Skocz do zawartości

Serwis noclegowy - pozycjonowanie

djluzak

Rekomendowane odpowiedzi

wprowadzając odpowiednio sformułowane treści na jedna podstronę możesz uzyskać wejścia na tą podstronę z 500 fraz

Nie nie jest trudno (trzeba tylko pogłówkować i cierpliwie testować) bo w Twoim przypadku dla każdego miasta bedzie taki sam zestaw fraz więc możesz sobie je spokojnie powielać. tak około 20-40 fraz LT dla każdego z miast i można to osiągnąć linkowaniem wewnętrznym dobrze Blinkując kategorie główne.

Teraz poproszę o wpłacenie 20 PLN na fundację Pani Anny Dymnej za poradę :(

PS

mogę Ci doradzić jedynie postawienie się w roli szukającego konkretnego noclegu z określonymi parametrami ...

powyższy cytat porady ma wartość rynkową około 200 zeta :D

O takie wypowiedzi mi chodziło, bo wiem że już 1/3 PiO zyczy mi szczęścia - dziękuje dziękuje wszystkim :)

Rozumiem, że na daną podstronę, którą chce wypozycjonować wale xxx tekstu, w którym będą zawarte rózne frazy. Czy te farzy muszą być w jednym ciągu np. kwatery w Krakowie, czy słowa mogą być porozrzucane po całej stronie. Osobiście wybrałbym opcje nr 1.

Dla każdego miasta będą podobne frazy więc za pomocą PHP mogę zamieniać tylko nazwy miast....tak to rozumiem.

A co będzie katagorią główną dla mojego przykładu - noclegi Warszawa?

P.S. Poszukam konta Fundacji A. Dymnej hehe:P

jeszcze raz tym razem na tłusto :D - postaw się w roli swojego klienta szukającego noclegu dodatkowo popytaj znajomych jak szukaja i czego a jak ogarnąć frazy też Ci napisałem :)! - wprowadzając odpowiedni tekst na podstronie i odpowiednio linkując podstrone wewnętrznie/zewnętrznie ;)

Już prowadziłem delikatny wywiad, co osoba to inny pogląd - czyli LG jest tutaj najsensowniejsze czy jak inni mówia szerokie pozycjonowanie.

Wiadomo o co chodzi.

Treści - dużo mi podpowiedziałeś za co jestem Ci dźwięczny.

Postawienie się w roli poszukującego nocleg = 1000000 fraz:)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

poczatkujący thx:) tak blisko...a tak daleko

Jak miałoby wyglądać linkowanie wewnętrzne kategorii głównych? Nie bardzo rozumiem. Mam dobrze zlinkowany serwis za pomocą przyjaznych URLi - większość anchorów to sama nazwa miasta lub województwa. Czy muszę zrobić linki wewnętrzne np. kwatery Zakopane, pokoje Zakopane, noclegi Zakopane - bo wyglądać to chyba będzie na spam :)

Testowałem wczoraj jedną frazę za pomocą precli - dodałem około 15 precli czyli 15 linków, wybrałem takie które zaindeksowały się wszystkie do około kilku godzin od napisania.....i chyba wypadłem z indeksu z podstroną na szukaną frazę.

Przesadziłem?

Rozumiem, że na daną podstronę, którą chce wypozycjonować wale xxx tekstu, w którym będą zawarte rózne frazy. Czy te farzy muszą być w jednym ciągu np. kwatery w Krakowie, czy słowa mogą być porozrzucane po całej stronie. Osobiście wybrałbym opcje nr 1.

Dla każdego miasta będą podobne frazy więc za pomocą PHP mogę zamieniać tylko nazwy miast....tak to rozumiem.

Nad treściami / opisami pojedyńczych ofert radzę popracować i zrobić to z głową bo przyjdzie taki Dido i podpierd**** na jakiejś spam liście i wyśle laurkę zwaną spam raportem , a jak nie on to inny życzliwy ...

W pojedyńczych ofertach / subkategoriach ostatniego rzędu nie dawałbym <descr> - wtedy jest maksymalne wykorzystanie LT z treści (oczywiście odpowiednio "spreparowanej") ...

No to tyle w ramach bezpłatnych porad (godzina konsultacji 50-150 euro) :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

ad treściami / opisami pojedyńczych ofert radzę popracować i zrobić to z głową bo przyjdzie taki Dido i podpierd**** na jakiejś spam liście i wyśle laurkę zwaną spam raportem , a jak nie on to inny życzliwy ...

W pojedyńczych ofertach / subkategoriach ostatniego rzędu nie dawałbym <descr> - wtedy jest maksymalne wykorzystanie LT z treści (oczywiście odpowiednio "spreparowanej") ...

No to tyle w ramach bezpłatnych porad (godzina konsultacji 50-150 euro) :)

Jak tak się będziemy bawić to się nie wypłacę;)

Wszedłem na Twoją stronkę o fotografii, masz na myśli zdania z słowami kluczowymi jak są w stopce? Tylko u mnie to będzie wyglądać jak spam hehe:P

Jeśli nie dam description w zamian zostanie wstawiony automatyczny tekst wyciągniety ze strony w SERPach?...zapomniałem jak się ta opcja google nazywa....ale już mi powoli świta w głowie jak by to miało działać.

Już wiem chodziło mi o snippety.

Wszedłem na Twoją stronkę o fotografii, masz na myśli zdania z słowami kluczowymi jak są w stopce? Tylko u mnie to będzie wyglądać jak spam hehe:P

Jeśli nie dam description w zamian zostanie wstawiony automatyczny tekst wyciągniety ze strony w SERPach?...zapomniałem jak się ta opcja google nazywa....ale już mi powoli świta w głowie jak by to miało działać.

ja pierd**** masz Ty szczęście, że mnie dzisiaj ex nakarmiła smakołykami i napoiła :(

Nie nie ma być tak jak na stronce o fotografii tam jest slajder który mi się spodobał i zmuszony zostałem do wpieprzenia tam tekstu w stopce bo inaczej nie szło.

Ty masz każdą pojedyńczą ofertę opisać jak najdokładniej używając określeń jakie prognozujesz że będą używane przy szukaniu konkretnego noclegu w konkretnym mieście , w konkretnej dzielnicy tego miasta, z konkretnym sąsiedztwem z konkretnym opisem warunków lokalowych :)

a teraz game over ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Jeszcze nie wziałeś pod uwagę warunków pogodowych - ok już kumam jasno i wyraźnie:)

Bardzo dziękuję za pomoc!

Beerbant ma mnie już dość i ze względu na jego zdrowie proszę kogoś innego o info czy zapodanie 15 precli, które się błyskawicznie zaindeksowały mogło spowodować wylot mojej podstrony z serpów? Nie chce zakładać po 5 tematów.

Tak sobie czytam ten wątek i zastanawiam się, kiedy na Pio wpadnie jakiś nowy użytkownik z textem:

"Witam, proszę o wypozycjonowanie mojej strony TU ADRES na następujące frazy: FRAZA1, FRAZA2, FRAZA3, ewentualnie jakieś inne, na które Waszym zdaniem warto pozycjonować bo dadzą mi dodatkowo jeszcze więcej keszu. Z góry dziękuję i pozdrawiam starszych kolegów po fachu z PiO."

... ... ...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

A ja się zastanawiam, kiedy osoby nie mające nic konkretnego do powiedzenia, przestaną pisać.

eM

Edycja:

Odpowiadając na pytanie - bez znajomości adresu - to tylko wróżby (ale lepiej go tu nie podawaj).

15 linków jesze nigdy nikomu nie zaszkodziło.

A tak starej domenie, na pewno.

Ten "wylot" to długo trwa? Czasami coś wypada, aby wyżej wyskoczyć.

Jeśli to kwestia dni, to poczekaj troszku :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A ja się zastanawiam kiedy ludzie zaczną czytać ze zrozumieniem i na temat, bo przez te wtrącenia zupełnie z d**** robi się OT i nie mogę uzyskać odpowiedzi nawet na proste pytania ponieważ dyskusja zmienia temat.

Nie prosiłem nikogo, żeby mi wymienił stricte słowa kluczowe i frazy konkretnie tylko, żeby pomógł przyjąć odpowiedni tok myślenia. Po co mam pozycjonować frazę "tanie noclegi albo jeszcze tańsze" jeśli nic z tego nie będzie. Mogę szczerze napisać, że konkretów udzieliło mi 2 userów, a reszta wstawiała "reklamy" :P

A ja się zastanawiam, kiedy osoby nie mające nic konkretnego do powiedzenia, przestaną pisać.

eM

Nie czytałem wcześniej tego co napisałeś, ale widzę że jest ktoś kto się ze mną zgadza.

P.S. Na forum motoryzacyjny, w którym uczestniczę czasami jest kilka takich nabijaczy postów.

kiedy ludzie zaczną czytać ze zrozumieniem

Niestety takie czasy. Umiejętność czytania ze zrozumieniem zanika w zastraszającym tępie.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

15 linków jesze nigdy nikomu nie zaszkodziło.

A tak starej domenie, na pewno.

Ten "wylot" to długo trwa? Czasami coś wypada, aby wyżej wyskoczyć.

Jeśli to kwestia dni, to poczekaj troszku :P

Pozdrawiam,

Mariusz

Przez jakiś czas nie mogę pisać o domenie ze zrozumiałych tutaj względów.

Edit:

Wylot trwa 1 dzień więc nie jest to długotrwały efekt, nie wiem co będzie za nastepne kilka dni.

Wiem, że jestem niecierpliwy i podejrzliwy....

Na inne frazy podstrona wyświetla się w wynikach, tylko na tą od precli nie ma jej w 1000.

@djluzak A ja się zastanawiam, kiedy ludzie zaczną myśleć szybciej niż pisać - wtrącenie wbrew pozorom nie jest z xxxx, nie jest to offtop (coś jeszcze na temat czytania ze zrozumieniem?), odpowiedzi nie uzyskasz bo źle pytanie zadajesz i to nie dyskusja zmienia temat, tylko ewentualnie osoby biorące w niej udział...

Ty nie prosisz o odpowiedzi i wskazówki tylko o podanie wszystkiego na tacy...

@Mariusz To się nie zastanawiaj i "naprawianie" zacznij od siebie...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Dobra rada.

NIGDY jej tutaj nie pokazuj.

Linkuj, linkuj, linkuj :P

Możesz dodawać do tylu katalogów do ilu dasz radę (piszę o ręcznym nie automatach).

eM

...

@djluzak A ja się zastanawiam, kiedy ludzie zaczną myśleć szybciej niż pisać - wtrącenie wbrew pozorom nie jest z xxxx, nie jest to offtop (coś jeszcze na temat czytania ze zrozumieniem?), odpowiedzi nie uzyskasz bo źle pytanie zadajesz i to nie dyskusja zmienia temat, tylko ewentualnie osoby biorące w niej udział...

Ty nie prosisz o odpowiedzi i wskazówki tylko o podanie wszystkiego na tacy...

Zgodzę się źle konstruowałem pytania czy zdania i większość pomyślała sobie, że chce gotowca, ale tak nie jest.

Wiem, że jest to ciężka praca, ale każdy z Was doszedł do czegoś dzięki PiO, własnych błędach itd.

Muszę się nauczyć pisać na tym forum hehe:)

Linkuj, linkuj, linkuj :P

Możesz dodawać do tylu katalogów do ilu dasz radę (piszę o ręcznym nie automatach).

eM

Dodawałem już stronę ręcznie do kilkudziesięciu katalogów (tych ważnych też) na frazy główne domeny, ale podstron nie mogę dodać :(

Miałem kiedyś automat chyba nazywał sie adder to dziękuje bardzo - szkoda kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności