Skocz do zawartości

Wymiana całego contentu a wpływ na pozycje w google

robert1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dość dobrze wypozycjonowaną stronę (jest to kilkuletnia subdomena). Strona jest zbudowana w HTML. Chciałbym postawić tam wordpressa, przenieść do jego bazy wszystkie teksty i ją trochę unowocześnić gdyż ma już swoje lata :-)

Pojawia się teraz pytanie. Czy jak usunę starą stronę html, postawię świeżego wp z wtyczkami i innymi bajerami oraz dodam z powrotem teksty to czy strona ma prawo spaść w wynikach google?

Ja robiłem kiedyś tę operację, mnie nie spadła, fraza średnio-konkurencyjna. Wydaje mi się nawet, że po zaindeksowaniu stron wordpressowych nawet podskoczyła (z 3 na 1-2).

Można ten proces wspomóc trochę, żeby był totalnie bezbolesny (ja wówczas na to nie wpadłem) - porobić ze starych html-owych adresów przekierowanie 301, żeby przekazać ich siłę na nowe podstrony, no i żeby ludzie nie trafiali z google'a w pustą przestrzeń.

pozdro.

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

Postaraj się zachować strukturę serwisu, dodatkowo jeśli to możliwe wykonaj takie przepisywanie w WP jak masz na obecnej stronie. Jeśli się

nie da wykonaj odpowiednie 301.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności