Skocz do zawartości

Wyjustowanie tekstu w artykułach

Mrj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ciężko wyczuć czy dział nadaje się na ten temat, więc proszę o przeniesienie w razie czego :)

A więc czy tekst w artykułach na stronie powinien być wyjustowany? Prowadzę stronę, na której umieszczam newsy (w postaci bloga). Wyjustowany tekst wygląda estetyczniej lecz z tego co widzę (onet itp) tekst nigdy nie jest wyjustowany.

Więc jak powinno się robić? Wiadomo, że to subiektywna kwestia ale jak jest profesjonalniej że tak to ujmę?

Pozdrawiam :)

Ja bym to uzależnił od długości artykułów. Jeśli artykuły mają charakter informacyjny i są raczej krótsze, nie justowałbym. Natomiast jeśli są to teksty dłuższe, np. recenzje książek, filmów, etc. a częstotliwość publikacji tekstów nie jest zbyt duża, to można zastosować justowanie.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Wg mnie to kwestia gustu. I tak czytając tekst stosuję często zaznaczenia myszką i nie zwracam uwagi czy tekst jest justowany czy nie.

Jak np. często w tekście trafiają się linie z mniejszą ilością słów, to justowanie niekiedy wygląda brzydko. Ale ogólnie zazwyczaj lepiej. Jednak żaden ze mnie profesjonalista w tej kwestii.

Wyjustowanie sprawia że wszystko jest spójne, poukładane, strona bardziej czytelna. Natomiast to też zależy od innych czynników, może być sytuacja że osiągniemy rezultat inny od założonego właśnie justując tekst. Zwykle ustawienie boksu pow. 500px prawie zawsze da pozytywny efekt.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Nie bez powodu justuje się tekst w książkach i artykułach (proponuję zrobić eksperyment i zapytać znajomych jaki tekst wygodniej się czyta); Onetowi nie zależy, żebyś bardzo skupiał się na tekście, prawdopodobnie takie ustawienie zwiększa im CTR reklam.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności