Skocz do zawartości

Serwis noclegowy - pozycjonowanie

djluzak

Rekomendowane odpowiedzi

Dodawałem już stronę ręcznie do kilkudziesięciu katalogów...

Gdyby to było takie proste, to bylibyśmy jednym z bogatszych krajów.

Trwałą i wysoką pozycję buduje się miesiącami a nawet dłużej i wymaga to określonego nakładu czasu i kasy.

Pozdrawiam,

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
podstron nie mogę dodać

możesz: w treści tych dobrych katalogów

Miałem kiedyś automat chyba nazywał sie adder

kiepski wybór = kiepskie efekty :P

niestety - wbrew powszechnie wśród pokemonów panującej opinii - automatów trzeba umieć używać, a nie napierdzielać, jak wlezie. Wówczas nawet z takiego addera można coś ciekawego wycisnąć.

niestety wszystkie addery, których licencje posiadam, leżą odłogiem, bo zastąpiły je znacznie skuteczniejsze i wygodniejsze w użytku automaty. Natomiast do pozycjonowania jednej strony nie ma potrzeby kupować żadnego automatu.

dymna.jpg

Zajmuje się tylko jedną stroną więc nie będę specjalnie kupował automatów. W treści wiem, że mogę ale dodałem już większość wpisów do liczacych się katalogów bez linka w treści i d...a.

Mam następne pytanie: jak przyspieszyć ponowną indeksacje wpisów - wrzuciłem linki stałe w seomatiku i chciałbym, żeby je google szybciej przeleciał, bo niektóre strony były odwiedzane np. miesiąc temu i nie wiadomo kiedy będzie kolejna wizyta. Czy podlinjkowanie ich SWLem ma sens? Czy trzeba czekać na zbawienie?

Zajmuje się tylko jedną stroną więc nie będę specjalnie kupował automatów. W treści wiem, że mogę ale dodałem już większość wpisów do liczacych się katalogów bez linka w treści i d...a.

No to nie będziesz miał efektów. Jeśli chcesz serwis noclegowy wypozycjonować ręcznym katalogowaniem, to dołączam do osób, które życzą Ci szczęścia :)

Mam następne pytanie: jak przyspieszyć ponowną indeksacje wpisów - wrzuciłem linki stałe w seomatiku i chciałbym, żeby je google szybciej przeleciał, bo niektóre strony były odwiedzane np. miesiąc temu i nie wiadomo kiedy będzie kolejna wizyta. Czy podlinjkowanie ich SWLem ma sens? Czy trzeba czekać na zbawienie?

Dodaj, sprawdź, będziesz wiedział. Ew. rusz tyłek i poszukaj testów :D

Jedno proste, lecz zasadnicze pytanie. Po co Ci ten serwis?

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Jedno proste, lecz zasadnicze pytanie. Po co Ci ten serwis?

Wydaje mi się, że to nie miejsce i kategoria forum żeby rozpatrywać po co mi serwis i czemu białe jest białe.

Liczyłem na sensowne odpowiedzi Panowie.

W sieci istnieje wiele katalogów więc na pewno zdołam dodać stronę do jakiś innych.

Czyli wychodzi na to, że jednak będę musiał zakupić jakąś dodawarkę. Jeśli uprości mi to zycie i zaoszczędzi czas to chętnie to zrobię.

Testuję różne opcje, ale jeśli ktoś z Was już coś przerobił na własnej skórze może poradzić potrzebującemu.

Nauczyłem się wiele na błędach, m.in. przez duże kombinacje z nice URL-ami (wybieranie który będzie ładniej wygładał) wprowadziłem do indeksu setki podstron z róznymi wersjami tej samej strony DC i nie mogłem nad tym zapanować 301 w htaccess i nigdzie indziej. Htacces odpadało, bo musiałbym stworzyć kilkaset reguł, a i tak wiele ze stron zostałoby w indeksie. Pomogło stworzenie tabeli w MySQL która powoduje przekierowanie ze starego adresu na nowy odpowiednik. Juz takich adresów mam ponad 2000 i większa część z nich jest poprawnie zaindeksowana. Niektóre wypadły hen hen....top 100000 licząc od końca:) Teraz znam każdy ruch googlebota na mojej stronie i wiem, że odwiedza moje podstrony średnio 28 razy na godzinę wchodząc czasami na adresy, o których istnieniu dowiedziałem się "późno za poźno". Wystarczyło zostawić niepoprawne linki na kilka godzin i już ponad 100 podstron wpadło do indeksu.

Nie mówiąc już o tym, że zaindeksowałem wyniki wyszukiwania i po tym dopiero powstał syf - noindex pomogło.

Więc proszę o pomoc i sensowne wypowiedzi, albo nic nie pisanie.

Wydaje mi się, że to nie miejsce i kategoria forum żeby rozpatrywać po co mi serwis i czemu białe jest białe.

Liczyłem na sensowne odpowiedzi Panowie.

W sieci istnieje wiele katalogów więc na pewno zdołam dodać stronę do jakiś innych.

Czyli wychodzi na to, że jednak będę musiał zakupić jakąś dodawarkę. Jeśli uprości mi to zycie i zaoszczędzi czas to chętnie to zrobię.

Testuję różne opcje, ale jeśli ktoś z Was już coś przerobił na własnej skórze może poradzić potrzebującemu.

Pytając po co, nie miałem zamiaru bawić się kolorami. Ludzie robią takie serwisy z różnych powodów. A jeśli myślisz np. o zarabianiu, np. na płatnych wpisach do bazy, to niestety bez włożenia naprawdę dużej ilości $$$ nie wróżę sukcesu.

Sam takiego tematu nie przerabiałem, ale działam w branży turystycznej, prowadzę mały pensjonat, pozycjonuję swoją stronę i widzę co się dzieje "na tym rynku".

Samymi katalogami na pewno nic nie osiągniesz. Jedyne co mogę zasugerować, to stworzenie subdomeny dla każdego miasta, regionu, rodzaju usługi. Sporo katalogów pozwala na dodawanie subdomen, więc już masz większe pole działania.

Na tym forum jest parę osób posiadających takie serwisy, ale nie sądzę, żeby chcieli dzielić się konkretnymi pomysłami, rozwiązaniami. Za dużo chyba oczekujesz.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

djluzak, jeśli chcesz mieć możliwie dużo wejść idź z prądem G, pozycjonuj się na hasła które podpowiada ci wielki brat, ludzie są leniami i bardzo chętnie , korzystają z tego udogodnienia. Sprawdziłem to na swoich frazach i to naprawdę działa.

Co do automatów, kup sobie coś taniego i prostego ( ja używam czasami escata), dla jednej strony nie ma sensu inwestować w super/hiper. Automat po przeleceniu bazy katalogów ( 98% niemoderowany chłam), nadaje się dobrze do podlinkowywania, jakiś darmowych zaplecz typu blog na bloggerze.

Katalogi to za mało jak na tak konkurencyjną branże, największe portale korzystają z całego arsenału SEO, a zapewne kilku kolegów z tego forum wystawia im soczyste rachunki :), przy takiej ilości fraz zapewne lepiej sprawdzą się precle, możesz napisać do każdego 15 artykułów w każdym 2-3 różne linki. A do tego obskocz wszelkiego rodzaju fora, blogi turystyczne gdzie można upchnąć linka.

Koledzy nie skupiam się na razie na zarabianiu tylko na osiągnieciu jakiejś sensownej liczby odwiedzin, żeby ludzie wchodzili na moja stronkę. Jeśli chodzi o komercyjne zarabianie to na pewno w przyszłości będzie to celem.

Podpowiedzi google jak kolega napisał też mają sens, chyba nie tylko Ty tak robisz bo ja też korzystam z nich gdy nie mam ścisle sprecyzowanego celu.

Jeśli autoamt ma słuzy do samego dodawania do katalogów to raczej nie widze sensu zakupu. Można by tez dodawac precle, ale nie wiem czy te automaty obejda captchte.

Ze wstepnych ustaleń zauważyłem, że na niektóre hasła nie ma dużej konkurecji, ale to frazy niszowe.

Pracowałem długo w hostelu, zrobiłem dla niego stronę i jak dla mnie dużo łatwiej wypozycjonowac jeden obiekt niz kilkaset:)

Panowie jak pisze o katalogach nie znaczy, że tylko z nich chce pozyskiwa linki. Nie interesują mnie gotowe rozwiązania tylko rady jak sie za wszytsko zabrac itd.

Dziekuje:)

@djluzak - jeśli nie chcesz kupować licencji to zawsze możesz zakupić usługę automatem, zaoszczędzi Ci to sporo czasu, który z kolei możesz wykorzystać na dodanie linków tam gdzie automaty nie docierają...

Jeśli chodzi o słowa kluczowe to w tym wątku i tak już za dużo zostało napisane :(

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

w tym wątku i tak już za dużo zostało napisane

szczerze powiedziawszy za takie konsultacje trochę byś musiał kasy wywalić, miej więc dobre serce i przelej te kilka złotych na Fundację Ani Dymnej...

jak się wczytasz tylko w posty od pierwszego Twojego pytania i przefiltrujesz Twoje emocjonalne riposty, to tylko ten temat odpowiada na wszystkie Twoje pytania i wątpliwości

a w kwestii fraz turystycznych? bez automatów i/lub własnego zaplecza (dużego), to w te najciekawsze nie wejdziesz na dobre miejsca <nas nie dogoniat... :(>

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności