Skocz do zawartości

publikuj.to - dzienikarstwo obywatelskie

Andddrew

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zaprezentować niedawno ukończony serwis, do którego można dodać artykuły promujące serwisy internetowe.

Idea takiego serwisu chodziła za mną od dawna, ale jakoś inne projekty zawsze były ważniejsze. No ale wreszcie jest ;)

Serwis jest postawiony na Joomla 1.7 i K2. Możecie promować swoje wpisy na Facebooku, Twitterze i za pomocą Google+ oczywiście.

Można również komentować artykuły logując się z użyciem Facebooka, Yahoo, Hotmaila lub AOL. Serwis jest obecnie w fazie delikatnego linkowania, dlatego proszę nie używać do linkowania wpisów rotacji.

Zachęcam do testowania serwisu , komentowania jego możliwości i oczywiście dodawania wpisów.

Krótkie wymagania co do artykułów (regulamin w serwisie pojawi się wkrótce):

Tekst o minimalnej długości 2000 znaków.

1. Akceptowane są tylko teksty dobrej jakości, dodawany artykuł musi być unikalny.

2. 1 link w treści, max 3 tagi.

3. Dodane zdjęcie na licencji creative commons - najlepiej z serwisu sxc.hu z podaniem źródła.

Publikując jakiekolwiek materiały w serwisie, użytkownik oświadcza, że posiada do nich wszystkie prawa autorskie.

Krótka instrukcja obsługi.

1. Dodawanie artykułów możliwe tylko po zalogowaniu.

2. Tekst artykułu dodajemy w zakładce Content. Podajemy tytuł, wybieramy kategorię i wpisujemy trzy tagi (tagi zatwierdza się Enterem)

3. Zdjęcie dodajemy w zakładce Image - w Item image caption można podać tytuł, w Item image credits obowiązkowo źródło

Miłego dodawania :)

Błąd: 403

K2_ALERTNOTAUTH

Poprawione - dzięki za pomoc. Przy rejestracji konto było przypisywane do nieodpowiedniej grupy. Już zarejestrowane konta aktywowałem, nowo rejestrowane pójdą tam gdzie trzeba ;)

Jakieś inne uwagi, wskazówki, rady?

Małą uwaga:

zmień You are here: na polski, o ile dobrze pamiętam w szablonie Yootheme downtown który uzywasz trzeba zmienć to ręcznie w kodzie.

Myślę że używając wpisanego ACL w Joomla nie muszisz się uciekać do K2, co oszczędzi ci konfiguracji.

no i mała estetyka w module lofk2 który obsługuje slajdy ucieka ci cień w prawo gdzie masz wstęp do artu - taki detal, chodź sądzę że jak już używasz Yootheme to lepiej dodać ich wigeta do tego modułu - o ile recznie będziesz zminiac arty.

Powodzenia bo osbiście kibicuje Joomla a od dziś jest Joomla 2.5

Małą uwaga:

zmień You are here: na polski, o ile dobrze pamiętam w szablonie Yootheme downtown który uzywasz trzeba zmienć to ręcznie w kodzie.

Myślę że używając wpisanego ACL w Joomla nie muszisz się uciekać do K2, co oszczędzi ci konfiguracji.

no i mała estetyka w module lofk2 który obsługuje slajdy ucieka ci cień w prawo gdzie masz wstęp do artu - taki detal, chodź sądzę że jak już używasz Yootheme to lepiej dodać ich wigeta do tego modułu - o ile recznie będziesz zminiac arty.

Powodzenia bo osbiście kibicuje Joomla a od dziś jest Joomla 2.5

Dzieki za wskazówki. Tam muszę poszukać tego you are there ;) Cień również poprawie, jak go znajdę drania ;) Jeśli idzie o wykorzystanie K2, to głównie chodziło mi o tagi i duże możliwości konfiguracji wyglądu. Jeśli chodzi o widget z yootheme, to mam go zakupiony niestety nie współpracuje on z K2, dlatego wolę rozwiązanie z lofk2, które jest banalne w implementacji.

Martwi mnie tylko, że nikt nic nie pisze. Wszyscy zawsze narzekają, że nie ma wartościowych precli. Ok zgodzę się, że https://www.publikuj.to/ nie jest jeszcze zbyt mocno podlinkowane, ale sam fakt, że zapłaciłem 100 USD za domenę (na dwa lata) powinien dać do zrozumienia, że projekt będzie żył długo. No ale nic poczekamy ;)

Pozdro

Nie rozumiem Twojego zniechęcenia. Do dodawania artykułów służy standardowy edytor używany w wielu CMS, tutaj na PIO zasada dodawania linka jest taka identyczna. Zaznaczasz tekst, klikasz dodaj link i wszystko.

Dla ułatwienia, poniżej prezentuję screeny jak dodać artykuł.

Kroki.

1. Zarejestrować się używając linka w górnym menu "Zarejestruj się" - https://www.publikuj.to/zarejestruj-sie.html

2. Odebrać email i kliknąć na link aktywacyjny

3. Zalogować się na stronę używając boxu do logowania w prawej kolumnie na dole

4. Po zalogowaniu kliknąć w link w górnym menu "Dodaj Artykuł".

5. Reszta instrukcji w formie obrazków poniżej

Jeżeli jeszcze coś jest niejasne proszę dajcie znać.

dodawanie1.jpg

dodawanie2.jpg

dodawanie3.jpg

• 2 tygodnie później...
Coś edytorek się najwidoczniej zepsuł w czasie gdy jak próbowałem dodać wpis. Trudno. Pozdrawiam

Teoretycznie puściłem - ale Wysiwyga nie widzę (wiec url wstawiony ręcznie) i ogólnie to nie wim czy udało się zapisać czy nie.

Art: strony internetowe

Pozdrawiam

Coś edytorek się najwidoczniej zepsuł w czasie gdy jak próbowałem dodać wpis. Trudno. Pozdrawiam

Teoretycznie puściłem - ale Wysiwyga nie widzę (wiec url wstawiony ręcznie) i ogólnie to nie wim czy udało się zapisać czy nie.

Art: strony internetowe

Pozdrawiam

W jakim sensie nie widzisz? Czy możesz dać z nać w której przeglądarce się nie wyświetla? W Firefoxie na pewno działa ok.

Artykuł zaakceptowany - link był, usunąłem tylko trochę boldów, bo strasznie dużo ich było B)

Acha - https://www.publikuj.to/ ma od dziś PR3 - o ile ma to jeszcze znaczenie :)

Witam, nie mogę dodać linku ani nic. Czy mogę Ci podesłać Artykuł na PW abyś Ty wrzucił? Nie mam w ogóle tego panelu (black, kursywa itd).

Wrzucę oczywiście - czy możesz zrobić zrzut i podesłać na adres publikuj *at* 3eye.pl ?

W jakim sensie nie widzisz? Czy możesz dać z nać w której przeglądarce się nie wyświetla? W Firefoxie na pewno działa ok.

No właśnie w firefoxie - ja obstawiam, że jako gość nie mam uprawnień do tego. U ciebie zapewne jako administratorowi się wyświetla.

Dzieki za moderację i pozdrawiam

No właśnie w firefoxie - ja obstawiam, że jako gość nie mam uprawnień do tego. U ciebie zapewne jako administratorowi się wyświetla.

Dzieki za moderację i pozdrawiam

Już poprawiłem - zmieniając edytor :peace: Rzeczywiscie problem był w firefoxie, już powinno być wszystko ok - zapraszam do dodawania wpisów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności