem coś o niepozycjonowanych obiektach, bo w niektórych samym title i lekką optymalizacją udało się wskoczyć do TOP 10 na niektóre frazy.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wpis sobie w propozycji słow kluczowych w adwords słowa ktore cię interesują a niżej wyskocza ci proponowane słowa i ilość wyszukiwań. Daj sobie on najmniejszej liczby wyszukiwań i jak ci jakas fraza interesuje wpisujesz w google fraze, sprawdzasz ilość , jakość BL dla pierwszych 10 stron i wtedy mozna stwierdzic czy mniej wiecej dasz rade np. tyle samo linków zdobyc o podobnej wartosci czy nie. Jak nie to lecisz z kolejną frazą.

Może ktoś mi doradzi jakieś przykładowe mniej trudne frazy na które są jakieś wejścia.

Dzięki z góry!

prosisz o coś za co wielu z nas bierze dobre pieniądze :tancze:

mogę Ci doradzić jedynie postawienie się w roli szukającego konkretnego noclegu z określonymi parametrami ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Ok super to mi troche pomogło - wyczuc konkurencje.

Czy istnieje jakieś darmowe narzędzie do sprawdzania BL? Mam SEO SpyGlass ale może jest jeszcze inny program.

@Beerbant: Większośc z Was bierze pieniądze za efekt końcowy, a nie za wytypowanie słów kluczowych.

mogę Ci doradzić jedynie postawienie się w roli szukającego konkretnego noclegu z określonymi parametrami ...

Właśnie tu jest problem, bo szukając noclegu w Krakowie wymyśliłbym conajmniej z 30 fraz, ale mi chodzi o te które są najtrafniejsze.

@Beerbant: Większośc z Was bierze pieniądze za efekt końcowy, a nie za wytypowanie słów kluczowych.

Nigdy nie słyszałeś, że najcenniejszym towarem nie jest złoto czy diamenty ale informacja ??? Jak nie, to teraz już znasz najcenniejszy towar na świecie.

PS

Myślisz, że na czym google buduje swoje imperium ? Na wykorzystywaniu informacji jakie my barany im dostarczamy :)

Ok super to mi troche pomogło - wyczuc konkurencje.

błąd - nie wyczuć konkurencję tylko wyczuć klienta a konkurencję zostawić w tyle ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zgodzę się z Wami obydwoma. Nie będziemy się sprzeczać, zresztą o tą "informację" cały czas chodzi, bo ją potrzebuje.

Jednak chyba źle mnie zrozumieliście.

Zastanawiało mnie to jak uzyskać wiele wejść na portal, bo patrząc na wejścia na dane frazy jaką przytoczyłem wychodzi na to, że musiałbym wypozycjonować z 50 fraz żeby mieć 5k uu.

Bez sensu.

błąd - nie wyczuć konkurencję tylko wyczuć klienta a konkurencję zostawić w tyle ...

Ciężko wyczuć temat jeśli potencjalnych fraz może być tysiące - i jak wybrać na początek kilka trafnych???? :)

Gdybym świadczył usługi np. naprawy obuwia wymyślenie fraz zajęłoby chwile.

Jak będzie z tymi BL? Co mi polecacie?

musiałbym wypozycjonować z 50 fraz żeby mieć 5k uu.

Bez sensu.

a ja nie rozumiem, dlaczego bez sensu

nie słyszałeś o długim ogonie?

strony, które pozycjonuję, czasami należy pozycjonować na znacznie więcej niż 50 fraz, żeby zarabiały odpowiednie dla tego serwisu pieniądze

Jak napisał Beerbant: najważniejsza jest poprawna informacja, bo na jej podstawie można przygotować odpowiednią strategię. Zatem oczekiwania, że otrzymasz wszystko na tacy są troszkę złudne...

a na pytanie

Czy istnieje jakieś darmowe narzędzie do sprawdzania BL?
odpowiem: TAK: GWT...
dymna.jpg

Sam sobie odpowiedz jakie słowa kluczowe ktoś Ci w takim układzie wytypuje ;) Beerbant dobrze prawi - nie ma nic za darmo, zwłaszcza jak dostajesz kompleksową analizę słów kluczowych, konkurencji i 3 miesiące pozycjonowania za 0 zł :)

Jednak chyba źle mnie zrozumieliście.

Zastanawiało mnie to jak uzyskać wiele wejść na portal, bo patrząc na wejścia na dane frazy jaką przytoczyłem wychodzi na to, że musiałbym wypozycjonować z 50 fraz żeby mieć 5k uu.

Bez sensu

Ciężko wyczuć temat jeśli potencjalnych fraz może być tysiące - i jak wybrać na początek kilka trafnych???? :(

Gdybym świadczył usługi np. naprawy obuwia wymyślenie fraz zajęłoby chwile.

Jak będzie z tymi BL? Co mi polecacie?

wprowadzając odpowiednio sformułowane treści na jedna podstronę możesz uzyskać wejścia na tą podstronę z 500 fraz

Nie nie jest trudno (trzeba tylko pogłówkować i cierpliwie testować) bo w Twoim przypadku dla każdego miasta bedzie taki sam zestaw fraz więc możesz sobie je spokojnie powielać. tak około 20-40 fraz LT dla każdego z miast i można to osiągnąć linkowaniem wewnętrznym dobrze Blinkując kategorie główne.

Teraz poproszę o wpłacenie 20 PLN na fundację Pani Anny Dymnej za poradę :)

PS

powyższy cytat porady ma wartość rynkową około 200 zeta ;)

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi.

Nie chce, żeby mi ktoś podał na tacy jakie konkretnie frazy trzeba pozycjonować ponieważ rozumiem, że to jest tajemnica sukcesu każdego z Was.

Zostawmy to już w spokoju :)

Chodzi mi o tok myślenia, żebym dobrze zaczął i nie wypozycjował sobie fraz, z których nic nie będę miał.

Odnośnie szerokiego pozycjonowania:

Jak ogarnąć takie coś:

- tanie noclegi warszawa

- tanie noclegi w warszawie

- noclegi w warszawie

- noclegi warszawa

- noclegi warszawa opinie

itd.

Jak sie do tego zabrać, od czego zacząć oprócz sprawdzenia TOP10, ale nie o to pytam.

Branża turystyczna to ciężki kawałek chleba jeżeli chodzi o pozycjonowanie :)

Ale życzę powodzenia bo nic innego mi nie pozostało ...

Ciężki, ale nie beznadziejny. Każdy ma swój kawałek internetu.

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

Chodzi mi o tok myślenia, żebym dobrze zaczął i nie wypozycjował sobie fraz, z których nic nie będę miał.

Jak sie do tego zabrać, od czego zacząć oprócz sprawdzenia TOP10, ale nie o to pytam.

jeszcze raz tym razem na tłusto :( - postaw się w roli swojego klienta szukającego noclegu dodatkowo popytaj znajomych jak szukaja i czego a jak ogarnąć frazy też Ci napisałem :)! - wprowadzając odpowiedni tekst na podstronie i odpowiednio linkując podstrone wewnętrznie/zewnętrznie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności